Care considerati ca sunt principalele criterii de evaluare (alegere) a hostingului. Evident in cealalta parte a balantei va fi pretul.
As incepe eu cu cateva:
-rata de caderi
-backup
-server in ro
-ip dedicat
Care considerati ca sunt principalele criterii de evaluare (alegere) a hostingului. Evident in cealalta parte a balantei va fi pretul.
As incepe eu cu cateva:
-rata de caderi
-backup
-server in ro
-ip dedicat
Am un magazin de licente Microsoft, un director web si multa pasiune
-suportul tehnic;
-respectul aratat clientilor fideli;
-bilele albe/negre de pe forumuri si bloguri.
Suportul este un factor foarte important. Degeaba ai de toate la un pret bun si cade rar. Daca o sa cada o data la 10 luni sa zicem si atunci nu este nimeni sa faca ceva si sta asa cateva zile deja e nasol.
Pana acum ceva timp (1-2 anii) Eram foarte atent la pret si nu am dat atentie la unele probleme, acum cred ca primele chesti pe care le verific sunt:
- Uptime
- Support (Timpul de raspuns, cum se raspunde, samd)
- Daca exista posibilitati de colaborare intre mine si firma ce ofera gazduire (Pentru ca am un forum pe nisa, as zice de ce nu.)
- Propunerile facute de alti, cred ca unul dintre cele mai importante chesti pe care trebuie sa le iei in considerare, feedback-ul pe care-l are firma respectiva.
- Servere in .ro
- Performanta serverelor si calitatea acestora tot odata calitatea serviciilor pe care mi-le ofera.
Cam per total atat, deocamdata sunt de aproape un an client webfactor si sunt mai mult decat multumit de ei, backup-uri la orice ora, support la orice ora, uptime excelent si asa mai departe.
Inafara de ce ati spus voi, pe mine ma intereseaza foarte mult si viteza de incarcare a site-ului hostat.
Ultima modificare făcută de Costin; 30th April 2011 la 19:54.
Un avantaj as fi ca hostingul sa fie in acelasi data center cu Google mai ales ca a venit si in Romania si viteza de incarcare va creste pentru bot-ul lui Google. Mai multe detali aici: 17.12.2010 - Google vine in Data Center-ul AdNet Telecom
Cateva hosturi care sunt conectate la internet cu AdNet Telecom gasiti aici
Unul are serverele chiar in data center-ul AdNet Telecom
Care este avantajul IP-ului dedicat ? Ca site-ul tau e singur pe un IP?
Am auzit o chestie in care nu prea cred. Ca daca esti cu "n" site-uri pe un IP si un site de pe IP-ul tau face nu'sh ce, Google poate penaliza tot IP-ul.
Mi se pare o aberatie. Din cate stiu eu se penalizeaza doar site-ul.
Am un magazin de licente Microsoft, un director web si multa pasiune
Hobart, 2 observatii pe langa topic
1) daca site-ul tau e pe acelasi IP cu alte zece site-uri si trei dintre ele fac spam in halul in care IP-ul ajunge sa fie listat in RBL-uri, vei ajunge victima colaterala: mesajele tale email vor fi respinse, desi tu n-ai nicio vina.
2) daca site-ul tau e gazduit pe acelasi IP cu alte zece site-uri si unul din ele e atacat serios (DDoS), prima masura de protectie a furnizorului va fi "anularea" (null-route) acelui IP.
Evident, vei avea din nou de suferit fara sa fii vinovat.
revenind la topic, ce apreciez eu la un furnizor, indiferent de tipul serviciului, este comunicarea: sa raspunda la telefon/email si sa ma anunte din timp ori de cate ori face modificari majore.
Prefer oricand un furnizor care la o avarie imi raspunde si-mi zice: "habar n-am cat dureaza, dar uite asta e problema si asta fac" decat unul cu servicii poate mai bune, dar care e de negasit in situatii critice.
.:|:.
Petnru mine cel mai important mi se pare suportul, adica sa raspunda la telefon, email, tiket cat mai repede posibil si competent, apoi stabilitatea conexiunii
Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)