Care considerati ca sunt principalele criterii de evaluare (alegere) a hostingului. Evident in cealalta parte a balantei va fi pretul.
As incepe eu cu cateva:
-rata de caderi
-backup
-server in ro
-ip dedicat
Versiune printabilă
Care considerati ca sunt principalele criterii de evaluare (alegere) a hostingului. Evident in cealalta parte a balantei va fi pretul.
As incepe eu cu cateva:
-rata de caderi
-backup
-server in ro
-ip dedicat
-suportul tehnic;
-respectul aratat clientilor fideli;
-bilele albe/negre de pe forumuri si bloguri.
Suportul este un factor foarte important. Degeaba ai de toate la un pret bun si cade rar. Daca o sa cada o data la 10 luni sa zicem si atunci nu este nimeni sa faca ceva si sta asa cateva zile deja e nasol.
Pana acum ceva timp (1-2 anii) Eram foarte atent la pret si nu am dat atentie la unele probleme, acum cred ca primele chesti pe care le verific sunt:
- Uptime
- Support (Timpul de raspuns, cum se raspunde, samd)
- Daca exista posibilitati de colaborare intre mine si firma ce ofera gazduire (Pentru ca am un forum pe nisa, as zice de ce nu.)
- Propunerile facute de alti, cred ca unul dintre cele mai importante chesti pe care trebuie sa le iei in considerare, feedback-ul pe care-l are firma respectiva.
- Servere in .ro
- Performanta serverelor si calitatea acestora tot odata calitatea serviciilor pe care mi-le ofera.
Cam per total atat, deocamdata sunt de aproape un an client webfactor si sunt mai mult decat multumit de ei, backup-uri la orice ora, support la orice ora, uptime excelent si asa mai departe.
Inafara de ce ati spus voi, pe mine ma intereseaza foarte mult si viteza de incarcare a site-ului hostat.
Un avantaj as fi ca hostingul sa fie in acelasi data center cu Google mai ales ca a venit si in Romania si viteza de incarcare va creste pentru bot-ul lui Google. Mai multe detali aici: 17.12.2010 - Google vine in Data Center-ul AdNet Telecom
Cateva hosturi care sunt conectate la internet cu AdNet Telecom gasiti aici
Unul are serverele chiar in data center-ul AdNet Telecom
Care este avantajul IP-ului dedicat ? Ca site-ul tau e singur pe un IP?
Am auzit o chestie in care nu prea cred. Ca daca esti cu "n" site-uri pe un IP si un site de pe IP-ul tau face nu'sh ce, Google poate penaliza tot IP-ul.
Mi se pare o aberatie. Din cate stiu eu se penalizeaza doar site-ul.
Hobart, 2 observatii pe langa topic
1) daca site-ul tau e pe acelasi IP cu alte zece site-uri si trei dintre ele fac spam in halul in care IP-ul ajunge sa fie listat in RBL-uri, vei ajunge victima colaterala: mesajele tale email vor fi respinse, desi tu n-ai nicio vina.
2) daca site-ul tau e gazduit pe acelasi IP cu alte zece site-uri si unul din ele e atacat serios (DDoS), prima masura de protectie a furnizorului va fi "anularea" (null-route) acelui IP.
Evident, vei avea din nou de suferit fara sa fii vinovat.
revenind la topic, ce apreciez eu la un furnizor, indiferent de tipul serviciului, este comunicarea: sa raspunda la telefon/email si sa ma anunte din timp ori de cate ori face modificari majore.
Prefer oricand un furnizor care la o avarie imi raspunde si-mi zice: "habar n-am cat dureaza, dar uite asta e problema si asta fac" decat unul cu servicii poate mai bune, dar care e de negasit in situatii critice.
Petnru mine cel mai important mi se pare suportul, adica sa raspunda la telefon, email, tiket cat mai repede posibil si competent, apoi stabilitatea conexiunii