Insa nu uita ca eu de exemplu, nu am ce face cu un server in Romania. Am nevoie de IP de US.
Pana acum 2 ani, am avut si eu 1 server la ETP in Romania. Cand vizitatorii proiectelor mele au inceput sa nu mai fie din Romania, a trebuit sa ma mut.
Insa nu uita ca eu de exemplu, nu am ce face cu un server in Romania. Am nevoie de IP de US.
Pana acum 2 ani, am avut si eu 1 server la ETP in Romania. Cand vizitatorii proiectelor mele au inceput sa nu mai fie din Romania, a trebuit sa ma mut.
Co-founder of Deepstash. Tech lover. Dinosaur. Dad. Chef.
da clar, iti iei serverul mai aproape de clienti.
Dar virtualizare exista in afara.
Oricum din cate stiu sunt 2 sistem bune de virtualizare : Xen , KVM, virtuozzo. si cred ca mai sunt si altele ...
Cei de la wiredtree folosesc virtuozzo pentru hybrid si vps-uri.
Problema e ca in momentul in care se consuma resurse de pe server. . toate conturile merg greu.
Si de exemplu ca in cazul meu mi l-au suspendat pentru load prea mare ... .
Adica ei iti garanteaza 1,2 .. procesoare dar nu iti dau exclusiv procesorul ala.
In schim la KVM , din cate am inteles , resursele sunt strict folosite de containerul tau.
Adica poti sa ai load 100 pe un container si celelalte containere se misca perfect. Fiecare procesor si memorie cu containerul lui.
Link cu informatii despre virtualizare:
http://perfohost.com/kvm.vps.html
Eu sunt de parere ca pentru site-urile medii, in loc de un server dedicat mai bine platesti , tot cam atat sau putin mai ieftin, un server virtual.
Un alt avantaj de cost este Cpanel-ul in virtualizare e de 3 ori mai ieftin decat cpanel-ul de server.
Ultima modificare făcută de mariusx; 13th September 2010 la 15:42.
/offtopic
daca e interesat cineva de teste de performanta pe masini virtuale vmware, va stau la dispozitie
admin, daca am calcat pe bec, sper sa fie singura data.
.:|:.
Cum topicul imi apartine in totalitate as putea spune, eu am nevoie de serviciile tale, SINCER. Vreau sa stiu daca, in acest moment, cu ce trafic si incarcare am, trebuie sa fac un upgrade. Si daca da, la ce anume, tinand cont si ca se va face un update major la anumite proiecte hostate pe VPS (mai multe query-uri, mai mult trafic, mai multe imagini, dns requests, etc).
Mi-ai dat tu un site cand te-am sunat, dar nu m-a ajutat foarte mult.
Am access la WHM, Virtuozzo, root, etc. Let me know Gupi.
Co-founder of Deepstash. Tech lover. Dinosaur. Dad. Chef.
Cristi,
traficul si request-urile DNS nu consuma DIRECT foarte multe resurse
imho mysqld este cel mai mare consumator de resurse, urmat imediat de httpd
faci un upgrade cand serverul nu mai face fata pentru perioade mai mari de timp decat iti permite SLA-ul agreat cu clientii
(ex: daca serverul sta incarcat la load 3-4 mai bine de 2 ore pe zi, dar site-ul se incarca bine, nu ai motive de ingrijorare inca)
Ca sugestie, un furnizor bun de servicii virtuale este LayeredTech - layeredtech.com/cloud-computing/virtual-machine-hosting/
Solutia de infrastructura este una de grid-computing (applogic de la 3tera - CA)
.:|:.
Am avut o experienta foarte proasta cu LayeredTech. E unul dintre cei pe care i-am testat foarte putin. Din cauza lor, am avut siteul picat vreo 2 zile. I-am contactat si i-am intrebat ce as avea nevoie si mi-au facut un cont. Am mutat siteul si a picat direct. Problema e ca le-a luat 2 ore sa poata face upgrade pentru ca dadea eroare din cauza loadului. Dupa ce au reusit sa faca upgrade, m-am si mutat.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)