Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul
Rezultate 11 la 20 din 27

Subiect: Cum configuram un server nou ? CPU / RAM / HDD / RAID - Performante

Nosfer este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    7th July 2008
    Locaţie
    Sibiu
    Vârstă
    39
    Posturi
    1.196
    Putere Rep
    36

Implicit

Procesele bine optimizate si un cache foarte eficient sunt mult mai importante decat partea hardware a serverului. Si eu am un server cu i7-920, cu 8GB RAM si 2x750GB hdd-uri pe Raid 1 si chiar sunt blana la management-ul unui server. Nici macar php nu am stiut sa-mi instalez singur din command line, am avut ajutor cateva zile, apoi m-am suparat si mi-am cumparat licenta de cPanel/VHM.

evolution este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    29th October 2006
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    997
    Putere Rep
    40

Implicit

Ca scripturile sunt problema,asta e evident.Este alta discutie. Eu aveam un site pe un dedicat acum 2 ani si tot nu facea fata, era scriptul facut de mine ,este adevarat ca aveam si trafic.Am mai invatat ceva php si l-am optimizat.Noroc ca nu am trecut pe load balancing,ca plateam aiurea.

Cred ca problema trebuie pusa "cum alegem cel mai bun hosting" , presupunand ca scripturile sunt ok (wordpress sau ce mai vreti).La ce ajuta procesorul si la ce ajuta RAM-ul.Depinde si ce fel de site este,cate afisari,daca incarca multimedia sau numai text.

Cristian Mezei este deconectat Administrator
    Reputatie:
    65
    Data înscrierii
    20th February 2005
    Locaţie
    Everywhere
    Posturi
    6.975
    Putere Rep
    65

Implicit

Pai este clar, daca alegi un server managed, se ocupa altii de configurare/optimizare/securitate. Daca il iei unmanaged si nu te pricepi, poti lua si cel ami tare ca tot pica pe un Wordpress ca al lui Zoso.
    Co-founder of Deepstash. Tech lover. Dinosaur. Dad. Chef.

Alex Dumitru este deconectat Administrator
    Reputatie:
    64
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    64

Implicit

Eu am contactat mai multe firme de hosting, le-am zis ce trafic am, ce probleme am avut inainte si la ce server m-am gandit eu ca mi-ar trebui. Toti mi-au recomandat un server mult mai slab. In plus, daca iei serverul managed, nu trebuie sa-ti faci griji de nimic pentru ca se ocupa ei. De exemplu, acum 2 saptamani aveam o problema cu niste atacuri DDOS si mi-au monitorizat serverul non-stop timp de o saptamana si imi trimiteau mailuri cu update-uri odata la 6 ore. Deci e mult mai bine decat sa te ocupi singur.

gupi este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    15th March 2008
    Locaţie
    Timisoara
    Posturi
    420
    Putere Rep
    45

Implicit

Daca ar fi sa aleg, as alege hosting virtual care sa-mi permita gestionarea resurselor - cloud hosting este un termen foarte la moda acum.
    Din punct de vedere al celui ce plateste, este mult mai rentabil sa privesti hostingul ca orice alt serviciu, daaca vreti, similar cu serviciul de telefonie, curentul sau gazul de acasa.

De ce sa-ti bati capul cu calcule si teste, cand poti foarte simplu sa ceri (si sa platesti) doar ceea ce ai nevoie ?
    Exemplu:
    am o idee de site care va creste exploziv, dar abia peste 6 luni.

Pentru inceput contractez serviciile unui server mai mic (putere de procesare, memorie, spatiu) si cand nevoile cresc, creste si puterea alocata masinii mele.
    In felul acesta platesc exact ce consum si nu cumpar resurse aiurea.

NOTA: Parerea mea este usor subiectiva, avand in vedere obiectul de activitate.
    Ultima modificare făcută de gupi; 12th September 2010 la 17:38. Motiv: corectii ortografice
    .:|:.

Reputatie:
    65
    Data înscrierii
    20th February 2005
    Locaţie
    Everywhere
    Posturi
    6.975
    Putere Rep
    65

Implicit

Ce spui tu nu se refera la ocaziile uzuale (shared hosting, VPS, Dedicated) ci mai mult la serviciul de grid al MT sau S3 de la Amazon, nu ?

gupi este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    15th March 2008
    Locaţie
    Timisoara
    Posturi
    420
    Putere Rep
    45

Implicit

Nu neaparat.

VMware (si nu numai) permite redimensionarea resurselor unui VPS fara probleme.
    Daca serverul initial are 2 procesoare la 1GHz si 384MB RAM, din cateva click-uri se pot aloca 4 procesoare la 2GHz si 2GB RAM.

Similar e si cu discurile. La discuri apare problema alocarii lor in sistemul de operare, dar exista solutii si pentru asta (LVM se comporta excelent, de exemplu).

Later edit:
    serviciile de grid hosting (distributed computing) sunt alt concept.
    .:|:.

Reputatie:
    65
    Data înscrierii
    20th February 2005
    Locaţie
    Everywhere
    Posturi
    6.975
    Putere Rep
    65

Implicit

Suna bine, dar ideea de baza este ca nu orice hoster poate face acest lucru cu VPS-urile sale. Eg. eu am atins "pachetul maxim" de VPS pe care il ofera WiredTree. Nu as vrea sa renunt la ei ca sa incep o alta colaborare cu alt hoster, tocmai pentru ca sunt extrem, EXTREM, de multumit de supportul lor si de serviciul impecabil (uptime, anunturile cu downtime-uri, in care se specifica un maxim si un minim, etc).

Asa ca trebuie sa lucrez cu ce am.

Ei ami au si serviciile de Hybrid Server care este tot un VPS. Insa versiunea cu 2 core-uri Xeon si 2 GB ram, este 199 USD. Pentru banii astia pot face un server doar al meu.

Alex Dumitru este deconectat Administrator
    Reputatie:
    64
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    64

Implicit

Eu am testat vreo 4-5 cloud hostinguri si am fost foarte nemultumit de uptime, configuratiile serverului care nu pot fi schimbate de mine si mai multe. Nu mai tin minte decat o firma, Mosso.

mariusx este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    16th May 2006
    Posturi
    240
    Putere Rep
    40

Implicit

Salut,

Eu am avut mai multe servere dealungul ultimilor 3 ani.
    Am avut hybrid si server dedicat (core 2 duo) la wiredtree.
    Pot sa zic despre ei ca sunt BEST la support.

De vreo 8 luni am vrut sa mai reduc costurile si am incercat un hosting virtual nou in romania. Chiar atunci s-au lansat si am fost printre primii la ei. Nu am sa spun numele dar e cu aroma de lamaie (pt cei care stiu )
    Mi-am luat o particica dintr-un server mare si anume :
    # 4 core, Intel i7 @ 3,33GHz 3 GB, DDR3 si 320 GB, RAID 1 si e managed. Pretul cu TOT cu TVA a fost mai mic cu ~ 2 mil decat la wiredtree in aceleasi conditii, chiar si cu mai multe ip-uri.

Fata de serverul dedicat de la wired tree un pentium core 2 duo la 2.4 sau 2.8 nu mai tin minte cu 4 gb ram fara raid ... diferentele au fost imense.
    Noul server se misca as putea spune de 2 ori mai repede. Se simte viteza de procesare.

In schimb chiar daca e managed .. nu se comapara cu wiredtree. dar e acceptabil.
    Deci eu sunt pentru un server virtual ...
    Oricum conteza mult si tipul asta de virtualizare.

Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 14th February 2009, 15:40
  2. Server din Romania sau USA?
    De marcos29 în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 14th January 2009, 09:58
  3. PPC server
    De vladimir în forumul Continut web
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 6th June 2008, 00:06
  4. PHP FTP server
    De masterbrumi în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 3rd June 2008, 21:57
  5. Domeniu pe un server, site-ul pe alt server
    De soft în forumul Google