Rezultate 1 la 6 din 6

Subiect: Hosting magazin online

raducutzzu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    3rd September 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    111
    Putere Rep
    33

Implicit Hosting magazin online

Salut,

Caut un hosting nou pentru un magazin online. Acesta e pe un shared hosting in acest moment si apar frecvent probleme din cauza overload-ului.

Evident, va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi deoarece nu stiu/nu ma pricep ce sa aleg.

Mai intai, despre magazin: in prezent are o medie de 1500 de vizitatori/zi (dar as vrea ca hosting-ul sa fie optim si pentru un trafic cel putin dublu), nu stiu exact ce trafic in GB are acum dar pot afla (stiu insa ca doar bot-ul Google "mananca" 30 GB pe luna), are 120.000 de pagini indexate (ya, i know...) si ruleaza in spate unele procese (fluxuri de comenzi, scripturi pentru comparatoarele de preturi etc).

1. E nevoie neaparat de server dedicat? As recurge in ultima instanta la aceasta solutie deoarece preturile de 200-300 euro care mi-au fost propuse sunt cam mari.

2. Exista vreo problema cu hosting-ul shared in cazul unui magazin online? Ma refer la SEO, securitate etc, alte "bube" in afara celor evidente.

3. Aveti vreo recomandare de hosting?

Mersi!

P.S.: eu ma gandeam la asta (pachetul de 40 eur).

Prometeu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    27th October 2007
    Posturi
    1.434
    Putere Rep
    39

Implicit

ce ai dat tu link este un pret prea mare pentru ce ofera...
    cred ca pentru tine ar fi bine un VPS (virtual private server) este mai bun ca shared dar nu la fel ca dedicatu, deci undeva la mijloc .

alecs este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    5th February 2007
    Locaţie
    Timisoara
    Vârstă
    37
    Posturi
    490
    Putere Rep
    36

Implicit

1. Nu e neaparat nevoie de un server dedicat. Iti recomand si eu un VPS.

2. Teoretic nu ar trebui sa existe vreo problema daca totul este configurat bine. Se poate intampla ca unul din sutele de situri de pe un server shared sa faca load mare, iar daca nu e oprit la timp (automat) sa creeze probleme celorlalti.
    Nu ar fi o idee buna sa ramai pe shared daca esti la 1500/zi in crestere. Mai e si tipul sitului: nu e mare branza sa iti pice blogul 1 ora, dar un magazin online e alta poveste.

3. Nu am experiente pe RO la VPSuri.

Te sfatuiesc sa cauti o firma care ofera un VPS managed si care sa fie flexibila la eventuale schimbari de pachet (de exemplu trecerea usoara pe un dedicat daca va fi candva nevoie).
    Am lista de directoare românești gratuite și o unealtă pentru căutare de utilizatori în rețelele sociale românești.

Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    3rd September 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    111
    Putere Rep
    33

Implicit

Multumesc de raspunsuri, baieti! Voi urma sfaturile voastre si, cel mai probabil, voi alege un VPS care cred si eu ca e cea mai buna solutie pentru noi acum.

Am primit si un PM cu o oferta de hosting si in zilele urmatoare voi face o lista cu solutiile optime pe care sa o propun clientului meu.

Daca doreste cineva sa recomande o firma/oferta de hosting, il rog sa o faca.

Mersi,
    Radu

SeerKan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    25th August 2006
    Locaţie
    Timisoara
    Posturi
    746
    Putere Rep
    38

Implicit

Daca doresti, contacteaza-ma pe ym sau pm si dupa ce imi dai mai multe informatii despre magazin te pot ajuta cu sfaturi/propuneri
    Administrare linux, hosting, domenii si SSL. Orice pachet de gazduire la 1 euro /3 luni ! Comanda pe http://www.hosthash.com prin cuponul "SEOPEDIA1"

Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    3rd September 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    111
    Putere Rep
    33

Implicit

@seerkan: mersi pentru intentie si scuze ca iti raspund atat de tarziu. Deocamdata subiectul legat de hosting este pus un pic pe hold pana ne dam seama care sunt cauzele pentru care site-ul da erori uneori. Oricum, din discutia cu clientul meu acesta inclina sa isi achizitioneze hosting direct de la firmele "grele" din piata (GTS, Ines sau Romtelecom) pentru ca prefera siguranta oferita de un partener de renume.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Chat online pe un magazin online - impact?
    De kevinro în forumul Comert electronic, e-Commerce
    Răspunsuri: 37
    Ultimul Post: 10th May 2014, 10:03
  2. Pret magazin online?
    De style în forumul Comert electronic, e-Commerce
    Răspunsuri: 19
    Ultimul Post: 12th August 2011, 13:02
  3. magazin online
    De flory în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 30th June 2007, 13:06
  4. Magazin online... Cum?