In orice caz, ce s-a-ntamplat ieri a fost ceva cu totul... supranatural :-), am citit despre zeci de cazuri in care oameni si afaceri serioase erau intrigati despre disparitia brusca din pozitii fruntase pentru keywords-uri consolidate in *ani*. [vezi aici] Ceva cu totul inexplicabil -- poate doar daca te gandesti la o invazie "zombie" in google index . lol.

Astept sa vad daca si pe-acolo va scrie cineva "totul a revenit la normal", cum pare ca se intampla aici. [Apropo, voi, ceilalti care ati fost afectati, cum stati acuma? si-a revenit in totalitate?]

Inclin sa cred c-a fost un lucru premeditat de Google - nu doar ceva *nostim*, cea mai tare sperietura de halloween EVER pentru o categorie de oameni [webmaster-ii], ci si ceva mult mai subtil -- dupa cum se vede si din discutiile de pe WT center, multi si-au pus serios problema daca nu au incalcat cumva "Guidelines" - adevarul e ca multi se simteau probabil cu musca pe caciula de muuult timp, dar si-au spus "pana una-alta, merge/tine/functioneaza" :--)

Poate ca si asta a urmarit Google, nu doar sperietura - sa puna oamenii pe ganduri despre link-exchange, de exemplu. Ce s-ar intampla daca de maine ar proceda radical si ar "taia" [=penaliza serios] siteurile despre care STIE ca practica link-exchange "dofollow"?? Parerea mea e ca link-exchange a devenit un instrument de manipulare a PR si a SERP-ului atat de popular si de accesibil oricui incat nu poate fi neglijat de google -- sunt sigur ca lucreaza la acest lucru de mult si ca probabil va lua masuri de contracarare...