Consumator și producător de articole despre SF&F. SEO de voie, de nevoie.
pana la urma am ramas la varianta asta
/%category%/%postname%
Problema care o am acum este urmatoarea.
Daca am categoria "masini de spalat" si postul cu titlul "service non stop "
Link-ul categoriei va arata de forma
domeniu.com/category/masini-de-spalat
Link-ul postului va fi
domeniu.com/masini-de-spalat/service-non-stop
( fara /category/ )
Ce trebuie sa fac pentru a scapa de acest /category/ din link-ul categoriei
Problema vad ca nu apare si in link-ul postului.
Aceeasi problema cu aparitia directorului /category/ in cadrul link-ul categoriei este si in cazul in care folosesc varianta %postname%
Incearca sa te joci cu "Category Base" si "Tag Base" in "Customize Permalink Structure"
Probabil acolo poti face setarea de care ai nevoie
Consumator și producător de articole despre SF&F. SEO de voie, de nevoie.
Da, si data intr-un URL are rost si sens, mai ales daca e vorba de un site actualizat foarte des -- cum ar fi, de exemplu, un site de stiri indexat de robotii de la agregatore de stiri gen Google News.Postat în original de Tudi
Ideea la un blog ar fi acela ca pe el se publica periodic, de unde si nevoia de a adauga referinte de timp in URL.
Daca tu publici aperiodic pe site, n-ai nevoie de data in URL, mai ales in momentul in care data prefixeaza titlul articolului.
Normal ar fi, dupa parerea mea, sa urmam structura: am-un-site.ro/domeniu_general/domeniu_specific, echivalent cu:
am-un-site.ro/incaltaminte/sandale
am-un-site.ro/programare/PHP
am-un-site.ro/istorie/preistorie
samd
Un articol pe care-l consider drept referinta mai mult decat elocventa e cel de la [ http://www.w3.org/Provider/Style/URI ]. Acolo ai o serie de exemple dupa care se ghideaza multi dintre cei cu care am colaborat.
Pe scurt, cel mai rentabil ar fi sa obtii un URL pe care sa-l poti memora usor si tu si cei care vin pe site-ul tau.
Ultima modificare făcută de sovidiu; 5th September 2008 la 03:44.
Bun, deci concluzia generala din tot ce am vorbit e urmatoarea:
DPDV al SEO, e aproape (daca nu total) irelevant cate slash-uri ai in URL, atata timp cat ai sitemap si linkage bun.
DPDV al omului intervin factori ca:
- relevanta titlului post-ului in url (postID=25 nu e relevant, "5 tehnici de marketing" e)
- keyword-uri in URL pentru o crestere a CTR-ului in SERPs ("5 tehnici de marketing" va sari in ochi la cautarea "tehnici marketing")
- structura link-ului cat mai relevanta (data, categorie, tot ce crezi ca e necesar sa ii prezinti omului ca sa isi dea seama dintr-o privire cand s-a postat articolul, despre ce e, din ce categorie face parte, etc)
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)