Se da urmatoarea situatie:
Exista 2 site-uri a 2 firme diferite, facute de aceeasi persoana.
Ele au o vechime de peste 2 ani.
Ambele sunt indexate bine pe cuvintele specifice: primul f. bine (locul 1 ptr majoritatea cuvintelor principale din domeniul respectiv), al doilea are foarte multe locuri 3-4 ptr aceleasi cuvinte (cam 60-70 din primele).
Datorita faptului ca eu le-am indexat in Google una din cdt a fost sa pun Adsense pe ele si au acceptat. Pr primul e pus de mai bine de jumatate de an, pe al doilea pe 11.08.
Din pacate pe data de 14.08 Google mi-a exclus din SERPS prima pagina (sa zicem www. site. ro), ramanand insa sa fie gasite la cautari doar paginile secundare, dar acestea aduc sub 20% din vizitatori. Adica daca aveam indexata pe pagina 2 a lui Google inca pagina gen www. site . ro/pagina1.html aceasta apare in continuare, daca era pe pozitia 1 din Google (afisata cu un TAB mai la dreapta) alaturi de pagina principala acum este doar ea pe pozitia 1 etc. Deci au disparut toate rezultatele care duc la www. site. ro.
Luni (18.08) am vazut ca s-au operat din nou modificari in SERPS si pagina mea nu a reaparut,. Am mai avut o data problema asta insa la urmatorul update in SERPS s-a "reparat".
Ce credeti ca nu i-a convenit? Faptul ca a vazut pe primele 3 pozitii 2 site-uri cu AdSense si cu acelasi proprietar? Sau nu are legatura, fiind doar o coincidenta (plus ca miscarea s-a produs destul de repede)
Ce de facut? Sa renunt la AdSense pe uul din ele. Deocamdata am scos de pe primul.
Cam asta ar fi. Nu e pacat de Adsense cat de site-ul omului, mai vindea cate ceva si din internet.