Dupa ce am citit mai multe documente precum http://www.iprcom.com/papers/pagerank/ am ajuns la concluzia ca doresc sa folosesc o structura de link-uri interne cum este in exemplul 5 pe acel site adica, Pagina de Home sa aiba link la celelalte pagina iar celelalte pagini sa aiba link in clar doar catre Home. In acest fel pot concentra PR-ul doar pe Home. Sau pot sa mai transfer eventual PR si intr-o pagina importanta.

De exemplu, am testat pentru un site cu 4 pagini cele doua scheme de link-uri (toate paginile au link la toate sau doar 1<->2, 1<->2, 1<->3 si 1<-4>) pe http://webworkshop.net/pagerank_calculator.php si rezultatele sunt urmatoarele:

Pe schema clasica PR-ul se distribui aproximativ egal (evident) si pagina 1 primeste 1.1103897 din 4.9 (aceasta valoare reprezinta partea de PR a paginii din PR-ul site-ului sau daca nu am inteles bine poate poti sa ma ajuti tu sa ma elucidez in aceasta privinta).

In engleza:

The results produced by the calculator indicate each page's PageRank share and are not equivalent to the values in the Google toolbar.
In a doua varianta, cand am bifat checkbox-urile doar pe prima linie si prima coloana PR-ul pentru prima pagina era 1.9189214 iar pentru celelalte 0.6936944.

Si tot ce ti-am scris mai sus se refera doar la felul cum doresc sa transfer PR-ul intre paginile site-ului meu (nu cred ca mai are nici un sens sa explic de ce nu doresc sa dau PR altor pagini).

Daca bifez pentru toate cele 4 pagini cate 4 Outbound link (tot pe schema a doua de link-are interna) pagina 1 primeste 0.2414528 si celelalte 0.1793193 dintr-un PR total de 1.6794106.

Oricum pentru link-uri inafara site-ului ar merge o redirectare PHP dar pentru link-uri din interiorul site-ului poate ar fi mai bine sa folosesc JavaScript.

Ar trebui sa ii pun un delay la redirect ca sa nu detecteze GoogleBot-ul link-urile ascunse? Fiindca in caz afirmativ, prefer sa folosesc link-uri JavaScript in interiorul site-ului pentru o navigare mai rapida.

Multumesc de raspuns.