Situatie:
- un site cu pagini de forma impresii.php?rid=xxx, bine vazut de google, foarte multe [zeci inspre sute] indexate, multe cu backlinkuri de valoare.
- pagina se apeleaza ierarhic din parintele am-fost-acolo.php?hid=yyy, care grupeaza toate impresiile unui hotel [si aceasta pagina este pozitionata bine in google, dar dupa observatiile mele mai slab decat impresii.php, care are text mai substantial; in cautari, aparea de obicei a doua, dupa una de tip impresii.php?rid=x]
"Intriga" [] :
- am dorit sa implementez un mod rewrite, pentru o [si] mai buna indexare, iar solutia aleasa a fost rescrierea sub forma /tara/regiune/statiune/impresii-sejur-si-fotografii-vacanta__xxx.htm
Mod_rewrite functioneaza , redirectand catre impresii9.php?id=xxx [impresii9.php este o copie a impresii.php, vezi mai jos rationamentul din care s-a nascut]
- in acelasi timp, am facut redirectarea impresii.php in impresii9.php.
Am vrut sa fac asta pentru a evita ca google sa vada continut duplicat in pagiile impresii.php deja indexate.
Redirectarea am facut-o dn PHP, cu echo <META HTTP-EQUIV="Refresh" CONTENT="0; URL=impresii9.php?rid=xxx">
CONSECINTE:
- paginile de tip impresii.php au disparut din rezultate; in schimb, paginile "parinte", am-fost-acolo.php, parca au devenit SI mai apreciate de google ! [sau poate mi se pare mie; per ansamblu traficul mi-a crescut mult si mare parte din el vine din am-fost-acolo.php; nu este insa singura cauza a cresterii, am mai adaugat functionalitati noi care aduc si ele trafic]
- am zis ca e normal sa treaca o perioada de acomodare, de transfer a relevantei catre noile pagini de forma .htm, insa nici azi, la aproximimativ o saptamana de la miscare paginile NU sunt returnate in cautari la cautari de genul "impresii <hotel> <statiune>", unde inainte eram pe primul loc cu !vechea" pagina
----
INTREBARI:
- sa mai astept? sau sa ma ingrijorez si mai tare?tare sunt tentat sa pun totul inapoi, ca mi se pare ca... am schimbat o "echipa [destul de] castigatoare" - stiti ca in fotbal asta e o greseala majora :-)
- am gresit undeva? in cate locuri? :-)
Mentionez ca, desi programator batran, cu vechi state, in domeniul web sunt ca un nou-nascut, in decembrie anul trecut am inceput sa studiez prima
data in viata despre PHP, pagini dinamice, optimizari samd.
Iar in mod_rewrite... de abia de cateva saptaman am auzit de el!!... - sper sa aveti, in consecinta, un pic de ingaduinta, un cal batran nu invata la fel de usor/repede ca pe vremea cand era... cal studentesc :-)
ps: nu stiu cat de clar m-am exprimat si cat de mult m-am facut inteles. Am vrut sa dau si numele domeniului, pentru ca o exemplificare concreta ajuta foarte mult, insa nu sunt familiar cu regulile, nu as vrea sa le incalc chiar de la primul [de fapt al doilea, dupa "prezentare"] post. :-)