Salut tuturor,
Azi am vazut pentru prima data mesajul urmator accesand Keyword Planner:
"To use Keyword Planner, you need to have at least one active campaign. If you have an active campaign and are still seeing this message, try reloading Keyword Planner in a few minutes."
Am dat refresh, refresh din cache, inchidere/deschidere keyword planner, aceeasi poveste.
Am intrat pe incognito si a functionat.
Dar mi-a dat de gandit ideea, dupa reducere numarului exact de cautari, la aproximarile 10-100, 100-1k, etc. pentru conturile care nu au campanii active.
Asa ca am inceput sa fac putin research si am vazut ca s-au mai afisat astfel de mesaje: Dar ei au negat ca ar trebui sa ai o campanie activa in 2016, dar am gasit si articole din 2018, semne ca nu e o intamplare izolata.
Cred ca inevitabilul se va produce in curand, daca s-a resimtit si in Romania, unde nu isi testeaza actualizarile, unde update-urile vin mai tarziu.
Pana la urma aceasta a fost, este si va fi o unealta destinata campaniilor de AdWords, gratuita pentru cei care fac doar SEO.
Cum si ahrefs-ul a trecut de ceva timp de posibilitatea detinerii unui cont gratuit ce permitea cateva interogari, cred ca si Google isi permite si asuma sa faca aceasta mutare.
1. Credeti ca se va realiza in 2018 acest update, dupa update-urile de la Analytics, WMT, Google AdWords?
2. Cred ca va trebui sa invatam sa setam o campanie minima activa, ca sa avem acces la datele din Keyword Planner. Poate sunt persoane care deja fac asta pentru a avea acces la exact searches si ne dau niste sugestii in acest sens.
3. Raman tool-uri pertinente gratuite pentru a realiza aceasta etapa a procesului de SEO?
Va invit la discutii pe acest subiect, cred ca va fi unul de actualitate in perioada urmatoare.

Răspunde cu citat