Incearca sa obtii IBL-uri cat mai multe si mai calitative si deasemenea cu relevanta pentru site-ul tau.
Eu am facut urmatorul experiment... un site nou.....primul pas a fost introducere la google webmasters, cu sitemap cu tot ce trebuie si apoi am inceput sa-l inscriu in directoare si sa obtin link-uri...Rezultat: crawl destul de lent la inceput, prima pagina a fost indexata la vreo 2 saptamani dupa publicare iar dupa vreo luna si ceva au inceput sa tot apara pagini....
Un alt site lansat cam de 3 saptamani...am pus link spre el pe o pagina care este f frecvent vizitata de googlebot...am inceput incet-incet inscrierea in directoare, si nici acum nu am pus sitemap sau submit macar la site in google webmasters Rezultat : peste 2 zile de cand am pus link spre el a inceput googlebot sa intre pe site-ul nou...cu o rata de crawl destul de mare...cam dupa o saptamana mi-a fost indexata prima pagina si dupa aia la vreo saptamana si jumatate au mai fost indexate cam 20% din nr total de pagini.

Dupa parerea mea la un site nou ...intai trebuie inceputa o campanie pentru IBL-uri ...(atentie nu incurajez o campanie "agresiva" de IBL-uri de la inceput pentru ca poate fi considerat de google drept spam) iar dupa ceva timp cand vezi ca ti-a indexat cel putin jumatate din nr de pagini...abia atunci sitemap+inscriere la google webmasters

Trebuie sa specific faptul ca sunt novice in ale SEO deci ce am spus mai sus e doar o parere personala.