24th January 2015, 22:37
2 out of 2 members found this post helpful.
In calitate de vanzator, am fost intrebat de PR si trafic. Atat. Nu cred ca pune nimeni accent pe BR. Ca o paranteza, scaderea (reala) a BR este mai importanta pentru tine, ca detinator al site-ului. Sa-ti dau un exemplu: pe un site cu foarte multe articole am implementat un sistem de "vezi articol anterior" / "vezi articol urmator" / "vezi articole related". Efectul? BR a scazut de la 55-60 la 40-45, numarul de afisari a crescut, avg session idem.
In calitate de cumparator, puneam accent pe PR (acum, daca nu se mai face update, nu mai are relevanta). Probabil ca unii colegi vor spune ca si asta putea fi manipulat. De acord, dar mai greu. Alti indicatori pe care pun accent sunt PA si DA (de fapt, singurii care se mai actualizeaza). Traficul este si el important, dar asta l-as corela cu avg session, pages session etc.
Hai sa-ti dau exemplu de BR care te induce in eroare. Blog 1 www.nwradu.ro - Statistici Trafic Web Google Analytics, Evolutie afisari, unici, comparatii vs blog 2 zoso.ro - Statistici Trafic Web Google Analytics, Evolutie afisari, unici, comparatii (ambele sunt bloguri cu trafic, insa diferenta de BR este prea disproportionata - 1% vs 52%). Deja acest indicator e irelevant.
Traficul este relevant pana la un punct, trebuie corelat cu alti indicatori. Daca ne uitam aici: Top Siteuri Bloguri - Clasament Trafic Web, locul 1 are un numar de 4 afisari / vizita, in timp ce locul 3 are un numar de 1.1 afisari / vizita (trafic redirectionat, zero valoare. Timp mediu - 11 secunde! spune multe).
Despre PA si DA toti suntem de acord ca e bine sa fie cat mai mari. Nu am ce exemple sa-ti dau.
In concluzie, depinde pentru ce vrei linkurile. Strict SEO, as incepe cu PA, DA, trafic + avg session si abia la urma as lua in calcul si BR.
24th January 2015, 22:43
2 out of 2 members found this post helpful.
Pai depinde ce doresti de la linkul ala.
Daca vrei un doar un backlink pentru go0gle, ca sa cresti in SERP, atunci nu ar trebui sa-ti pese de bounce rate-ul site-ului care iti da linkul. Ar trebui sa-ti pese ca acel site sa nu fie penalizat, sa aiba PR cat mai mare, sa aiba cat mai putine linkuri externe acolo unde vei avea si tu backlinkul, samd.
Daca vrei un link pentru a-ti mari traficul direct, atunci inteleg sa-ti pese de BR, pentru ca este de presupus ca daca vizitatorii parasesc pagina repede nu vor avea sansa sa dea click pe linkul tau.