Rezultate 1 la 3 din 3

Subiect: sa pun "nofollow" la "more info"?

marcos29 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    35
    Data înscrierii
    27th September 2007
    Posturi
    239
    Putere Rep
    35

Implicit sa pun "nofollow" la "more info"?

Salut

Am un site ecommerce si structura paginii unde se afla lista de produse arat in felul urmator:

1. Poza produs (cu alt tag si link catre produs)
    2. Titlu produs cu link catre produs
    3. Un link text aditional care spune "more info" cu link catre produs

Acum daca le las pe toate dofollow voi avea 2 text link diferite (titlu produs + "more info) catre aceeasi pagina. Citeam pe undeva ca nu este indicat sa ai linkuri de tip text diferite care se duc spre aceeasi pagina.

Pe de alta parte Matt recomanda intr-un video ca nu ar trebui sa avem linkuri de tip nofollow catre pagini interne.

Nu stiu daca sa pun "nofollow" la linkul de "more info". Pe de o parte eu zic ca e o expresie generala si nu ma afecteaza daca il las dofollow?

Nu sunt sigur da ca pro si contra am acestea:
    Pro nofollow:
    1.reduce numarul de linkuri dofollow pe pagina si creste link juice/indexare mai rapida
    2.nu mai am text link diferite catre acelasi produs (titlu+ more info)

Contra nofollo:
    1.asa cum spune Matt nu e bine sau nu vede de ce sa punem nofollow la linkuri interne
    2. am citit un caz cum cineva si-a scos linkurile nofollow interne din pagina si a crescut nr de vizitatori si clicuri din google cu 30%. Citisem un experiment.

Multumesc mult
    Ultima modificare făcută de marcos29; 21st August 2014 la 13:30.

puthre este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    83
    Data înscrierii
    21st February 2011
    Locaţie
    București
    Posturi
    2.154
    Putere Rep
    83

Implicit

Nu. Ce ai trecut la "Pro" :
    1) nu creste nici un link juice, dimpotriva. Indexarea ramane la fel sau e mai proasta pentru ca SCADE link juice.
    2) Text link diferite spre aceeasi pagina nu are de ce sa te incomodeze. Si chiar daca te-ar incomoda (ceea ce repet, e fals), ar ramane valabil intr-o anumita masura si pe link nofollow.

Ce ai putea totusi sa faci e sa schimbi textul din "more info" in "more about <nume produs>" sau ceva similar (presupunand ca siteul e in limba engleza.
    Caut cu jingle.ro.

Spike este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    26
    Data înscrierii
    10th May 2013
    Posturi
    36
    Putere Rep
    26

Implicit

Citat Postat în original de marcos29 Vezi Post
    Salut
    Pro nofollow:
    1.reduce numarul de linkuri dofollow pe pagina si creste link juice/indexare mai rapida
    Ultima data cand ma informasem, PageRank-ul aferent unei pagini se imparte la numarul total de link-uri de pe acea pagina, nu doar la numarul de link-uri dofollow de pe pagina respectiva:

(dupa min 1:20)

Aici e o explicatie exacta (dar din 2009!): Google Says: Yes, You Can Still Sculpt PageRank. No You Can't Do It With Nofollow - Moz

Deci daca pui nofollow in speranta ca vei creste "link juice-ul" fiecarui link dofollow, nu cred ca se va intampla asta.

Am si eu insa 2 intrebari cat de cat related:

1. Legat de existenta acelor link-uri de tip "More info..." (sau [...]), pe care le vad atat la bloguri, cat si la magazine online, a masurat cineva cat de des se face click pe acele link-uri? Din moment ce ai link pe imagine, ai si link text (pe titlul produsului), nu este cumva redundant un al treilea link care duce in acelasi loc? Ma refer aici strict din punct de vedere "usability", nu SEO.

2. Strict din punct de vedere SEO, care ar fi avantajele, dar si dezavantajele combinarii intr-un singur link (deci intr-un singur element) a fotografiei de produs si a titlului, care urmeaza imediat sub ea (pozitiile pot fi inversate)?

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 3rd February 2011, 11:54
  2. Răspunsuri: 13
    Ultimul Post: 29th January 2010, 20:33
  3. model: "termeni si conditii" si "confidentialitate"
    De No_name în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 8th July 2009, 15:28
  4. Se folosesc parametrii "site:" sau "inurl:" in cautari ?
    De Cristian Mezei în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 26th September 2007, 09:01

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •