Ultima data cand ma informasem, PageRank-ul aferent unei pagini se imparte la numarul total de link-uri de pe acea pagina, nu doar la numarul de link-uri dofollow de pe pagina respectiva:
(dupa min 1:20)
Aici e o explicatie exacta (dar din 2009!): Google Says: Yes, You Can Still Sculpt PageRank. No You Can't Do It With Nofollow - Moz
Deci daca pui nofollow in speranta ca vei creste "link juice-ul" fiecarui link dofollow, nu cred ca se va intampla asta.
Am si eu insa 2 intrebari cat de cat related:
1. Legat de existenta acelor link-uri de tip "More info..." (sau [...]), pe care le vad atat la bloguri, cat si la magazine online, a masurat cineva cat de des se face click pe acele link-uri? Din moment ce ai link pe imagine, ai si link text (pe titlul produsului), nu este cumva redundant un al treilea link care duce in acelasi loc? Ma refer aici strict din punct de vedere "usability", nu SEO.
2. Strict din punct de vedere SEO, care ar fi avantajele, dar si dezavantajele combinarii intr-un singur link (deci intr-un singur element) a fotografiei de produs si a titlului, care urmeaza imediat sub ea (pozitiile pot fi inversate)?

Răspunde cu citat