Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul
Rezultate 11 la 20 din 26

Subiect: Treburi serioase - Google Page Speed Isights!

aliens este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    19th October 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    41
    Posturi
    215
    Putere Rep
    40

Implicit

Nu trebuie uitat ca, desi are denumirea respectiva, PageSpeed nu masoara timpul de incarcare a unei pagini, ci ofera doar sugestii de performanta (cel mult masoara timpul de raspuns a serverului, care afecteaza Time To First Byte, factor care pare sa influenteze rankingul).

Sorin Frumuseanu este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    65
    Data înscrierii
    2nd August 2005
    Locaţie
    Orsova
    Vârstă
    54
    Posturi
    3.946
    Putere Rep
    65

Implicit

Citat Postat în original de vertedi Vezi Post
    ...
    Acum intreb si eu ca un neinitiat in acest domeniu - cum Google, are asa nota mica la test? El est "miezul", nu? Daca vand piele de capra, ar trebui sa tin una buna de test, sa vada lumea ce piele buna am, nu? Daca scot ceva de testare pe piata, ar trebui sa fiu exemplu, lumea ma testeaza si pe mine nu, ca asta vand.
    Nu neaparat. Poate ca google nu tine neaparat sa ajunga in rezultate sau e deja acolo, fara sa dea de lucru altor oameni. Idem firma mea: design 1907, habar nu am pe ce rankez sau cate tone de linkuri ciudate gasesc spre mine (daca s-a obosit cineva): merg pe recomandari si nu tin neaparat sa ma bat zilnic cu supremii in seo
    Credinta la institutiile specializate. Aici facem Servicii de seo
    Mi se spunea 1nesco

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

Citat Postat în original de Alex Dumitru Vezi Post
    E destul de ok, dar nu e perfect. De exemplu ma pune sa reduc marimea imaginilor, dar deja am folosit Yahoo Smush It, care am impresia ca face o treaba destul de buna.

Eu scot 78 Mobile si 91 Desktop.

O alta prostie pe care o face:
    Eu acum cu versiunea noua a site-ului scot un 92, nu ca m-ar deranja foarte tare, puteam sa scot si 20, erorile de "incarcare" sunt blablabla, Romania are viteza de metropolitan, ca sa nu vorbim de 1000Mbp acum, Google nu stie asta. Eu si daca pun imagini de 30M pe index, se incarca repede.

Povestea cum ca google tine cont in serp de speed, e un pic fortata (de marketing). Da, tine cont, 0.01%! Pe noi link-urile ne omoara, nu site speed.

Ideea e alta, daca scot peste 90, cred ca "bate la ochi". Nu e bine nici sa te speli in fiecare zi, te imbolnavesti prea repede.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

vertedi este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    3rd January 2011
    Locaţie
    Alba Iulia
    Posturi
    511
    Putere Rep
    30

1 out of 2 members found this post helpful.

Implicit

Tom, din punctul meu de vedere este un pacat ce spui, chiar un pacat! In forumul asta sunt persoane care stiu sa catalogheze un website, o optimizare sau o promovare, nu suntem profani, chiar stim cate ceva. Daca nu suntem experti nu este un defect, tine doar de experienta in acest domeniu. Eu ca si incepator in SEO, daca intru pe nu's ce website incerc sa vad ce are mai bun decat mine, ce ofera si cum se prezinta site-ul respectiv si aici ma refer strict la persoanele sau companiile care ofera servicii SEO.

Pai daca tu vinzi si sustii ca faci ceva mai bun decat altii si site-ul tau da foarte rau sau rau la testele oferite gratuit de Google, este normal? Foarte multe persoane sustin ca un procent bun de optimizare nu conteaza. Pai cum sa nu conteze? Eu asta vand, vand SEO, vand optimizare, vand servicii de promovare si site-ul meu este mai slab decat un site de prezentare a unei companii oarecare.

Oamenii incep sa stie cum se testeaza un website, folosesc tot felul de tool-uri, site-uri de testare, etc. Ca si exemplu, Amazon, daca nu ma insel, a imbunatatit viteza de incarcare a site-ului in browser cu 0,8 secunde si vanzarile au crescut cu 7%, o realizare nu? Daca site-ul tau nu are probleme in CSS, JS, imagini, etc., nu este normal sa tii pieptul sus? Nu este normal sa sustii ca ce vinzi tu este 100%, profesional?

Gratian Alinei este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    25
    Data înscrierii
    8th November 2013
    Locaţie
    Mangalia
    Posturi
    203
    Putere Rep
    25

Implicit

Mi-am pierdut prin vară vreo 3-4 săptămâni cu toate sugestiile de îmbunătățire și am ajuns la 98%. S-a îmbunătățit ranking-ul? Nu, ba dimpotrivă.
    Îmbunătățirile alea sunt pentru Google, să treacă googlebot rapid de javascript pe care oricum nu știe să-l citească. Pentru ranking, link-building e cheia, conținutul foarte puțin, restul aproape deloc.

Tom
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

Citat Postat în original de vertedi Vezi Post
    Tom, din punctul meu de vedere este un pacat ce spui, chiar un pacat! In forumul asta sunt persoane care stiu sa catalogheze un website, o optimizare sau o promovare, nu suntem profani, chiar stim cate ceva. Daca nu suntem experti nu este un defect, tine doar de experienta in acest domeniu. Eu ca si incepator in SEO, daca intru pe nu's ce website incerc sa vad ce are mai bun decat mine, ce ofera si cum se prezinta site-ul respectiv si aici ma refer strict la persoanele sau companiile care ofera servicii SEO.

Pai daca tu vinzi si sustii ca faci ceva mai bun decat altii si site-ul tau da foarte rau sau rau la testele oferite gratuit de Google, este normal? Foarte multe persoane sustin ca un procent bun de optimizare nu conteaza. Pai cum sa nu conteze? Eu asta vand, vand SEO, vand optimizare, vand servicii de promovare si site-ul meu este mai slab decat un site de prezentare a unei companii oarecare.

Oamenii incep sa stie cum se testeaza un website, folosesc tot felul de tool-uri, site-uri de testare, etc. Ca si exemplu, Amazon, daca nu ma insel, a imbunatatit viteza de incarcare a site-ului in browser cu 0,8 secunde si vanzarile au crescut cu 7%, o realizare nu? Daca site-ul tau nu are probleme in CSS, JS, imagini, etc., nu este normal sa tii pieptul sus? Nu este normal sa sustii ca ce vinzi tu este 100%, profesional?
    Nu pricep ce zici, daca chiar zici ceva.

Am spus asa, in traducere:

Eu am 92 cu site in design beta (ca sa nu zic alfa): site-ul despre care vorbeam este: un site in vers beta Mai dureaza minim 5 luni sa-l termin (nu se termina oricum niciodata un site)si am in beta 92.

Daca am 100%, nu ma ajuta cu nimic in serp, fata de alt site cu 10%. (are cineva sub 50?)

Daca am o pagina de 30 M cu poze sau filme, google nu o vede bine. De ce? Pentru ca el zice: trebuie sa se incarce repete (pentru user), iar boot-ul lui vine din hawaii, pe cand vizitatorul tau vine de la geoagiu bai.
    User-ul (vizitatorul tau) roman are net metropolitan! Rds are acum transfer si cu 800 Mbps (opt sute)! Conteaza pentru user ce zice google? Site-ul se incarca instant pentru ca noi avem NET!

Acum poti sa raspunzi si tu, sper ca ai inteles tura asta.
    ---------------------------------------------------

Off: iarta-ma daca am pacatuit.
    Ultima modificare făcută de Tom; 17th December 2013 la 23:00.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

alleks este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    6th February 2008
    Locaţie
    Craiova
    Posturi
    8
    Putere Rep
    0

Implicit

Insights nu e menit sa-ti spuna ce e bine si ce nu, cu o precizie de sub 1 la mie. Este un tool extraordinar de util care te ajuta sa-ti formezi o parere vis-a-vis de performanta unui website. In plus, ofera cele mai de bun simt sfaturi in legatura cu modalitatile de optimizare. Sunt chestii basic, recomandate pentru toata lumea, inclusiv pentru incepatori. Tool-ul se preteaza bine la aplicatii mici spre medii, gen site-uri de prezentare, portofolii sau teme WordPress. Pentru aplicatii complexe care ruleaza pe mai multe masini si care primesc zeci de mii de requesturi pe minut, se preteaza ceva mai multa inginerie si scripting, test suites care pot stresa mai bine serverele si acolo, ca sa citez un coleg de pe pagina precedenta, "numerele" sunt mai mult decat niste simple cifre.

@Tom exista mai multe studii de caz care arata legatura intre loading speed si conversii. Trebuie sa intelegi ca acel "amarat 0.8s" este o medie. Majoritatea beneficiaza de conexiuni bune in fata calculatorului si pentru ei, o reducere de niste sute de kB nu se simte. In schimb, in lume se folosesc din ce in ce mai multe dispozitive mobile dependente de WiFi (care deseori nu sunt plasate chiar langa un router, deci n-ai aceeasi experienta ca si la desktop dpdv al vitezei) si, mai ales, abonamente de date. Iar acolo poate incepe de fapt procentul ala sa fie tras de par, ca in final sa creasca la 0.8s.

In alta ordine de idei, in legatura cu site-ul tau, iti sugerez sa scapi de portocaliu si mai ales de verdele plasate above the fold. Sunt niste culori foarte vii pe care tu le folosesti abuziv si in exces. Verdele ala m-a facut sa tresar, e foarte deranjant.

Tom
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

Citat Postat în original de alleks Vezi Post
    In alta ordine de idei, in legatura cu site-ul tau, iti sugerez sa scapi de portocaliu si mai ales de verdele plasate above the fold. Sunt niste culori foarte vii pe care tu le folosesti abuziv si in exces. Verdele ala m-a facut sa tresar, e foarte deranjant.
    Sa incepem de la sfarsit. Merci de sfat, din pacate tine de gusturi si gusturile mele sunt altele. Verdele dispare cand se schimba site-ul principal, o sa pun in curand un bej sau roz (daca ai preferinte, spune aici, si-ti pun culoarea ta favorita). Culorile depind de monitor si de gusturi. Daca te-am facut sa tresari, e perfect. Eu am prostul obicei sa fac design care sa ma tina 2-4 ani. Cand am zis beta, nu la verde ma refeream, cat ca nu este optimizat si tot fac 92.

La partea cu amazon este 0.8 sec, eu am citit 0.8%. 0.8 secunde e altceva. (am editat postul anterior)
    Ultima modificare făcută de Tom; 17th December 2013 la 23:07.

aliens este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    19th October 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    41
    Posturi
    215
    Putere Rep
    40

Implicit

Citat Postat în original de Tom Vezi Post
    Daca am 100%, nu ma ajuta cu nimic in serp, fata de alt site cu 10%. (are cineva sub 50?)
    Da si nu. Majoritatea chestiilor din PageSpeed Insights sunt facute ca sa oferi tu un UX cat mai bun. Insa raspunsul serverului conteaza la SERP; poti sa ai si 800MBps (megabaiți), sunt degeaba daca ii ia 5 secunde la server sa raspunda ca te-ai trezit sa pui 500k produse pe prestashop :/

Citat Postat în original de Tom Vezi Post
    Pe noi link-urile ne omoara, nu site speed.
    Troll much? Hai de-acu sa bagam link-uri, ignore orice altceva?

vertedi este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    3rd January 2011
    Locaţie
    Alba Iulia
    Posturi
    511
    Putere Rep
    30

Implicit

@Tom, nu ma certa! Eu nu am pus in discutie un anumit website, nu asta am vrut sa arat sau sa spun. Nu puteti spune "nu conteaza", sau "la ce ma ajuta"! Dao'n colo, sunteti profesionisti in Web Design si SEO, nu cizmari. Eu spuneam ca un website care vinde aceste servicii ar trebui sa fie model, tine de respectul fata de meseria ta. Un website este vizibil online, poate fi testat de oricine are cunostinte minime in acest domeniu si slava Domnului, sunt destui. daca tu imi oferi mie un serviciu prin intermediul site-ului tau si site-ul tau este mai slab optimizat decat amaratul meu de website, ce parere imi fac eu despre serviciile tale?

Din punctul tau de vedere si al altora, optimizarea on-page, nu conteaza sau conteaza foarte putin, eu nu pot gandi asa, am alte principii, poate si de la varsta. Din cate am invatat eu vis-a-vis de optimizarea SEO, stiu cam asa:

- Un website trebuie sa aiba o incarcare rapida in browser
    - Trebuie sa aiba imagini optimizate - daca imaginile temei sunt prea multe, trebuie creat un "sprite", o imagine .png, din care sa fie incarcate majoritatea imaginilor template-ului.
    - CSS-uri optimizate (combinate)
    - JS-uri optimizate (combinate)
    - Fara prea multe erori HTML5 sau XHTML
    - Fara erori CSS
    - Optimizat pentru mobile

Ce se poate vedea rau in asta? Eu asta fac, asta vand si daca vand, site-ul meu tre sa fie model, sa arat ca pot. Partea de backlink-uri si promovarea este un alt subiect, nu asta discutam aici. Subiectul respectiv este legat de optimizare si nu cred ca inginerii care au creat Page Speed-ul, sunt dobitoci. Este foarte clar, un website bine optimizat te scapa de multe probleme.

Este foarte adevarat, nu poti optimiza bine toate website-urile pe care le creezi insa, fa ceva cu al tau pentru ca tu asta vinzi. Eu nu ma refer la un anumit website, vorbesc la modul general, nu ma apuc sa testez site-urile care ofera servicii SEO, nu ma ajuta cu nimic. Eu testez site-urile mele si ale clientilor mei.

Pagina 2 din 3 PrimulPrimul 123 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Problema in contul Adsense cu Page Speed
    De florescualin în forumul Adsense
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 6th August 2013, 12:26
  2. Test page speed
    De DRG în forumul Teste
    Răspunsuri: 20
    Ultimul Post: 8th February 2013, 07:19
  3. Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 25th May 2012, 08:58
  4. Extensii Joomla - caching, optimizare, minify, page speed