Sunt un adept al optimizarilor de orice fel, dar hai sa incercam sa nu devenim "sclavii" unor cifre.![]()
Sunt un adept al optimizarilor de orice fel, dar hai sa incercam sa nu devenim "sclavii" unor cifre.![]()
Nu trebuie uitat ca, desi are denumirea respectiva, PageSpeed nu masoara timpul de incarcare a unei pagini, ci ofera doar sugestii de performanta (cel mult masoara timpul de raspuns a serverului, care afecteaza Time To First Byte, factor care pare sa influenteze rankingul).
Nu neaparat. Poate ca google nu tine neaparat sa ajunga in rezultate sau e deja acolo, fara sa dea de lucru altor oameni. Idem firma mea: design 1907, habar nu am pe ce rankez sau cate tone de linkuri ciudate gasesc spre mine (daca s-a obosit cineva): merg pe recomandari si nu tin neaparat sa ma bat zilnic cu supremii in seo![]()
Credinta la institutiile specializate. Aici facem Servicii de seo
Mi se spunea 1nesco
Tom, din punctul meu de vedere este un pacat ce spui, chiar un pacat! In forumul asta sunt persoane care stiu sa catalogheze un website, o optimizare sau o promovare, nu suntem profani, chiar stim cate ceva. Daca nu suntem experti nu este un defect, tine doar de experienta in acest domeniu. Eu ca si incepator in SEO, daca intru pe nu's ce website incerc sa vad ce are mai bun decat mine, ce ofera si cum se prezinta site-ul respectiv si aici ma refer strict la persoanele sau companiile care ofera servicii SEO.
Pai daca tu vinzi si sustii ca faci ceva mai bun decat altii si site-ul tau da foarte rau sau rau la testele oferite gratuit de Google, este normal? Foarte multe persoane sustin ca un procent bun de optimizare nu conteaza. Pai cum sa nu conteze? Eu asta vand, vand SEO, vand optimizare, vand servicii de promovare si site-ul meu este mai slab decat un site de prezentare a unei companii oarecare.
Oamenii incep sa stie cum se testeaza un website, folosesc tot felul de tool-uri, site-uri de testare, etc. Ca si exemplu, Amazon, daca nu ma insel, a imbunatatit viteza de incarcare a site-ului in browser cu 0,8 secunde si vanzarile au crescut cu 7%, o realizare nu? Daca site-ul tau nu are probleme in CSS, JS, imagini, etc., nu este normal sa tii pieptul sus? Nu este normal sa sustii ca ce vinzi tu este 100%, profesional?
Nu pricep ce zici, daca chiar zici ceva.
Am spus asa, in traducere:
Eu am 92 cu site in design beta (ca sa nu zic alfa): site-ul despre care vorbeam este: un site in vers beta Mai dureaza minim 5 luni sa-l termin (nu se termina oricum niciodata un site)si am in beta 92.
Daca am 100%, nu ma ajuta cu nimic in serp, fata de alt site cu 10%. (are cineva sub 50?)
Daca am o pagina de 30 M cu poze sau filme, google nu o vede bine. De ce? Pentru ca el zice: trebuie sa se incarce repete (pentru user), iar boot-ul lui vine din hawaii, pe cand vizitatorul tau vine de la geoagiu bai.
User-ul (vizitatorul tau) roman are net metropolitan! Rds are acum transfer si cu 800 Mbps (opt sute)! Conteaza pentru user ce zice google? Site-ul se incarca instant pentru ca noi avem NET!
Acum poti sa raspunzi si tu, sper ca ai inteles tura asta.
---------------------------------------------------
Off: iarta-ma daca am pacatuit.
Ultima modificare făcută de Tom; 17th December 2013 la 23:00.
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.
Da si nu. Majoritatea chestiilor din PageSpeed Insights sunt facute ca sa oferi tu un UX cat mai bun. Insa raspunsul serverului conteaza la SERP; poti sa ai si 800MBps (megabaiți), sunt degeaba daca ii ia 5 secunde la server sa raspunda ca te-ai trezit sa pui 500k produse pe prestashop :/
Troll much? Hai de-acu sa bagam link-uri, ignore orice altceva?
Cat sa ai ? 50%? 40% nu cred ca reusesti. O pagina cu 50% si link-uri mai bune, e mult peste una cu 100% si 2 links. Cred ca deviem complet de la ce este important.
Daca pagespeed a devenit problema in seo, atunci e vremea sa ne apucam de afiliere.
Ne-am apucat de zugravit, fara sa avem acoperis.
-----------------
Raspunsul serverului conteaza la serp? Cum ai ajuns la concluzia asta? Nu-mi spune ca ai citit pe un blog, ca nu ma ajuta. Poti sa ne oferi mai multe detalii?
Pot sa am un presta cu 500k si cache, se incarca sub 1 secunda, iar daca am net de 800Mbps, se incarca inainte sa dau click!
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.
Legat de raspunsul serverului si time to first byte, am dat exemplu de un studiu pe Moz. Mai este si prezentarea lui Will Critchlow de la SearchLove Boston 2013 (link deck, link video - daca ai DistilledU sau ai fost la Open Day).
Daca astea nu te ajuta, n-am ce altceva sa-ti spun. Nu stiu ce fel de surse accepti, sau daca ignori orice alta sursa in afara de testele tale.
Cat despre presta cu 500k si cache, am vazut first hand un astfel de magazin, cu toate optimizarile de performanta posibile (inclusiv modificari la indecsii de db), pus pe nginx. Nu merge bine, mai ales cand vine vorba de fatetare. Singurul sistem de caching cat de cat mai bun la el este Full Page Cache, care nu este fezabil la magazine cu foarte multe produse fiindca este foarte greu de invalidat.
Mi-am pierdut prin vară vreo 3-4 săptămâni cu toate sugestiile de îmbunătățire și am ajuns la 98%. S-a îmbunătățit ranking-ul? Nu, ba dimpotrivă.
Îmbunătățirile alea sunt pentru Google, să treacă googlebot rapid de javascript pe care oricum nu știe să-l citească. Pentru ranking, link-building e cheia, conținutul foarte puțin, restul aproape deloc.
Insights nu e menit sa-ti spuna ce e bine si ce nu, cu o precizie de sub 1 la mie. Este un tool extraordinar de util care te ajuta sa-ti formezi o parere vis-a-vis de performanta unui website. In plus, ofera cele mai de bun simt sfaturi in legatura cu modalitatile de optimizare. Sunt chestii basic, recomandate pentru toata lumea, inclusiv pentru incepatori. Tool-ul se preteaza bine la aplicatii mici spre medii, gen site-uri de prezentare, portofolii sau teme WordPress. Pentru aplicatii complexe care ruleaza pe mai multe masini si care primesc zeci de mii de requesturi pe minut, se preteaza ceva mai multa inginerie si scripting, test suites care pot stresa mai bine serverele si acolo, ca sa citez un coleg de pe pagina precedenta, "numerele" sunt mai mult decat niste simple cifre.
@Tom exista mai multe studii de caz care arata legatura intre loading speed si conversii. Trebuie sa intelegi ca acel "amarat 0.8s" este o medie. Majoritatea beneficiaza de conexiuni bune in fata calculatorului si pentru ei, o reducere de niste sute de kB nu se simte. In schimb, in lume se folosesc din ce in ce mai multe dispozitive mobile dependente de WiFi (care deseori nu sunt plasate chiar langa un router, deci n-ai aceeasi experienta ca si la desktop dpdv al vitezei) si, mai ales, abonamente de date. Iar acolo poate incepe de fapt procentul ala sa fie tras de par, ca in final sa creasca la 0.8s.
In alta ordine de idei, in legatura cu site-ul tau, iti sugerez sa scapi de portocaliu si mai ales de verdele plasate above the fold. Sunt niste culori foarte vii pe care tu le folosesti abuziv si in exces. Verdele ala m-a facut sa tresar, e foarte deranjant.
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)