Rezultate 1 la 5 din 5

Subiect: Scenariu optimizare inpage vs rel="nofollow"

emm
    emm este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    58
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    58

Implicit Scenariu optimizare inpage vs rel="nofollow"

Am o intrebare, pentru cei care au experienta in situatia de mai jos, situatie pe care nu am testat-o inca.

Doresc sa transform un site de prezentare, in magazin virtual. Situl detine multe pagini optimizate in ani, prezente pe locul 1-2 in G de multa vreme. Optimizare care trebuie pastrata, si evident este vitala.

In fiecare pagina, in prima parte exista o lista de preturi, avand intre 5 ... 30 produse in lista. Intentionez sa plasez un link cu rel="nofollow" pentru fiecare produs din lista, care sa adauge produsul in cart. Pana aici, totul e banal.

Ma intreb insa, daca adaugarea unui numar de cateva zeci de link-uri interne, cu rel="nofollow" in pagina, nu ar ruina optimizarea inpage, minutios facuta. A mai facut cineva acest lucru? Si care au fost efectele.

Multumesc anticipat pentru orice sugestii.

puthre este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    83
    Data înscrierii
    21st February 2011
    Locaţie
    București
    Posturi
    2.154
    Putere Rep
    83

Implicit

Adăugarea unui produs in cart pe un link intotdeauna o idee proasta. Faptul ca e cu nofollow nu inseamna ca nu va fi crawlat. Vei avea mii de carturi abandonate create de zeci de boti. Orice modificare pe server trebuie facuta pe post, nu pe get.
    Caut cu jingle.ro.

emm
    Reputatie:
    58
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    58

Implicit

Citat Postat în original de puthre Vezi Post
    Adăugarea unui produs in cart pe un link intotdeauna o idee proasta. Faptul ca e cu nofollow nu inseamna ca nu va fi crawlat. Vei avea mii de carturi abandonate create de zeci de boti. Orice modificare pe server trebuie facuta pe post, nu pe get.
    Cartul va fi blocat in robots.txt. Cu carturile abandonate nu e problema... am solutie tehnica de cleanup pentru asta.

Insa cred ca tocmai mi-ai dat o idee cu post-ul. Intentionam sa folosesc butoane imagine pentru add to cart (de aici si ideea cu link).
    Cred ca pot sa utilizez un form cu un element hidden, iar onclick-ul pe butonul imagine sa seteze valoarea elementului si sa faca submit la form.

Multumesc

danielicb este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    3rd February 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    39
    Posturi
    440
    Putere Rep
    38

Implicit

Am facut si eu asta odata la un shop. Avea link pe add to cart si cum erau multe butoane, am pus nofollow pe toate. Efecte negative nu am vazut la trafic. Iti spun sincer ca la comenzi si la ce se intampla cu linkurile alea si cu crawlerii nu m-am uitat. Stiu ca era un prestashop.

In plus linkurile sunt catre o pagina care oricum nu te intereseaza sa iti apara in cautari. Poti chiar sa ii pui noindex.
    SEOarch.ro - Strategii si Tehnici de Optimizare. SEO nu inseamna SPAM.

emm
    Reputatie:
    58
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    58

Implicit

Citat Postat în original de danielicb Vezi Post
    Am facut si eu asta odata la un shop. Avea link pe add to cart si cum erau multe butoane, am pus nofollow pe toate. Efecte negative nu am vazut la trafic. Iti spun sincer ca la comenzi si la ce se intampla cu linkurile alea si cu crawlerii nu m-am uitat. Stiu ca era un prestashop.

In plus linkurile sunt catre o pagina care oricum nu te intereseaza sa iti apara in cautari. Poti chiar sa ii pui noindex.
    Multumesc de informatie, am retinut; sunt convins ca a mers ok, desi de la caz la caz poate sa nu fie acelasi rezultat. Mai ales cand e vorba de pagini la care s-a facut tuning mai intensiv, nu doar o pagina oarecare de magazin virtual, in care caz lucrurile pot fi mai stranse decat s-ar parea la prima vedere.

Intre timp am aplicat metoda pe care o prefer, descrisa mai sus, un singur form (POST) + javascript pe butoanele imagini, care seteaza un hidden input.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Sfaturi optimizare cuvant cheie "greu" .
    De Hapiuc Robert în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 14
    Ultimul Post: 8th May 2011, 00:57
  2. Site umanitar "Fa Un Bine" - idei optimizare
    De raluca în forumul Studii de caz
    Răspunsuri: 21
    Ultimul Post: 6th May 2011, 10:52
  3. Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 3rd February 2011, 11:54
  4. Link-uri "nofollow"
    De Alvy în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 14
    Ultimul Post: 26th January 2011, 10:09
  5. cum gasim linkurile rel="nofollow" ?
    De evolution în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 1st January 2007, 00:55

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •