Citat Postat în original de lovelife Vezi Post
Valabil cand ai tinta doar o anumita fraza, dar ca numar de accesari un text lung ofera mai multe posibilitati de a fi gasit, densitatea cuvantului cheie nu prea mai este importanta astazi.
Dar un 500 de cuvinte tine si de usirinta cu care vizitatorul citeste.
@lovelife, vorbim de lucruri diferite, ca sa fie mai exact pentru cei care citesc:

a) numarul de cuvinte la care ma refeream si la care face referinta si RoManiac, si densitatea in pagina sunt extrem de importanti cand optimizezi o pagina pentru o fraza anume. Din motivele pe care le-am precizat deja (lungimea maxima relevanta a tagului titlu), optimizarea inpage se poate face, pe 1 sau maxim 2 fraze.

In acest caz se intampla urmatorul fenomen, pe care l-am constatat nu o data ci de sute de ori; este mult mai usor sa rankezi sus cu 250-300 de cuvinte (cu o densitate poate mai imprecisa) decat la 600 sau 2000 de cuvinte. Urmaresc cateva sute de pagini optimizate individual pentru locul 1 in Google si dimensiunea asta de pagina este ideala.

Posibil ca aici sa se lupte intre ei, 3 factori:

1 - densitatea optima in pagina conform algoritmului,
2 - dilutia keywordului principal in restul contextului (asta creste enorm la pagini mari)
3 - numarul maxim de repetitii acceptat (este posibil ca la o pagina de 2000 de cuvinte in care repeti fraza de 30 de ori ca sa ai densitatea optima, sa intervina un alt factor care devalueaza pagina pentru numar excesiv de repetitii).

Daca intersectezi cei 3 factori, ajungi la concluzia ca exista un fel de "goldilocks zone", iar asta am determinat-o prin multe incercari, undeva intre 250 ...350 cuvinte. Personal utilizez 250 sau 300. (ah, si tocmai m-am luminat, de ce o pagina importanta cu care ma lupt de ceva vreme, nu a luat niciodata locul 1... e pur si simplu prea lunga).

b) La ce te referi tu (dealtfel adevarat) este mai curand o strategie asemanatoare longtail, si este o strategie de trafic; cu cat ai mai multe cuvinte in pagina, sansele de a avea un hit pe diverse combinatii de cuvinte cresc.

Utilitatea e complet diferita intre cele 2 cazuri: a) se refera la strategie de top ranking pe o fraza data, si targetare extrem de ingusta - pe o singura fraza, pe cand b) e o strategie de trafic si nu de ranking pe locul 1.

Prima e mai folositoare siturilor comerciale de exemplu (daca vand de exemplu "pantofi ortopedici" si nu pantofi de orice fel), pe cand a doua e mai folositoare publisheri-lor, care monetizeaza indirect traficul lor. Fiecare are rostul ei.