Rezultate 1 la 10 din 29

Subiect: Crearea unui site cu rezultate organice bune, dupa noile reguli

Afișare hibrid

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

Felicitari pentru munca la acest articol, am si eu o mica precizare, numarul de link-uri numai este asa de important, uneori cu 3-4 link-uri bune poti urca in top pe concurenta medie.
    Partea de link building mi se pare cea mai grea pentru un proiect nou, nu stiu inca care este reteta unui link building de succes (fara sa risti sa fii penalizat de pinguin 3-11 sau a altui animal al lui Google)
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

emm
    emm este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    58
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    58

Implicit

Citat Postat în original de lovelife Vezi Post
    Felicitari pentru munca la acest articol,
    Multumesc pentru apreciere @lovelife, totusi nu a fost o munca din punctul meu de vedere - sunt doar niste concluzii logice la care am ajuns, destul de stabile astazi, si mi-a fost firesc sa le prezint.

Citat Postat în original de lovelife Vezi Post
    ... am si eu o mica precizare, numarul de link-uri numai este asa de important, uneori cu 3-4 link-uri bune poti urca in top pe concurenta medie.

... Partea de link building mi se pare cea mai grea pentru un proiect nou, nu stiu inca care este reteta unui link building de succes (fara sa risti sa fii penalizat de pinguin 3-11 sau a altui animal al lui Google)
    Urcatul cu 3-4 link-uri bune, este posibil - dar cred ca e mai mult un caz particular.

Intr-adevar sunt mult mai bune 5 link-uri autoritative decat 50 proaste. Totusi, poate sa nu fie deloc suficient - depinde de nisa. Pe RO inca merge, pe nisa slaba spre medie. Daca insa vrei sa ridici un site in engleza, pe .com, chiar pe o nisa medie, din experienta mea, 3-4 linkuri nu ajung pentru mai nimic. In ce am incercat eu, de pe la 50-60 domenii cu link inbound, incepe sa miste ceva.

Mai e un aspect, pe care l-as lua in calcul, si pe care l-am observat in timp. Pentru un proiect major, un site cu o gramada de continut original - poate cu mii de articole, strategia cu doar cateva linkuri bune poate fi paguboasa. Asta merge mai bine pe situri mici, foarte bine nisate si semantic inguste, eventual cu un EMD.

Altfel, la un proiect major, dimensiunea sitului trebuie sustinuta si cu un pachet substantial de link-uri inbound, adaugate constant; altfel pierzi bani, si inca multi. Daca ai doar cateva link-uri, juice-ul tau si asa insuficient, se imparte pe structura arborescenta a link-urilor, iar paginile din layer-ele de adancime, respectiv 2-3 si mai departe, primesc insuficient juice si prin urmare ajung sa aiba ranking prost, si e pacat de munca si de calitatea articolelor.

Dimpotriva, daca faci un link building sustinut pentru un astfel de site, de la inceput (fara exagerari) efectul pozitiv se multiplica in cascada. In primul rand vei primi ceva trafic de start - absolut necesar si foarte important, iar daca ai continut de calitate, vizitatorii astfel castigati vor adauga relativ rapid alte link-uri naturale catre site, atat catre home cat si catre pagini secundare, cu efecte serioase in ranking-ul sitului, si care creeaza un backlink profile natural si solid, cea mai buna situatie.

Adaugand si macar un om pe social media si intretinere forum etc, deja sunt sanse ca achizitia de link-uri sa se produca suficient de rapid si natural - dupa care nu vei mai avea nevoie sa faci link building, ci sa te concentrezi doar pe esentialul sitului in sine.

Referitor la strategia de link building... fiecare are, cred, propria lui ecuatie de acest gen. Eu as incepe in primul rand cu un site bine scris, cu macar 100-200 de articole de calitate si un pachet mic de link-uri bune de start, si abia dupa aceea as incerca sa obtin link-uri de pe unde se poate, si fara exagerari in nicio directie, gen postari bine gandite pe forumuri de nisa, ceva advertoriale, cateva directoare bune, etc etc. Dupa care as lasa calitatea sitului sa faca treaba de offsite seo. Dar sigur, sunt si nenumarate alte strategii posibile.

LE: De fapt eu as pune situatia asta in 2 sensuri, aparent opuse, si ambele constituie deplasari algoritmice partiale, procentuale.
    Adica, in primul rand, intrevad o crestere semnificativa a numarului de linkuri necesar pentru a ridica un site in cautari, in ziua de azi, comparativ cu trecutul.
    Iar in sensul celalalt, a crescut semnificativ eficacitatea calitatii linkurilor comparativ cu numarul - desi in continuare, numarul conteaza. Aspectul asta vine in sustinerea cazului cu linkuri putine dar foarte bune.
    Una peste alta, logic, ideal este sa ai simultant atat calitatea, cat si cantitatea, cate vreme algoritmul foloseste inca sistemul pagerank, chiar daca astazi este diferit de trecut.
    Ultima modificare făcută de emm; 4th September 2012 la 01:57.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 9th April 2012, 13:50
  2. Care metoda da rezultate mai bune?
    De AntonioTony în forumul Studii de caz
    Răspunsuri: 11
    Ultimul Post: 17th November 2011, 15:13
  3. Răspunsuri: 26
    Ultimul Post: 13th November 2010, 22:22
  4. Noile reguli legate de domeniile de internet
    De romania inedit în forumul Domenii web
    Răspunsuri: 11
    Ultimul Post: 28th June 2008, 18:37
  5. Nise De Piata Pentru Crearea Site-urilor
    De mascatu în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 12
    Ultimul Post: 31st March 2006, 00:13

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •