1 out of 1 members found this post helpful.
Adwords keyword tool
Cat de exacte sunt rezultatele afisate de acest tool? Eu singura data cand m-am bazat pe nr de cautari afisate de adwords keyword tool, pentru o expresie mi-am luat teapa
Am inregistrat un domeniu cu expresia respectiva.tld, l-am dus pe primul loc in google (destul de usor) si am avut surpriza ca din 100.000 cautari exacte afisate de adwords keyword tool pe acea expresie sa imi vina cateva zeci de vizitatori pe zi (repet, de pe prima pozitie pe acea cautare).
Nu cred ca au o relevanta mai mare de 25%. Si eu m-am axat o data pe google webmaster tools, am creeat un web site pe un anumit cuvant cheie cu peste 1 milion de cautari (cautari in RO nu internationale), si am patit exact ca si tine, surpriza a fost ca nu am avut mai mult de 1000 vizite / zi si sunt pe primul loc in google si acum.
@Wayne nr de cautari afisat in GWT este unul estimativ si poate diferi f mult de numarul de cautari "reale, targetate", in fct de keyword.
In primul rand, cu cat e mai mare competitia pt keyword-ul ala, cu atat mai multe cautari sunt facute cu tool-uri automate sau facute de webmasteri pt a vedea pe ce pozitie stau site-urile lor. Eventual, daca este un keyword in limba engleza, da-i sa vezi detaliile in Google Insights for Search si alege "din 2004 pana in prezent" si vezi care-i tara cu cele mai multe cautari. Daca sunt pe acolo India, Philipine, etc, inseamna ca-s indieni care se ocupa de optimizarea keyword-urilor si verifica rankingurile f des.
Apoi, daca este competitie adwords si sunt 3 rezultate in partea de sus, deja, fiind primul organic, este ca si cum ar fi al 4-lea si iar scade procentajul maxim de click-uri pe site-ul tau
Astia-s factorii care ar influenta nr de cuatari reale, ca sa zicem asa.
Apoi nr de click-uri pe site-ul tau poate fi afectat si de descrierea din serp. Sau daca ai multi vizitori returning, sa zicem este un keyword care se cauta periodic, dar din cauza ca unii utilizatori nu au gasit pe site-ul tau ce cautau, data viitoare vor intra direct pe link-ul 2.
Un alt exemplu trist l-am descoperit acu recent cand gasisem un keyword care parea sa aiba potential, peste 10k cautari exacte pe luna, competitie mititica oarecum, cu peste 10-15$ pe click in adsense. Si cand m-am uitat in Google Insights for Search, peste 80% din cautari erau din India, Pakistan, Philipine, etc. E clar ca din astea 12k cautari, doar 1-2k maxim erau reale, din SUA, UK si Australia, unde erau userii interesati de serviciul respectiv
Ultima modificare făcută de tymbark; 8th May 2012 la 11:40.
Signatura lipsa
Esti pe primul loc si in functie de localizare?
Daca nu atunci va trebui sa refaci cautarea si in fct de tara.
Este extraodinar de mic nr de vizitatori primit.
Strict pt zona de .ro unde m-am specializat:
Dupa nume "adwords" e pentru adwords.
Pentru real recomand mix de trafic.ro/tools cu google insights.
De notat: nu toata lumea are codul de trafic.ro inclus (nici cand era gratuit) asa ca estimezi un min de 1/4 sau chiar mai mult din real.
Mai ales daca targetezi o expresie noua, gen iphone 2013, e putin probabil sa ai date reale despre volumul cautarilor, aceasta aparand de regula pe site-uri noi, fara cod de trafic.
Google insights nu stie toate cuvintele romanesti. Adica daca nu e un volum minim critic pe o anume expresie, spune ca nu stie de el.
Cea mai buna solutie pare mixul intre cele doua, inclusiv urmarirea periodica in trafic.ro a cautarilor.
Credinta la institutiile specializate. Aici facem
Servicii de seo
Mi se spunea 1nesco