O altă părere, despre schimbările realizate de algoritm, care pare să ridice alte semne de întrebare
Google’s Fresh Results: Irrelevancy In Action | WebProNews
Scade procentului de relevanța în favoarea "prospețimii" ...
Versiune printabilă
O altă părere, despre schimbările realizate de algoritm, care pare să ridice alte semne de întrebare
Google’s Fresh Results: Irrelevancy In Action | WebProNews
Scade procentului de relevanța în favoarea "prospețimii" ...
Eu sunt de acord cu tine dar momentan depindem de G care cel putin in Romania e lider de piata.Nu trebuie sa convingi webmasterii sa foloseasca alt motor de cautare ,trebuie sa convingi pe ceilalti care nu stiu treburile astea cu ce face google.Nici eu nu stiam pana nu mi-am facut site.Deci e putin mai greu.Trebuie o casuta de search al acelui motor de cautare pe care vrei sa il promovezi pe fiecare site din Romania si asa se va schimba treaba.
Din cate am citit in urmatoare perioada vor veni niste schimbari si mai drastice
Pe Yahoo si Bing, site-urile bune ocupa prima pagina pe anumite expresii. Pe googutza, pentru aceleasi expresii apar doar site-urile favorizate de pinguin. Incercarea lui googutza este clara si se pare ca abonamentele la adwords, au crescut in ultimele zile. Deja vad site-uri bune care activeaza in SEO, cu abonament adwords, nu au ce face, au angajati care trebuiesc platiti, pe asta se bazeaza gogutza.
Am gasit un articol bun cel putin d.p.m.d.v:
http://forum.seopedia.ro/utile/22200...de-google.html
http://www.youtube.com/watch?v=nmo3z8pHX1E
Conform distinsului inginer, evaluatorii de rezultate n-au facut direfenta dintre spam si rezultatele de calitate si nici nu s-au priceput la design. :goth: Altfel noul algoritm n-ar fi urcat la cautari atat de multe spam sites...
Un lucru foarte interesant descoperit de mine si cred ca am dreptate. Google nu suporta site-urile optimizate, pagini sau articole. Acum trei zile, am fost sunat de o persoana si am fost intrebat ce se intampla cu site-ul lui si ce inseamna Google Penguin. Am promis ca voi crea un articol si am sa il anunt. Am creat articolul, am adaugat imagine, titlu, fara aglomerare de expresii cheie, un articol optimizat normal. Aseara am cautat pe google, sa vad daca articolul este indexat, nicidecum, nici macar link-ul catre articol. Am ramas stupefiat sa vad un alt site cu un articol asemanator, textul era de la mine! Cine credeti ca aparea pe google? Persoana care m-a sunat, cu un articol pus pe site-ul lui. Site-ul respectiv nu are legatura cu domeniul in care eu activez, este chiar o mare tampenie ce face google. Dimineata am cautat iarasi rezultatele si apaream in google, cu categoria in care era adaugat articolul. Categoria respectiva nici macar nu avea in titlu " Google Penguin".
Concluzie:
-Google nu mai vrea pagini sau articole optimizate,
-Nu mai vrea descriere la pagini, articole sau pagina de start
Pentru una din expresiile pe care le promovez, exista un site pe locul doi in google si iata cum arata:
-fara descriere
-expresia respectiva este asezata in continut fara valoare
-este repetata de peste 18 ori - la mine doar de 5 ori si continutul este mult mai mare
-platforma WordPress (si site-ul meu la fel)
-optimizat cu plugin - al meu manual
Care sunt criteriile dupa care se ia google? Cred ca este clar, scrii un articol si il lasi asa, el ia ce vrea, daca vrea. Din aceasta dimineata, am renuntat la descrieri in site, este un fel de cobai acum, voi vedea ce se intampla. Nu stiu daca am procedat corect insa, merita sa incerc.
@vertedi ... eu am descoperit ca daca taceai din gura ... filozof ramaneai ... si cred am dreptate.
unii dintre voi spuneti numai niste aberatii, seopedia e plin de informatii valoroase care va stau gratis la dispozitie; multi dintre voi postati fara sa aveti habar de cunostinte minime sau macar logice de SEO.
hai have a nice day.
Eu vad ce scriu (ma aud ce spun) si pot documenta. Ce scriu asta vad, ce face google acum este exact ce am scris.
Cu altgoritmul asta a fost penalizat si un site de al meu, de pe pozitia doi la cuvantul cheie principal, la care aveam si linkuri scurte, m-a coborat pana pe 9.
La posturi sunt tot acolo, ce postez se indexeaza si apar in primele cautari cum apaream.
Dupa parerea mea indexul cred ca este de vina. Am scanat sa vad cate backlinkuri am catre index (cu majestic seo) si am aflat urmatoarele:
22,781 backlinkuri catre index, catre restul categoriilor posturilor am in jur de 1000 maxim.
Din cele 22781 catre index, aproximativ 17000 sunt cu aceeasi ancora, cuvantul cheie la care m-a penalizat.
Densitatea la cuvantul cheie la care m-a penalizat este de 16, pe index, iar siteul de pe primul loc are o densitate de 17.
Cauza sa fie oare backlinkuri multe cu aceeasi ancora catre prima pagina? Daca da, ce ar trebui sa fac sa isi revina? Sa le scot sau sa pun cu alta ancora tot catre index? Ma penalizeaza mai rau daca scot? De exemplu am linkuri pe un site ce imi da 10000 backlinkuri.
Eu nu cred ca se poate pune problema unei penalizare in cazul unei retrogradari de 7 pozitii. Pur si simplu cred ca link-urile care sustineau site-ul pana atunci si-au pierdut valoarea la noul update, de unde si scaderea. Spunea cineva aici ca Google a inceput sa ia in considerare in special link-urile noi din pagini noi, lucru si normal de altfel. Cauta sa aduci astfel de link-uri si vezi ce se intampla.
@ matei - pagini cu 12 backlinkuri sunt pe pozitia 2, 3, 4, iar eu cu 22 700 backlinkuri sunt pe pozitia 9
@florecualin daca ai pagini cu 12 backlinks depinde de keywords, depinde de ce fel de linkuri ai, de unde ai linkurile, trustul paginilor care iti transmite link juice-ul, anchorul linkurilor si asa mai departe.
te-ai gandit la cate linkuri au siteurile de pe pozitia 1,2,3 care la fel nu numai numarul conteaza ci si calitatea lor. degeaba ai 22700 daca 10000 de pe un singur site. bagati siteul in https://www.majesticseo.com/ si vezi cate Referring Domains ai tu si cate au cei dinaintea ta asta ca fapt divers.
cred ca voi parasi thread-ul asta, ma ia rasul plansul cand vad unde a ajuns discutia ...
1. Articolul tau este defapt o informatie preluata de pe alt blog, deci nu tu ai facut descoperirea, dar ti-o insusesti.
2. Google n-a exterminat directoarele, asta ti-o spune unul care are 6 site-uri cu pozitii bune si foarte bune in serps, site-uri lansate in urma cu 45 de zile si inscrise pana in prezent doar in 200 de directoare, nici un alt link in plus.
Mai fratilor de o vreme incoace Google cam da chixuri. Da drumul la care un algoritm sau modifica una alta dupa care in unele cazuri se razgandeste . Si tot sa mai departe. Toate lucrurile astea bulverseaza webmasterii . Nu se mai face diferenta intre o penalizare pe bune si o "penalizare" venita in urma optimizarii mai bune a siteurilor concurente. Eu cred ca trebuie asteptat pana ce Google se hotaraste in ce directie o ia. E clar ca nu mai suporta keyword stuffingul de exemplu . A incercat sa scape de acele pagini scotandu-le din SERP ( de fapt nemaindexandu-le pe cele noi ) dupa care a revenit si a renuntat la algoritm. Parerea mea e ca mai bine mai asteptam pana ce lucrurile devin mai clare.
tind sa cred ca principala cauza provine din faptul ca multe backlinkuri cu aceeasi ancora sunt facute catre index.
o parere mai avizata Efectul Pinguinului de la Google: ma las de SEO…. | Nimicul lui Krumel
PS: inca nu e public :)
Si eu m-am gandit la acelasi lucru. Eu din fericire nu am linkuri catre index, dar aveam densitatile mari. In ultimele 2-3 zile am diversificat anchorele linkurilor sitewide si vad ca pe unele cautari deja am urcat 10-15 cautari. Sper ca aici era problema si sa resesc sa o rezolv.
Am si eu o intrebare:oare linkurile catre articolele de pe site-ul meu(cele prezente in partea stanga a articolelor) pot sa cauzeze scadere in google?Sunt prea multe linkuri interne/pagina?Automat exista catre fiecare articol 29 de linkuri cu acelasi anchor dar de pe pagini diferite.
Daca stie cineva raspunsul il rog sa imi dea si mie un mesaj pe privat daca nu doreste sa posteze aici.
Pe unele cautari este spam pe bune. In cazul meu unele situri la care nu am lucrat de ani de zile se claseaza mai bine decat oricand.
Apropo noul Google este DuckDuckGo
@barzafurioasa, asta ar trebui sa iti faca o idee legata de internal linking. Articolul e mai vechi insa cu noul update cred ca e chiar la fel de actual fata de momentul la care a fost scris.
Testing the Value of Anchor Text Optimized Internal Links | SEOmoz
DuckDuckGo deocamdata imi ofera niste rezultate de ma doare capul la cautarile facute de mine pe diverse nise ce ma intereseaza, la o cautare imi ofera pe locul 2 un video de pe youtube care are intr-un comentariu o referire la ceea ce caut eu, iar site-urile relevante sunt undeva dupa locul 5, deci pentru acum ma multumesc cu Google cel rau.
Foarte absurd updateul asta. Incep sa dau dreptate lui Matei Iurea cand spunea ca doar a scazut puterea ibl-urilor. Am reusit zilele astea sa urc pe niste cuvinte foarte bine cu niste linkuri sitewide noi.
La inceputul thread-ului am spus ca am un site care a picat de pe locul 2 pe pagina 22 si ulterior oscila intre pagina 26 si 27, iar pana azi nu s-a miscat de acolo, dar acum am verificat din nou si a urcat pe pagina 20. Singurul lucru pe care l-am facut a fost sa public un articol pe site, atat. Sper sa-si revina si sa ajunga inapoi in top 30 macar. Vom vedea. Voi ceilalti cu site-uri afectate ce rezultate aveti dupa o spatamana?
Eu observ site-uri care ajung pe primul loc, stau cateva zile apoi zboara in pagina 5, apoi urmatorul sta pe primul loc cateva zile/ore si zboara si el pe pagina 3. Par foarte volatile primele locuri.
Nu stiu ce sa zic in ceea ce priveste adaugarea de continut nou pentru a urca. Eu cu site-urile de prezentare sunt pe aceleasi locuri cu acelasi continut de ani de zile,iar cu cele in care se adauga continut nou parca scad mai rau.
De asemenea observ ca la o cautare a cuvantului "anunturi" pe primul loc era anuntul.ro ,iar acum vad ca este mercador si anuntul.ro nici nu se mai vede. Chestia este ca ba apare pe primul loc, ba se duce la mama naibii.
De asemenea stiu ca competitorii mei au backlinkuri cu aceasi ancora la greu si tot pe aceleasi locuri sunt, deci nu stiu cat de veridica este si aceasta presupunere.
Este o totala harababura update-ul asta si nu inteleg pe ce algoritm se bazeaza sa ai un rank mai bun :
continut nou?
backlinlkuri mai multe ?
ancore diversificate?
Backlinkuri de pe aceasi nisa ?
backlinkuri din text unic ? etc
O analiza mai amanuntita a acestui update si cateva idei pentru eliminarea penalizarii. :)
Penguin Analysis: SEO Isn't Dead, But You Need to Act Smarter | Microsite Masters
E un google dance teribil la keywords-urile pe care le urmaresc pe google.ro. Cred ca ni se pregateste ceva :) .
Dupa cum am zis acum ceva posturi am facut un reconsideration req dupa Pinguin - va dau raspunsul poate ajuta sau poate nu(unii poate l-au primit deja).
"Dear site owner or webmaster of ...... We received a request from a site owner to reconsider...... for compliance with Google's Webmaster Guidelines. We reviewed your site and found no manual actions by the webspam team that might affect your site's ranking in Google. There's no need to file a reconsideration request for your site, because any ranking issues you may be experiencing are not related to a manual action taken by the webspam team. Of course, there may be other issues with your site that affect your site's ranking. Google's computers determine the order of our search results using a series of formulas known as algorithms. We make hundreds of changes to our search algorithms each year, and we employ more than 200 different signals when ranking pages. As our algorithms change and as the web (including your site) changes, some fluctuation in ranking can happen as we make updates to present the best results to our users. If you've experienced a change in ranking which you suspect may be more than a simple algorithm change, there are other things you may want to investigate as possible causes, such as a major change to your site's content, content management system, or server architecture. For example, a site may not rank well if your server stops serving pages to Googlebot, or if you've changed the URLs for a large portion of your site's pages. This article has a list of other potential reasons your site may not be doing well in search. If you're still unable to resolve your issue, please see our Webmaster Help Forum for support. Sincerely, Google Search Quality Team "
Toate update-urile la algoritmul Google se invart intr-un cerc: Google face un algoritm nou, se pierd rank-uri in rezultatele cautarilor, apar noi tehnici sau unelte ca sa pacaleasca algoritmul respectiv, rank-urile cresc din nou, Google schimba algoritmul:))
Tocmai de aceea Google a penalizat site-urile prea "optimizare". Probabil sunt cele care au pacalit ultimul update.
Acelasi mail l-am primit si eu pe mai multe site-uri. Este un raspuns pe care-l trimit ei automat, nici macar n-au bunul simt sa-l personalizeze nitel. Sau daca tot e automat, de ce trimit raspunsul dupa 1-2 sapt? Sa puna un autoresponder si gata. Nu te lua dupa ce zice in mail, la site-urile mele nu era nicio problema on-site. Erau niste link-uri care-mi penalizau site-urile, le-am scos si site-urile si-au revenit.
Mersi mult Nichita, e foarte util articolul. Acum am inteles si eu de ce cadeam in serps tocmai la paginile pentru care faceam rost de linkuri noi si asta dinainte de pinguin. Aveam eu o banuiala dar toti ziceau ca nu vad bine, multam fain, din pacate nu pot sa-ti dau decat un vot pozitiv, altfel ti-as fi dat vreo 10 :)