De aia nu mai doarme google la noapte, ca semneaza lumea petitii.....aceste site-uri sunt fara rost !
Versiune printabilă
Poate ca da poate ca nu dar l-am pus pentru cine vrea sa semneze clar nu pentru tine.
A inceput apocalipsa: CASE STUDY: Negative SEO - Results - Main Backlinks/SEO Discussion - Traffic Planet
Lecturare placuta.
Am o nelamurire, daca are cineva cele mai mici informatii legate de ea, il rog sa imi raspunda:
Am primit pe 13 aprilie mesajul de la Google legat de link-uri ne-naturale, dar pana acum nu am fost afectat in niciun fel la pozitiile din SERP. Sunt sigur ca am declansat triggerul deoarece aveam majoritatea IBL-urilor pe aceeasi ancora. Imediat dupa ce am primit mesajul, am modificat(diversificat) ancorele link-urilor care vin catre site, la unele am eliminat ancora complet, iar altele le-am lasat cu aceeasi ancora, dar le-am trecut pe nofollow. Dupa aceasta miscare am inceput sa aduc link-uri naturale catre paginile site-ului care, in conceptia mea erau vinovate, pentru a echilibra raportul intre link-urile naturale si cele "dubioase". Ulterior am descoperit si 2 bloguri pe care avem link, care se transformasera in mini-linkfarms: www. vitaliesova. com si referatexp .com. Link-urile de pe aceste site-uri le-am scos complet.
Intrebarea este urmatoarea: Oare am procedat corect? Oare acesta a fost motivul pentru care nu m-a afectat cu nimic schimbarea de algoritm?
Aveti idee daca este posibil ca un site sa primeasca avertizare in GWT si sa nu fie penalizat? Si daca nu este posibil, care credeti ca ar fi perioada maxima de timp pana cand site-ul va fi penalizat? Siti vreun site care a primit avertizarea in GWT si nu a fost penalizat?
De acord .Macar incercam sa facem ceva daca nu rezulta nimic asta este.
--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")
Nu m-am suparat doar am raspuns si iti spun ca eram foarte calm cand am postat(ca si acum).
--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")
Daca sunteti siguri ca site-urile voastre nu incalca regulile Google si doriti sa le spuneti acest lucru folositi formularul de aici https://docs.google.com/spreadsheet/...bkE6MQ&ndplr=1 .Poate unii or sa scape si poate ca altii or sa scada si mai mult dar asta este eu oricum nu am ce pierde ca mai slab de atat ar fi pe minus:)). Sper sa va fie de folos.
La linkul de mai sus sau si reconsideration request Reconsideration requests - Webmaster Tools Help ?
oricum la reconsideration request din cate am vazut pe forumul google nu accepta decat daca penalizarea a fost facuta manual (nu de Pinguin).Asa spun unii care au bagat cerere de reconsiderare.Eu am facut si asta dupa cum am zis mai sus mai rau nu poate decat sa imi scoata toate paginile din index:))
Multumesc pentru negative.Sa tin minte daca mai gasesc ceva folositor cum ar fi https://docs.google.com/spreadsheet/...bkE6MQ&ndplr=1 sa nu le mai pun aici ca imi iau negativ ca vad ca pe asta mi-am luat.Un pozitiv nu ar fi dat nimeni pentru el dar la negative s-a ingramadit repede lumea.Nu doresc pozitive ca nu de aceea comentez aici dar parca nici negative nu vreau. Multam
Multumesc
Imediat se face o saptamana de la schimbarea de algoritm ... saptamana in care am monitorizat schimbari de pozitii la cateva ore ( nu cum faceam pana acuma odata pe zi ) plus am facut cateva teste.
Cateva observatii:
1. daca pana acuma pozitiile nu prea se schimbau de la o ora la alta iar actualizarile se faceau cam odata pe zi acuma se schimba ... la ora 11 esti pe o pozitie ... la ora 12 esti pe alta ... foarte multe cautari au astfel de dance-uri ... doar cateva am observat ca sunt stabile .. si aici nu vorbesc de top 100 ci de top 10
2. daca in prima zi de modificare multe site-uri au cazut de pe pozitii de genul 1,2,3 pe pagina a 10-a ... acuma incetul cu incetul isi reiau pozitiile ... nu neaparat unde erau dar pe aproape ... am observat mai multe site-uri care erau pe locul 1 dupa anumite cautari, au cazut pe pagina x in prima zi dar treptat au revenit pe prima pagina ... locul 7 .. 6 .. 5 ... 4 ...
Asta ne spune ca G. inca lucreaza la algoritm ... probabil vom mai vedea o perioada destul de buna astfel de dance-uri ...
3. din punctul meu de vedere o parte bunicica din noul algoritm tinteste link-urile cu acelasi text/title dar si aici e cu cantec ... am vazut site-uri care primesc link-uri doar pe un singur text/title si nu au fost penalizate ci chiar au crescut ... asa ca tot ce ma pot gandi e ca analizeaza si de unde vin link-urile ... daca primesti link-uri cu aceleasi ancore de pe site-uri cotate prost atunci te penalizeaza ... altfel nu.
Poate ajuta pe cineva ..
Observ si eu un dans nebun in intervale scurte de timp. Oscilez din pozitia 5/1 la 9/2, dar mai interesant gasesc sa am o pagina pe locul trei pentru un cuvant cheie care nu exista in pagina si nici nu il promovez. Singur link vinovat de aceasta urcare este o ancora scrisa gresit pe imagine la un domeniu din pagina zece. Nu cred ca este ceva de inteles in ultimele zile si poate ca vor trece trimestre pana la o concluzie de lucru.
Analizand putin, atat cat mi-a permis timpul, site-urile care au primit link-uri directe pe o singura ancora din inscrierea in directoare nu prea le-a mers chiar bine dupa update. In schimb, toate inscrierile pe care le-am facut, si sunt de ordinul sutelor poate, cu o diversificare cat mai mare a ancorelor nu au avut probleme. Si vorbesc de multe site-uri care au avut linkuri doar din directoare web.
Tind sa ma gandesc tot mai mult sa maresc numarul de ancore pe care-l cer la inscrieri, ba chiar sa impun un numar minim de 4-5, nu 1, chiar daca timpul de inscriere va fi putin mai mare. De asemenea, cred ca am sa ofer cateva pachete de inscriere in directoare + comentarii dofollow, comentariile doar pentru pagini interne/categorii ale site-ului in speta, asta pentru densitate. Ma rog, sunt simple supozitii in clipa de fata, pentru ca pana nu se stabilizeaza odata nebunia, nu prea am cum sa trag concluzii exacte.
Singurul avantaj de dupa update pare sa-mi apara in randul catorva site-uri la care chiar n-am facut pic de seo sau site-uri la care am inscris doar in cateva directoare + cateva comentarii....unde am fortat, s-a ales praful...pana si linkurile din advertoriale mi se par dubioase...spun asta pentru ca pentru un site am adus zeci de advertoriale din bloguri diferite, fara sa tin cont de nisa...rezultatul: mi-a zburat prin pagina 423423423.
Concluzia mea: Nu stiu ce declarau unii acum ceva timp, insa linkurile din directoarele, mai ales cele nisate, vor fi intotdeauna prima si cea mai ok sursa de linkuri.
O zi buna.
Si daca tocmai in asta consta noul algoritm, intr-un dans permanent pe serps, de la o ora la alta, in functie de cine stie ce date (activitatea pe site, fluctuatiile de trafic, activitatea celui care face cautarile, cine stie ce alte minuni)? Ar fi interesant.
Pe unele cuvinte asta a fost regula in cazul meu de mai bine de o luna. De ieri pare sa se fi stabilizat. Vorbesc doar in cazurile urmarite de mine.
Personal, consider ca nu este o idee tocmai buna sa asteptam si sa vedem ce se mai intampla, in speranta ca lucrurile vor reveni la normal. Din punctul meu de vedere, asa cum am mai spus, o revenire la pozitiile initiale este exclusa. Ar insemna ca toate aceste schimbari de algoritm nu au nici un rost/efect.
Toate aceste update-uri de algoritm, vor sa ne spuna ceva, iar noi trebuie sa reactionam. Daca Google a inceput sa lucreze la acest algoritm ca sa faca un web mai bun pentru utilizator, in cele din urma va reusi, chiar daca aceste schimbari si teste sunt destul de stangace acum, iar algoritmii parca ar fi conceputi de copii de 12 ani, asa cum spunea cineva mai devreme. Chiar daca nu va reusi in totalitate sa curete web-ul de spam, pentru ca scapari vor mai fi, ideea este ca a plecat pe acest drum iar noi trebuie sa ne facem temele, daca vrem sa ramanem in carti. In alta ordine de idei, ar trebui sa ne dezvoltam abilitatea de a privi prin ochii utilizatorului obisnuit, atunci cand cream o noua pagina cu continut.
O idee preconceputa mi se pare a fi si cea potrivit careia, daca schimbi ceva in perioada asta(scoti linkurile platite, renunti la keyword stuffing si la alte artificii backhat) vei fi etichetat negativ si vei fi aruncat la coada internetului, deoarece astfel ai confirmat chipurile ca ai folosit practici interzise. Google nu are ca scop exterminarea site-urilor blackhat ci revizuirea acestora, potrivit regulilor de calitate promovate.
Confirm ca si la mine de ieri exista stabilitate.
Am mai urcat la unele cuvinte de baza, iar per total nu e nici rau nici bine. As inclina sa spun ca mi s-au luat din vizitele de pe paginile mai putin importante si mi s-au dat celor foarte importante. Pinguin daca ramane pinguin :) mi-a adus un plus, un plus care imi fusese luat acum 1 luna.
Ramane de vazut daca efectul propus de pinguin erau exact rezultatele astea sau daca google a trebuit sa intervina si sa restabileasca vechile rezultate din pricina reclamatiilor primite.
Incepand de astazi vad ca site-ul urca usor usor:
2012-04-29 en retete culinare Retete culinare 92 ; without geo-target
2012-04-27 en retete culinare Retete culinare 0 without geo-target
2012-04-26 en retete culinare Retete culinare 0 without geo-target
2012-04-13 ro retete culinare Retete culinare 7 ; without geo-target
2012-04-13 en retete culinare Retete culinare 10 ; 11 ;
Eu cred ca asta e raspunsul la toate intrebarile... asteptarea :).
Problema consta in instabilitatea pe care google o furnizeaza prin schimbari repetate de algoritm odata la cateva luni. Adica azi iti spun sa iti optimizezi paginile , maine te da jos ca sunt prea optimizate. Eu nu inteleg ce problema au ei cu site-urile optimizate foarte bine. Daca s-au priceput baietii sa le optimizeze bravo lor au muncit pentru asta.
Despre cine ocupa locul 1 pe cuvantul "web design" poti citi aici: Cel mai tare caz de Black Hat Seo din Romania, nepenalizat ! | FLORIN BENTIA. Pentru cei care nu aveti chef sa dati click, baietii aia au facut un plugin social media in care au ascuns un link cu ancora "web design" folosindu-se de CSS: text-indent:-999px.
Concluzia mea dupa 5 zile si statistici din vreo 100 de siteuri: Google a exterminat directoarele.
Indiferent de cat de inteligente sau neghioabe au fost campaniile de link building, unele siteuri au ramas neclintite. DAR siteurile care au link-uri doar din directoare s-au dus la vale, chiar daca vorbim de 3-400 de directoare, 3-4 ancore. In cazul meu nu vad nici o penalizare, siteurile au cazut ca si cum linkurile din directoare nu ar mai conta.
Site-urile ce nu au fost afectate de algoritm, sau pagini neafectate ale unor site-uri lovite puternic sunt stabile pe aceleasi pozitii de la inceput update. Nu se va mentine un joc de pozitii.
Sunt cateva cuvinte cheie mai sensibile la care se schimba permanent top 10, si asta am observat de cel putin 6 luni
Eu totusi cred ca sunt penalizari si nu doar modificari de rank si o sa va dau un exemplu concret:la cuvantul "marile crize" eram pe locul 1 respectiv 2 si cred ca mai aveam o pagina undeva pe locul 6 acum pe prima pagina este site-ul incont .info care a luat continut de la mine (articolele intregi sau paragrafe) unele chiar cu link si eu apar cu 2 pagini pe pagina 2(am mai urcat cateva pozitii fata de ieri.Ei ar fi trebuit sa nu rankeze prea mult pe cuvintele acestea pentru ca este duplicat si astfel in primele 15 cautari exista doua duplicat deci nu prea seamana a crestere a calitatii rezultatelor. Cred ca penalizarea este pe domeniu pentru ca am cazut pe aproape toate cuvintele dar dubios este ca la 2 cautari am cazut doar cu o pozitie cand cauti in google dar daca dai in serps un cuvant nu mai este in top 64 si era pe 2 iar altul este pe 7 si era pe 1.
Sper ca intelegeti ceva din ce am scris mai sus:))
Este gresit ce am spus? Daca da ce anume gresesc? Nu sunt expert eu imi dau ca parerea de aceea am scris ca eu cred ca asa este nu am spus ca sunt sigur. Spuneti ce e gresit ca asa mai invata lumea.
Gresit, eu stiu site-uri ce au link-uri doar din directoare si sunt fruntase. Este drept ca multi nu stiu sa inscrie un site in directoare web si de asta sunt penalizati.Citat:
DAR siteurile care au link-uri doar din directoare s-au dus la vale, chiar daca vorbim de 3-400 de directoare, 3-4 ancore
E vorba di de una si de alta, find un algoritm nou apar si schimbari de rank si in acelasi timp sau bagat algoritmi ce determina penalizare (domeniu sau pagina individuala), un astfel de algoritm poate sa insemna deindexare, se scaderea din pozitia"meritata" conform algoritmilor de rank 10, 20, 30. 50, 100 de pozitiiCitat:
Eu totusi cred ca sunt penalizari si nu doar modificari de rank
Probabil ca asa este cum spui tu si cei care nu au fost penalizati au suferit doar modificari de rank in plus sau in minus. Eu consider ca am fost penalizat pe majoritatea keywordurilor.Este posibil sa fie de vina inscrierile in directoare pe care le-am facut in prima luna cand am lansat domeniul(doar 1-2 ancore si cam aceiasi descriere sau mai bine zis aceiasi insiruire de cuvinte cheie:))).Abia dupa primele luni am mai citit si eu si am mai schimbat ancore si descrieri. Urat ca dau retroactiv -am vazut oameni care ziceau ca nu au mai facut SEO pe siteul lor de 2-3 ani si tot au primit penalizare,este posibil sa fi facut si altceva gresit.Multam de raspuns.
Astazi (fata de ieri) am avut unele cresteri. La doua dintre cuvinte am urcat cu 2 pagini, la altele am urcat cateva pozitii.
In mare parte este vorba despre paginile spre care am scos unele linkuri sitewide si am adus linkuri din advertoriale cu alte anchore ca sa diversific.
Inca nu am o parere clara, insa tind sa cred ca de aici se trag aceste cresteri.
Nu ai cum sa tragi concluzii acum, sunt multi factori in joc si oricare poate determina cresteri si scaderi.
Important e ca au mai disparut din bazaconile care apareau zilele trecute!
Pentru cei (din ce in ce mai putini) care inca mai cred si sustin ca inscrierea in directoare este benefica si poate urca/sustine un site in pozitii de top(inteleg opinia subiectiva a celor care detin un astfel de director), propun un mic exercitiu de imaginatie. Cum ar fi ca Google sa recomande folosirea directoarelor, pentru a ajuta site-urile sa urce in clasament? Cum ar suna asta in 2012 ? Credeti ca ar fi posibil? Daca raspunsul este nu, ce masuri credeti ca va lua impotriva site-urilor care folosesc astfel de tactici clare de manipulare a rezultatelor?
Si acum, lovitura de gratie: credeti ca Google va aprecia aceste linkuri ca fiind absolut naturale, in contextul atentionarilor gen unnatural links?
Cred-ca mai avem de asteptat pina se va vedea ceva clar.Deci rabdare,daca mai ai cu sa te intretii....
Chiar daca am un director web, pot sa afirm ca sunt destul de obiectiv, am cel putin 5 site-uri care au fost doar inscrise in directoare si nu au fost penalizate, pe mine nu ma incalzeste cu nimic ca cineva inscrie la mine in director.Citat:
(inteleg opinia subiectiva a celor care detin un astfel de director)
Eu vorbesc strict de siteuri din Romania. Am site-uri noi, la a caror link building am exagerat, reactia Google a fost sa ma trimita in sandbox imediat - cat de departe nu stiu, peste 100 in orice caz. In timp si-au revenit, dar nu am reusit niciodata sa le mai clasez in top 3, cel putin nu dupa 6-8 luni, timp in care am renuntat.
Cu ocazia pinguinului, am picat doar pe cuvintele cheie (picat de pe pozitiile 1-3 pana pe undeva pe la 10-20, deci nu penalizare), cuvinte urcate cu ajutorul campaniilor de link building, in speta in mare parte inscriere in directoare.
Pe long-tail am ramas aproape la fel, traficul nu a scazut cine stie ce. Intradevar, n-am primit nici in GWT nici o avertizare pentru ca in general am lucrat "curat".
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Asta cu overoptimization si negative seo mi se pare un mare ... bullsh!t.
Nu cred ca Google te penalizeaza pentru ca ai prea multe linkuri. Atata timp cat siteul are ceva vechime, e de calitate, ai ceva link-uri de calitate, bounce rate si timpul pe site au valori decente, eu zic ca poti sa dai in site cu jpemii de linkuri spammy si nu te va penaliza nici naiba (de scazut s-ar putea sa scada o pozitie sau doua, dar nu cred ca poate fi exlcus din cautare).
Ca ai tras de site si l-ai urcat prin metode spammy, dupa care Google te-a luat in colimator ca cineva ti-a dat atac cu xrumer sau scrapebox, asta-i alta treaba.
Exemple concrete am doua:
1. Site de servicii, 30-50 de concurenti pe fiecare serviciu, ridicat in cautari pentru vreo 10 servicii cu ajutorul unul link wheel de vreo ... 80 de siteuri, dintre care 15 domenii proprii, pentru siteurile de nivel 1 (siteul principal fiind considerat nivel 0). E bine mersi pe locul 1 pentru jumatate din cuvinte, locurile 2-5 pentru restul. Muncesc la el de un an si jumatate. Mai spammy de atat doar cu blackhat si exploit-uri se poate.
2. Site nou, incredibil de bine iesit in cautari. Pe langa link-urile din directoare, ceva postari pe forumuri si pe siteuri Q&A, siteul mai are vreo 10 linkuri sitewide de la siteuri vechi, cu autoritate, din micronisa. Solid ca piatra.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Eu n-am observat nici o penalizare, mie imi pare ca doar a scazut autoritatea unor linkuri.
EDIT: Da, noul algoritm Google are unele probleme, din cate se pare incet incet se rezolva.
Pai normal ca e o problema pentru ca asa apar situatii in care site-uri care au continut valoros, sunt depasite de site-uri care nu ofera informatie de calitate dar care manipuleaza rezultatele prin SEO. Si nu e ok.
Google se zbate sa gaseasca o formula prin care utilizatorul de rand sa fie servit cu rezultatele cele mai relevante, nu cu site-uri bine optimizate.
Am convingerea ca nimeni nu face un director web doar ca sa ajute alte site-uri...Nu suna romaneste :) Macar pentru reclame sau link back...Si eu am avut director web dar l-am vandut cand nu l-am mai considerat productiv.
Nu ma refer la declasarile(nu le-as spune penalizari) care au avut loc in aceste zile. Este devreme sa facem aprecieri daca tiparul dupa care s-au petrecut aceste schimbari, include si viziunea G. asupra linkurilor provenite din directoare. Cred doar ca aceste linkuri nu sunt nici pe departe naturale. Ori de asta se va tine seama, cu siguranta. Si chiar nu va fi greu sa se identifice sursa lor. Haideti oameni buni! Numai eu cred asta? Nu ma sustine nimeni?
Eu am picat si pe long tail si aveam cele mai multe cautari din partea aceasta.Panginile interne nu aveau foarte multe linkuri catre ele si dadeau bine in cautari(foarte multe aveau doar linkuri interne ) ,de aceea zic eu de penalizare (cel putin in cazul meu).Acest lucru se intampla pe majoritatea cuvintelor,cele pe care le-am avut ca anchor text de cele mai multe ori si chiar ar fi trebuit sa fie aruncate de pe prima pagina(conform parerilor multor persoane)nu au iesit de pe prima pagina ci doar au coborat 1-2 pozitii(1-2 cuvinte).Oricum acum sunt de parere ca trebuie sa mai asteptam putin sa vedem poate se stabilizeaza lucrurile si eventual sa scoatem niste sitewide de pe site-uri de proasta calitate.
In ceea ce priveste treaba cu penalizarea cuiva pentru ca are prea multe linkuri in timp prea scurt se poate chiar tu ai spus asta "Am site-uri noi, la a caror link building am exagerat, reactia Google a fost sa ma trimita in sandbox imediat - cat de departe nu stiu, peste 100 in orice caz. In timp si-au revenit, dar nu am reusit niciodata sa le mai clasez in top 3, cel putin nu dupa 6-8 luni, timp in care am renuntat".
Google Penguin Update: 5 Types of Link Issues Harming Some Affected Websites - Search Engine Watch (#SEW)Citat:
the Penguin update didn’t really change anything that Google has deemed unacceptable. Google has just evolved its algorithm to catch up to those who try to loophole their way to higher Google rankings (and, to be fair, some who simply don't know any better or fully understand SEO). If any (or all) of the above are your sole link building tactic(s), you probably aren't doing enough to rank prominently long-term on Google anymore.
niste sfaturi de urmat http://www.hmtweb.com/marketing-blog...inbound-links/
Eu n-as scoate nimic. Din contra, as cauta sa pun link-uri de cat mai buna calitate, din surse de incredere. As pune chiar si link-uri slab cotate cu ancore si surse cat mai diversificate.
Ar fi prea idioti aia de la Google sa te "amendeze" pentru linkuri de slaba calitate pentru ca tu ca webmaster nu ai control asupra lor, asta ar insemna anarhie. Chestia asta se intampla doar la siteurile noi, cu preponderenta in prima luna de indexare, pentru a evita webspam-ul.
Am facut mai multe siteuri de afiliere, crescand treptat ritmul de inscriere de la unul la altul. 3 au iesit perfect, pozitia 1 pe cuvant cheie, domeniu cu potrivire exacta, al 4-lea mi l-a aruncat in sandbox, la urmatoarele doua am scazut viteza de publicare a linkurilor si nu mi le-a taxat. Mai mult de atat, nu vorbesc de siteuri ci de ... pagini. O singura pagina, pusa pe un domeniu exact match, facuta sa fie in topul cautarii si sa dea vizitatorul click pe reclama.
Din pacate overoptimization si negative seo sunt o realitate, am un site curat, cu link-uri putine si de calitate, si cineva fara acordul meu mi-a pus un link site-wide pe un site ilegal (imi trimisese email sa pun si eu la schimb lonk reciproc dar am refuzat) si a fost penalizat, 3 pozitii pe main page si 3-10 pagini pe caturarile din paginile secundareCitat:
Asta cu overoptimization si negative seo mi se pare un mare ... bullsh!t.
Nu cred ca Google te penalizeaza pentru ca ai prea multe linkuri. Atata timp cat siteul are ceva vechime, e de calitate, ai ceva link-uri de calitate, bounce rate si timpul pe site au valori decente, eu zic ca poti sa dai in site cu jpemii de linkuri spammy si nu te va penaliza nici naiba (de scazut s-ar putea sa scada o pozitie sau doua, dar nu cred ca poate fi exlcus din cautare).
Dca tu nu ai capacitatea de a oferi ceva gratuit, nu inseamna ca toti romanii sunt la fel. Am facut acum 6 ani acest director doar ca era la moda, si vroiam sa imi promovez si eu mai usor propriile site-uri.Citat:
Am convingerea ca nimeni nu face un director web doar ca sa ajute alte site-uri...Nu suna romaneste Macar pentru reclame sau link back...Si eu am avut director web dar l-am vandut cand nu l-am mai considerat productiv.
A fost penalizare pentru ca au fost declasate masiv si paginile secundare catre care nu exista link extern, si nici overoptimization
Tu singur spui ca ai facut acel director cu un scop: promovarea site-urilor proprii. Cat de romaneste si cat de gratuit suna asta?
Oricum, te asigur ca nu cunosti ce am facut eu gratuit si ce nu, cum de altfel nici eu nu te cunosc pe tine, ca sa-mi permit mici atacuri la persoana, asa cum o faci tu. Presimt, un fight off topic si mai presimt ca imi pierd timpul degeaba. Cine a vrut sa inteleaga ce am avut de spus, a inteles cu siguranta si nu am postat mesajul referitor la directoare ca sa-mi atrag antipatia detinatorilor de directoare. Daca am avut sau nu dreptate, se va vedea in curand cu siguranta.
I'm out from here...
Pai tu ai spus despre mine ca am un interes sa imi promovez directorul si de asta sustine contrarul, deci tu ai fost primul care ma atacat.
Am depasit de mult nivelul in care a avea un director web este ceva important, si il tin acolo sa fie daca tot este facut, reclamele de pe site sunt oferite cadou.
Nu sunt un pusti care sa tina de ideea de directoare web, eu aici pe forum incerc sa aflu cauzele reale ale penalizarii nu sa sustin ideea de directoare web, am spus doar ca site-urile ce au doar link-uri din directoare web nu au fost afectate de pinguin, dar daca pe tine atat te duce asta e.
Din proprie experienta spun ca directoarele inca conteaza. Ca exemplu, am dat drumul acum vreo 2 luni la 3 site-uri cu domeniu exact match, site-uri pe care le-am inscris treptat in vreo 250 de directoare si au cateva link-uri pe niste site-uri de anunturi.
N-am facut nimic altceva si sunt pe prima pagina cu toate 3 site-urile, iar unul este pe o cautare cu concurenta mare.
Colac peste pupaza, am urcat 2-3 pozitii in ultima saptamana.