Rezultate 1 la 3 din 3

Subiect: Un articol mai mult decat interesant - Nu depinde de Google

No_name este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    43
    Data înscrierii
    19th February 2007
    Locaţie
    Bacau
    Vârstă
    38
    Posturi
    707
    Putere Rep
    43

Implicit Un articol mai mult decat interesant - Nu depinde de Google

Salut,

Dupa un hardcore 1 Mai cu "summer juices" incercam sa adorm ... cum Mos Ene nu vine de cele mai multe ori cand il chemi si incerci sa adormi ... am luat telefonul si intamplator am citit un articol care m-a facut sa aprind din laptopul sa il postez si aici.

Penguin's Reminder: Google Doesn't Owe You A Living, So Don't Depend On It

As vrea sa revin cu cateva ganduri, daca imi permiteti :

Nu cred ca un motor de cautare romanesc ar fi solutia - un lucru care personal mi se pare hilar si utopic ... nu a face un motor de cautare ci a face pe milioane de oameni sa renunte la google si a face un motor de cautare mai competitiv ca si cel precizat mai devreme.

Cred ca e timpul sa ne gandim mai intai la utilizator si sa ii oferim ce putem noi mai bun. Se pare ca lucrul asta pentru multi a luat locul 2 si SEO locul 1 cand ordinea ar fi trebuit sa fie tocmai inversa.

Hai sa nu mai impartim firul in 4 ci sa cautam solutii ... hai sa nu mai moara si capra vecinului ... ca e plin de spam si totusi e pe primul loc, hai sa ma gandesc cum pot sa fac utilizatorul sa revina, cum sa fac vizitatorul meu sa fie mega extra happy (sau cum vreti voi sa il numiti) - 1 vizitator foarte multumit este mai important d.p.m.d.v decat 1000 care sunt "doar satisfacuti" ... daca acel 1 vizitator daca va fi foarte multumit de serviciile/informatiile etc pe care le oferi cu siguranta va spune si va propaga mai departe pe toate canalele posibile si slava domnului sunt destule, mai ales in domeniul nostru; asta e puterea social media.

Poate devin un pic nostalgic, insa in urma cu cativa ani era foarte usor sa faci un site de agregare si sa castigi cateva mii de dolari pe luna. D.p.m.d.v Internetul devin mult mai matur, utilizatorii la fel ... va deveni din ce in mai greu sa fentezi si sa manipulezi, insa nu imposibil ... insa pana la urma asta e cursul evolutiei & only the fittest survive. Odata cu update-ul asta, sita va cerne multe site-uri si tind sa cred ca si multi asa zisi webmasteri.

Spunea cineva ca vrea sa isi faca o covrigarie (chiar daca era in gluma) ... daca nu iti place ceea ce faci si aici ma refer la webmasteri si mai putini la cei care fac SEO exclusiv, mai devreme sau mai tarziu cineva cu mai multa pasiune si ambitie iti va lua locul, iar internetul cred ca este locul ideal si detine parghiile necesare ca acest lucru sa se intample mult mai repede fata de mediul offline.

Pana la urma Google este o societate orientata catre profit ... Aici vin si ma intreb, eu daca as fi antreprenor care ar fi scopul meu?? Raspunsul cred ca este mai mult decat evident.

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    69
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    47
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    69

Implicit

Dragos, e ok ce spui dar uite motivul ptr care destui depind de SE: 24 Eye-Popping SEO Statistics | Search Engine Journal.

Search

• Google owns 65-70% of the search engine market share.
    • 93% of online experiences begin with a search engine.
    • MarketingCharts reports that over 39% of customers come from search
    • The search engine industry is estimated to be worth more than $16 billion.
    • There are over 100 billion global searches being conducted each month.
    • 88.1% of US internet users ages 14+ will browse or research products online in 2012.
    • Search directly drove 25% of all online U.s. device purchases in 2010.
    • 82.6% of internet users use search.
    Cei care vand si se bazeaza pe performanta au ca sursa excelenta Google. La fel si publisherii.

In cateva zile totul se linisteste si oamenii revin la ale lor. Nu e prima data.

--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")

My thoughts on SEO and the Google Changes - cam in aceeasi idee. Sint de acord partial cu ea.
    Nu e ok sa te bazezi pe Google, marketingul inseamna mixt. Dar, n-ai fi lovit de Google daca ai face lucrurile cum trebuie si atunci mixt-ul pe care il faci ar fi corect.

Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.

bogdancercel este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    25
    Data înscrierii
    24th April 2012
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    174
    Putere Rep
    25

2 out of 2 members found this post helpful.

Implicit

Pana sa te bazezi pe Google trebuie sa te bazezi pe tine. Pe vointa ta, pe felul tau de a te comporta si on si offline. Fara sa vreau, eu vad o nuanta intre webmaster si publisher. Si ma refer aici la site-uile de continut, care manipuleaza si propaga informatii. Cati dintre noi ne organizam viata site-ului dupa regulile unei redactii? Chiar daca suntem un singur om. Putem fi, pe rand, si redactor si redactor sef, dar si patron de publicatie. Si e clar ca o facem cumva, dar suntem constienti de rolurile/posturile asumate?

In principal cred ca webmasterul are cunostinte mai mult spre zona tehnica. El va trage sa tina site-ul up, sa-l faca sa se incarce mai repede, sa fie vizitat de roboti asa cum vrea el si sa afiseze continutul cat mai corect (aici fiecare cu opinia lui legat de design etc.) Latura tehnica se prelungeste in zona SEO unde va masura linkuri, va adulmeca pasii concurentilor, va vana zone neexplorate sau care pot da valoare unei legaturi. Va promova cuvinte sperand ca le va duce si dincolo de prima pozitie a unei pagini google. Si este foarte bine. Multi reusesc, invata, experimenteaza etc.

Intrebarea si pledoaria mea se indreapta exclusiv catre continut. De el cine mai are grija? Tragem de cuvinte, le schimonosim numai pentru a le aseza intr-o ordine care sa-i placa lui Google. Cred insa ca de multa vreme Google nu mai face ce le place oamenilor, ba chiar nu le mai "serveste" ce vor. Google manipuleaza destept, ne pacaleste lasandu-se pacalit de catre noi. Si uite-asa fiintam cu toate ideile noastre intr-un global cerc vicios.

Mi-ar placea sa particip, sau macar sa vad proiecte organizate. In care unii scriu texte, altii scriu coduri, unii optimizeaza si altii vand. Nu stiu daca fiecare in parte ar trai mai bine, dar grupul aduce puterea. Si multumirea. Si clar ca nu vorbesc aici de proiecte personale, bloguri. Acelea sunt bune asa cum sunt, daca suntem in stare sa le asumam ca pe o proprie carte de vizita. Sau macar de ganduri. Imi place seopedia, in putinul timp de cand sunt prezent pe-aici am citit oameni faini, cu preocupari frumoase, cu razboaie frumoase. Poate nu m-a interesat sa vad decat partea curata, din care chiar pot invata. Dar nu asta conteaza. So, haideti sa facem. Nu conteaza ce, orice. Dar impreuna. Seara buna.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Articol Interesant Youtube and Google
    De RoManiac în forumul Google
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 16th July 2008, 22:40
  2. Răspunsuri: 23
    Ultimul Post: 7th February 2008, 20:11
  3. Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 3rd February 2008, 02:52
  4. Un articol interesant
    De thefan în forumul Utile
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 11th December 2007, 17:13
  5. google...viitor [un articol interesant]
    De brahma în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 14
    Ultimul Post: 18th February 2006, 04:45

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •