2 out of 2 members found this post helpful.
Pana sa te bazezi pe Google trebuie sa te bazezi pe tine. Pe vointa ta, pe felul tau de a te comporta si on si offline. Fara sa vreau, eu vad o nuanta intre webmaster si publisher. Si ma refer aici la site-uile de continut, care manipuleaza si propaga informatii. Cati dintre noi ne organizam viata site-ului dupa regulile unei redactii? Chiar daca suntem un singur om. Putem fi, pe rand, si redactor si redactor sef, dar si patron de publicatie. Si e clar ca o facem cumva, dar suntem constienti de rolurile/posturile asumate?
In principal cred ca webmasterul are cunostinte mai mult spre zona tehnica. El va trage sa tina site-ul up, sa-l faca sa se incarce mai repede, sa fie vizitat de roboti asa cum vrea el si sa afiseze continutul cat mai corect (aici fiecare cu opinia lui legat de design etc.) Latura tehnica se prelungeste in zona SEO unde va masura linkuri, va adulmeca pasii concurentilor, va vana zone neexplorate sau care pot da valoare unei legaturi. Va promova cuvinte sperand ca le va duce si dincolo de prima pozitie a unei pagini google. Si este foarte bine. Multi reusesc, invata, experimenteaza etc.
Intrebarea si pledoaria mea se indreapta exclusiv catre continut. De el cine mai are grija? Tragem de cuvinte, le schimonosim numai pentru a le aseza intr-o ordine care sa-i placa lui Google. Cred insa ca de multa vreme Google nu mai face ce le place oamenilor, ba chiar nu le mai "serveste" ce vor. Google manipuleaza destept, ne pacaleste lasandu-se pacalit de catre noi. Si uite-asa fiintam cu toate ideile noastre intr-un global cerc vicios.
Mi-ar placea sa particip, sau macar sa vad proiecte organizate. In care unii scriu texte, altii scriu coduri, unii optimizeaza si altii vand. Nu stiu daca fiecare in parte ar trai mai bine, dar grupul aduce puterea. Si multumirea. Si clar ca nu vorbesc aici de proiecte personale, bloguri. Acelea sunt bune asa cum sunt, daca suntem in stare sa le asumam ca pe o proprie carte de vizita. Sau macar de ganduri. Imi place seopedia, in putinul timp de cand sunt prezent pe-aici am citit oameni faini, cu preocupari frumoase, cu razboaie frumoase. Poate nu m-a interesat sa vad decat partea curata, din care chiar pot invata. Dar nu asta conteaza. So, haideti sa facem. Nu conteaza ce, orice. Dar impreuna. Seara buna.