Exista o clasificare a penalizarilor?
Salutari!
Anul trecut am dezvoltat un website pe nisa "concursuri online", proiect pe care l-am promovat in special prin advertoriale. Cumparasem aproximativ 40 de advertoriale ce au fost postate in scurt timp (vreo 3 saptamani, iar siteul era nou). Continut se posta destul de mult, zilnic, si desi e o nisa unde e foarte greu sa ai continut unic, eu rescriam documentatia fiecarui concurs ca sa para unic.
In scurt timp am ajuns in prima pagina, pozitia 6 daca nu ma insel. Am luat imediat o penalizare, astfel incat indexul siteului aparea cu 10 pagini mai jos, adica pe pagina 10, pozitia 6. Stiam ca problema principala este faptul ca nu am folosit mai multe ancore, si mai ales faptul ca majoritatea linkurilor duceau spre index.
Dupa 3-4 luni de zile siteul si-a revenit singur, ocupand aceeasi pozitie pe care o avea inainte de aceasta penalizare.
Ce nelamuriri am:
1) Exista o perioada fixa pentru anumite tipuri de penalizari?
2) Ati intampinat cazuri in care siteurile si-au revenit singure? Mentionez ca nu am scos nici unul dintre linkuri si nu am facut nimic altceva, decat am abandonat proiectul.
3) Exista mai multe tipuri de penalizari pentru linkurile cumparate, de genul -10 pozitii, -100, etc?
Multumesc anticipat!
Într-o zi, riscând, poți să rămâi fericit pentru toată viața !
Contează ce produci nu cine pretinzi a fi.