S-ar putea sa spun prostii, dar... faptul ca ele sunt hostate pe acelasi IP, nu implica automat faptul ca sunt hostate pe acelasi IP. Eu, de exemplu, am mai multe site-uri la hostgator(pe acelasi cont si server) si nu toate sunt pe acelasi ip.
Problema pe care o ridici tu e delicata. Atat timp cat folosesti coduri analytics generate de acelasi cont sau reclame adsense de pe acelasi cont, Google poate sa-si dea seama ca site-urile respective sunt ale tale, deci te poate penaliza. Problema e discutabila si aici pot invoca exemplul dat de Dan acum ceva timp: site-urile de stiri au de regula in footer link-uri spre site-urile din reteaua proprie. Google stie de existenta acestora si nu stiu daca putem vorbi de site-uri ca prosport, bbc sau cnn sa fie penalizate.
Pe de alta parte, am tot citit pe forumuri povesti horror in care webmaster-ii s-au ales cu site-uri penalizate dupa ce au pus link-uri in reteaua proprie.
Banuiesc ca e totul o chestiune de noroc, de cat de mult trust ai din partea lui Google, dar si de ce mai faci pe langa. Riscant, totusi, daca ma intrebi pe mine.

Răspunde cu citat