S-ar putea sa spun prostii, dar... faptul ca ele sunt hostate pe acelasi IP, nu implica automat faptul ca sunt hostate pe acelasi IP. Eu, de exemplu, am mai multe site-uri la hostgator(pe acelasi cont si server) si nu toate sunt pe acelasi ip.
Problema pe care o ridici tu e delicata. Atat timp cat folosesti coduri analytics generate de acelasi cont sau reclame adsense de pe acelasi cont, Google poate sa-si dea seama ca site-urile respective sunt ale tale, deci te poate penaliza. Problema e discutabila si aici pot invoca exemplul dat de Dan acum ceva timp: site-urile de stiri au de regula in footer link-uri spre site-urile din reteaua proprie. Google stie de existenta acestora si nu stiu daca putem vorbi de site-uri ca prosport, bbc sau cnn sa fie penalizate.

Pe de alta parte, am tot citit pe forumuri povesti horror in care webmaster-ii s-au ales cu site-uri penalizate dupa ce au pus link-uri in reteaua proprie.
Banuiesc ca e totul o chestiune de noroc, de cat de mult trust ai din partea lui Google, dar si de ce mai faci pe langa. Riscant, totusi, daca ma intrebi pe mine.