30th August 2011, 00:51
1 out of 1 members found this post helpful.
Google si relevanta mult trambitata?
Esenta problemei:
- Mai multi oameni pe care ii cunosc, si care folosesc Google search zilnic pentru cautari mai putin generale, se plang de relevanta din ce in ce mai scazuta a rezultatelor. Paginile cu adevarat relevante pentru search-ul respectiv incep de uzual de la rezultatul 300+.
Subscriu la acest aspect, ma confrunt cu aceeasi problema de foarte multe ori.
Aspecte colaterale: Am facut suficiente teste pana in acest moment lansand situri cu continut 100% original, scris de experti pe nisa, curate, totul natural, cateva link-uri naturale si ceva link building absolut normal (nimic overdone si fara valize de dolari bagate in acest aspect) - la modul cum le-ar face un om care nu are niciun fel de intentii black hat, si care respecta in ansamblu toate regulile Google privind continutul si link-urile. Aceste situri nu au dat niciodata rezultate pe nisa lor (pozitia 300+ pentru niste cautari obscure). Nota: vorbesc de indexarea pe .com (engleza) aici, pe ro se intra mai usor, dar esenta problemei ramane. Link-urile din directoare, au facut de fiecare data mai mult rau decat bine, acolo unde au fost utilizate (nu peste tot).
Concluzia la care am ajuns: In lupta cu spammerii, Google sacrifica din ce in ce mai mult relevanta contextuala in favoarea TrustRank. Daca ai un site mai putin promovat, fara valize de bani bagate in SEO, dar totusi 100% relevant, fresh si cu continut original, fara sa fie totusi vreo minune de gaselnita viral, iti faci iluzii degeaba, sperand ca vei ajunge in pozitii de varf prin calitatea continutului tau si curatenia SEO a sitului.
Cred ca a venit timpul pentru o noua generatie de motoare de cautare, care in momentul in care cauti un produs sa nu te bage automat in Amazon.com, si daca vrei un producator sa nu dai automat peste Alibaba sau alta babilonie de site de acest gen.
30th August 2011, 09:56
1 out of 1 members found this post helpful.
Cred că Google şi-a dat seama de problema asta şi tocmai din cauza asta a introdus aspectul social în ecuaţie (like, +1). Dacă 100 de oameni dau de site-ul tău şi zic că e genial (dau +1) atunci asta ar trebui să fie mai relevant decât orice feluri de linkuri. În ceea ce priveşte rahaturile cu amazon, gsmarena şi promovarea site-urilor ăstora deja consacrate, nu ştiu cum s-ar putea schimba ceva...