Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 23

Subiect: Google si relevanta mult trambitata?

emm
    emm este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    58
    Data înscrierii
    11th November 2006
    Posturi
    829
    Putere Rep
    58

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit Google si relevanta mult trambitata?

Esenta problemei:

- Mai multi oameni pe care ii cunosc, si care folosesc Google search zilnic pentru cautari mai putin generale, se plang de relevanta din ce in ce mai scazuta a rezultatelor. Paginile cu adevarat relevante pentru search-ul respectiv incep de uzual de la rezultatul 300+.

Subscriu la acest aspect, ma confrunt cu aceeasi problema de foarte multe ori.

Aspecte colaterale: Am facut suficiente teste pana in acest moment lansand situri cu continut 100% original, scris de experti pe nisa, curate, totul natural, cateva link-uri naturale si ceva link building absolut normal (nimic overdone si fara valize de dolari bagate in acest aspect) - la modul cum le-ar face un om care nu are niciun fel de intentii black hat, si care respecta in ansamblu toate regulile Google privind continutul si link-urile. Aceste situri nu au dat niciodata rezultate pe nisa lor (pozitia 300+ pentru niste cautari obscure). Nota: vorbesc de indexarea pe .com (engleza) aici, pe ro se intra mai usor, dar esenta problemei ramane. Link-urile din directoare, au facut de fiecare data mai mult rau decat bine, acolo unde au fost utilizate (nu peste tot).

Concluzia la care am ajuns: In lupta cu spammerii, Google sacrifica din ce in ce mai mult relevanta contextuala in favoarea TrustRank. Daca ai un site mai putin promovat, fara valize de bani bagate in SEO, dar totusi 100% relevant, fresh si cu continut original, fara sa fie totusi vreo minune de gaselnita viral, iti faci iluzii degeaba, sperand ca vei ajunge in pozitii de varf prin calitatea continutului tau si curatenia SEO a sitului.

Cred ca a venit timpul pentru o noua generatie de motoare de cautare, care in momentul in care cauti un produs sa nu te bage automat in Amazon.com, si daca vrei un producator sa nu dai automat peste Alibaba sau alta babilonie de site de acest gen.

Sorin Frumuseanu este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    66
    Data înscrierii
    2nd August 2005
    Locaţie
    Orsova
    Vârstă
    54
    Posturi
    3.948
    Putere Rep
    66

Implicit

Adica yahoo sau bing sunt mai bune fata de google?
    Credinta la institutiile specializate. Aici facem Servicii de seo
    Mi se spunea 1nesco

MaXz este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    16th April 2011
    Posturi
    877
    Putere Rep
    38

Implicit

Cam de aceasi parere sunt si eu, incerc sa fac un site de vreo cateva luni cu continut original si abia daca prind 2 3 pozitii la anumite cuvinte folosite. Oare ce putem face ?

Reputatie:
    66
    Data înscrierii
    2nd August 2005
    Locaţie
    Orsova
    Vârstă
    54
    Posturi
    3.948
    Putere Rep
    66

Implicit

@MaXz: adica sa apari in top google fara seo?
    Mi se spunea 1nesco

Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    16th April 2011
    Posturi
    877
    Putere Rep
    38

Implicit

As dori sa apari in top dar cu un continut foarte bun + seo. Uite sa iti fac un exemplu, de multe ori stau si ma gandesc cum e posibil ca un tag sau un link fara continut sa fie inaintea unui articol ce contine informatii utile si asa mai departe. Parca si eu mi-as dori un nou motor de cautare care sa iti ofere link-uri de care sa te folosesti fara sa fie nevoie sa vizitezi 300 de pagini pentru a ajunge la ceea ce iti doresti.

Nic
    Nic este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th May 2007
    Posturi
    987
    Putere Rep
    53

Implicit

Citat Postat în original de emm Vezi Post
    Esenta problemei:

...iti faci iluzii degeaba, sperand ca vei ajunge in pozitii de varf prin calitatea continutului tau si curatenia SEO a sitului.
    Linkurile reprezinta esenta algoritmului de rankare a lui google. Continutul relevant, fresh, original, 100% bla bla bla e valoros numai in masura in care iti aduce linkuri de la alte persoane. Daca nu iti aduce linkuri, google nu il considera continut bun, altfel oamenii ar fi linkat catre el nu?

Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    16th April 2011
    Posturi
    877
    Putere Rep
    38

Implicit

Citat Postat în original de Nic Vezi Post
    Linkurile reprezinta esenta algoritmului de rankare a lui google. Continutul relevant, fresh, original, 100% bla bla bla e valoros numai in masura in care iti aduce linkuri de la alte persoane. Daca nu iti aduce linkuri, google nu il considera continut bun, altfel oamenii ar fi linkat catre el nu?
    Nic tu ai dreptate, dar in cazul asta toti vizitatorii nostri ar trebui sa detina in posesie un blog/site pentru a putea linka site-ul nostru ? Acest algoritm e ok, dar cred ca ar trebui sa mai contina in o mica parte si din vederea cititorului simplu (gen +1) dar sa nu poate fi spammat.

Stiu ca aceste lucruri sunt vise, dar cine stie speranta moare ultima.

Reputatie:
    66
    Data înscrierii
    2nd August 2005
    Locaţie
    Orsova
    Vârstă
    54
    Posturi
    3.948
    Putere Rep
    66

Implicit

Citat Postat în original de MaXz Vezi Post
    As dori sa apari in top dar cu un continut foarte bun + seo.
    Se poate, contra cost, serviciu oferit de aceeasi companie cunoscuta pentru multi prin motorul de cautare.
    Reformuland, google e totusi o afacere si nu vad de ce s-ar stresa pentru un tag sau alte "erori", cat timp conduce cu mult in fata altor motoare de cautare.
    Mi se spunea 1nesco

Red9 este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    16th July 2011
    Vârstă
    43
    Posturi
    63
    Putere Rep
    0

Implicit

Cei cu e-commerce-ul in floare: cat de mult va afecteaza ShopMania, Price, Compari etc.?

Pe nisa mea (comertul de anvelope) e cam rau. Pe voi?

doro este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    8th September 2007
    Locaţie
    Berlin / Bucharest
    Posturi
    988
    Putere Rep
    41

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Cred că Google şi-a dat seama de problema asta şi tocmai din cauza asta a introdus aspectul social în ecuaţie (like, +1). Dacă 100 de oameni dau de site-ul tău şi zic că e genial (dau +1) atunci asta ar trebui să fie mai relevant decât orice feluri de linkuri. În ceea ce priveşte rahaturile cu amazon, gsmarena şi promovarea site-urilor ăstora deja consacrate, nu ştiu cum s-ar putea schimba ceva...

Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. relevanta backlinkuri pentru subdomenii
    De mamulea în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 13
    Ultimul Post: 21st September 2010, 15:28
  2. Wordpress : Cautare dupa relevanta
    De Lucian00 în forumul Server side
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 18th April 2010, 12:50
  3. Relevanta Backlink Google
    De Cipixxx în forumul Google
    Răspunsuri: 20
    Ultimul Post: 8th January 2009, 19:45
  4. Importanta vs relevanta
    De Federals în forumul Google