Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 14

Subiect: Timed redirects

Coman Teodor este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    23rd November 2010
    Vârstă
    36
    Posturi
    17
    Putere Rep
    0

Implicit Timed redirects

M-am gandit ca ar fi interesant sa fac redirectionar de la produsele care nu mai sunt disponibile catre alte produse similare care ar putea sa fie de interes. Astfel as transfera din puterea vechiului produsul la celalalt produs

Intervine aici o problema, ce se intampla in momentul cand utilizatorul intra de pe google pe calculatoare dell si ajunge la toshiba asa...din neant. Cam urat nu? Asa ca ar fi bine sa citeasca un mesaj ceva, cat timp inca este pe vechiul produs ca va fi redirectionat catre o noua pagina.

Pentru a face acest lucru am folosit codul:

header('HTTP/1.1 301 Moved Permanently');
    header('Refresh: 2; url='.$redirect_url); ($redirect_url este noua adresa)

Intrebarea mea...in acest caz, avand in vedere ca exista un delay de 2 sec pana se face redirectionarea, se mai transfera pagerank si toate bunatatile de pe vechea pagina?

-Rares- este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th May 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    40
    Posturi
    1.623
    Putere Rep
    53

Implicit

Nu inteleg insa de ce daca un laptop dell nu mai e pe stoc, trebuie sa-l redirectezi catre un laptop toshiba? Ce, vinzi un singur model de laptop dell? Alte modele dell nu mai ai?

Parerea mea e ca cel mai bine ai face redirectul simplu, fara delay, direct catre categoria din care facea parte produsul.
    Creștere putere, consum redus și optimizare software motor - servicii profesionale de chiptuning

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    23rd November 2010
    Vârstă
    36
    Posturi
    17
    Putere Rep
    0

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

@Rares a fost doar un exemplu, poti la fel de bine sa ai orice alte produse ce prezinta niste trasaturi comune, pentru tine de exemplu, daca vindeai o zgarda X de pisici pana acum 2 zile, cand nu se mai gaseste, ai 2 variante. Fie scoti produsul din site caz in care iti tai venele singur ca pierzi o afisare in google care poate era pozitionata si foarte bine, iar a doua este de a lasa produsul pe site si sa ii zici ca nu e pe stoc, caz in care nu faci o impresie prea buna pentru client. Insa daca redirectionezi zgarda X catre zgarda Y, iti transferi puterea pe care o avea pagina cu zgarda X catre pagina zgardei Y, deci nu pierzi SEO, iar clientului care intra de pe google (pana cand se termina transferul celor 2 pagini), ii arati un produs care s-ar putea sa ii placa. Insa daca el se astepta sa vada zgarda X si il treci direct in zgarda Y il derutezi si ii lasi o impresie proasta. Din acest motiv, in aceea fereastra de...2-3 secunde ii explici ce se intampla.

Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th May 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    40
    Posturi
    1.623
    Putere Rep
    53

Implicit

Si postul meu tot un exemplu a fost.
    Raman la parerea ca mai bine faci redirectul catre categoria din care vechiul produs facea parte, eventual undeva in partea de sus ii afisezi si un mesaj ca produsul cautat de el nu mai exista in oferta.
    Creștere putere, consum redus și optimizare software motor - servicii profesionale de chiptuning

Alex Dumitru este deconectat Administrator
    Reputatie:
    64
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    64

Implicit

Mai bine il redirectionezi catre o pagina cu produse asemanatoare, astfel castigi si dpdv SEO si ai sanse sa faci o vanzare.

Cristi G este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    49
    Data înscrierii
    16th April 2009
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    33
    Posturi
    1.664
    Putere Rep
    49

Implicit

Daca eu caut Macbook Pro modelul nou din 2011 si tu ma duci la un Macbook Air model cu core 2 duo, ai sanse foarte mari ca, atunci cand vad siteul tau, sa ma feresc de el. Nu de alta, dar nu toti au timp de pierdut. Cred ca mesajul ,,Produsul nu mai e disponibil" si mai jos niste produse asemanatoare ar fi suficient. Nu obliga userul sa vada alte produse.

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    23rd November 2010
    Vârstă
    36
    Posturi
    17
    Putere Rep
    0

Implicit

@Cristi G:Si daca tu cauti vechiu model de Macbook, dar eu te trimit spre noul Macbook pentru ca nu mai am la oferta vechiul Macbook?

@Alex Dumitru: Toata chestia asta fac pentru SEO ca altfel puneam ca nu mai aveam produsul respectiv, il scoteam de pe site, returnam un 404 si iesea din Google destul de repede. Pentru a nu fi reactii ca ale lui Cristi am nevoie de acel ragaz de cateva secunde pentru a explica vizitatorului ce se intampla. In plus asta ar dura numai pana cand ar face si Google redirectionarea pentru ca pe site-ul meu produsul este scos oricum.

In cele din urma nu imi ramane de ales decat sa reiterez intrebarea la care nimeni nu a incercat sa raspunda. Un redirect 301 cu delay de 2-3 secunde, mai este vazut ca un 301 de catre Google? Desi sunt foarte bine venite si impresiile din punctul de vedere al unui client, cum au fost majoritatea pana acum, chiar asa vrea sa aflu raspunsul la intrebarea bolduita. Daca se cunoaste.

Nichita este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    94
    Data înscrierii
    19th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    45
    Posturi
    3.421
    Putere Rep
    94

Implicit

Wikipedia cred ca da un raspuns la intrebarea ta.

This example works best for a refresh, or in simple terms - a redirect for webpages, as follows, however, for a refresh under 4 seconds, your webpage will not be given priority listing on search engines.
    Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un audit SEO complet. :)

Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    23rd November 2010
    Vârstă
    36
    Posturi
    17
    Putere Rep
    0

Implicit

Am citit articolul ala, insa nu imi este clara povestea. Citatul tau este valabil pentru redirect-urile cu Meta Tag de redirect. Eu folosesc un redirect pe parte de server, nu pe parte de HTML si nu stiu daca asta se aplica si in acest caz, pentru ca, din cate am inteles de acolo, lucrurile se comporta diferit in functie de motor de cautare si de modul redirectului (server sau html).
    Sunt acum intr-un experiment pe un link, vineri 13, am pus primul redirect de care vorbesc cu un delay de 3 secunde. Deocamdata acel link inca mai este aratat de Google. Am mai folosit aceasi metoda dar fara delay cu ceva timp in urma si am observat prima data update-ul dupa cam 2 saptamani, insa nu am urmarit atent, deci nu stiu daca s-a intamplat mai repede de atat.
    Inca sunt in ceata.

Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th May 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    40
    Posturi
    1.623
    Putere Rep
    53

Implicit

Coman Teodor trebuie sa definesti foarte clar ceea ce vrei sa obtii.

"M-am gandit ca ar fi interesant sa fac redirectionar de la produsele care nu mai sunt disponibile catre alte produse similare care ar putea sa fie de interes. Astfel as transfera din puterea vechiului produsul la celalalt produs
    Intervine aici o problema, ce se intampla in momentul cand utilizatorul intra de pe google pe calculatoare dell si ajunge la toshiba asa...din neant. Cam urat nu? Asa ca ar fi bine sa citeasca un mesaj ceva, cat timp inca este pe vechiul produs ca va fi redirectionat catre o noua pagina."

Daca folosesti redirect 301, cu sau fara o anumita intarziere, in scurt timp acea pagina nu va mai aparea in search si toata popularitatea ei va fi transferata paginii catre care faci redirect. Asadar mesajul care vrei tu sa-l afisezi este doar ceva temporar.
    La fel de bine ca si redirectul, ai putea folosi rel="canonical" dar in scurt timp te vei lovi de aceeasi problema ca mai sus, pagina veche nu va mai aparea in search, asadar clientul nu va mai putea citi acel mesaj.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •