Rezultate 1 la 6 din 6

Subiect: KPI-uri si garantii pentru campanii AdWords respectiv SEO.

AlexS este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    25th March 2011
    Posturi
    2
    Putere Rep
    0

Implicit KPI-uri si garantii pentru campanii AdWords respectiv SEO.

Nu stiu daca am postat in sectiunea corecta, fiind n00b pe seopedia.

Se da una bucata site ce vinde servicii in .ro pentru care se estimeaza un buget de AdWords de ~50k euro anul acesta iar la felul 1 are nevoie si de SEO pentru o zona cu concurenta acerba.

Intrebarea mea catre expertii SeoPedia este: ce KPI-uri, target-uri, garantii, v-au fost cerute, ati oferit pentru cele doua activitati ? set-up/management campanie AdWords repectiv consultanta SEO (greenfield & mentenanta lunara).

Input will be greatly appreciated
    Ultima modificare făcută de AlexS; 29th March 2011 la 05:24.

Serban Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    81
    Data înscrierii
    1st November 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    4.328
    Putere Rep
    81

Implicit

e n00b DOAR pe seopedia, garantez pentru user si subiect

AlexS este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    25th March 2011
    Posturi
    2
    Putere Rep
    0

Implicit

Iti multumesc pentru votul de incredere, din cate vad nu este un subiect sau o suma care sa suscite interesul greilor seopedia.

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    108
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    108

Implicit

Dupa parerea mea de ne-expert, cred ca numeri pe degete persoanele care au avut pe mana un asemenea buget si mai ales pe cei care pot oferi garantii in privinta asta. Din cunostintele mele, vei fi contactat de un consultant google la scurta vreme dupa inceperea campaniilor (campanii care cheltuie sume 'fabuloase'), consultant care iti va oferi ajutorul (gratuit) - ajutor de expert in conversii, strategii, etc.
    Am zis sa imi dau cu parerea ca la asta suntem si noi experti, la dat cu parerea . Chiar daca nu sunt expert in adwords.
    Despre garantii SEO s-a discutat intr-un topic anterior si aparent nimeni nu ofera garantii, pentru ca marele google se joaca cu nervii tuturor. Cat despre preturi.. sunt atat de variate incat tind sa cred ca cine cere mai mult se crede cel mai expert, in rest nu au nici un fel de relevanta.

LE: am folosit de multe ori cuvantul 'expert' si am apasat pe edit dar mi-e mai usor sa scriu de ce am apasat pe edit decat sa editez ce am scris
    Ultima modificare făcută de Dan; 30th March 2011 la 06:27. Motiv: adaugiri, etc
    Trust, but verify.

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    69
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    47
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    69

Implicit

AlexS, KPI-urile difera in functie de site, nisa si cerinta clientului.

Daca un client vrea doar trafic, atunci ptr multi fraza "un buget de AdWords de ~50k euro anul acesta iar la felul 1 are nevoie si de SEO" genereaza o sclipire lacoma in ochi. Asta ptr ca acel buget nu poate avea cine stie ce KPI-uri, cu un astfel de buget poti face multe lucruri.

De cele mai multe ori clientii nu vor doar sa consume un buget, dar pana la urma la asta se ajunge. Asta ptr ca un astfel de client nu are stabilite in clar obiectivele lui de afacere ce trebuiesc indeplinite prin acel buget.

"Awareness", "cpm", "trafic mult", "seo" sint in general termeni pe care clientii care nu stiu ce vor si care vor avea un buget consumat pe nimic le folosesc intr-o discutie despre promovare pe motoarele de cautare.

Daca acest client vrea si vanzari atunci lucrurile stau ceva mai diferit ptr ca nu e indeajuns SEO si Adwords.

Bine, e indeajuns.. vor fi unii care ofera garantii ptr locul 1 la acea cautare, dar nu e indeajuns ptr vanzari. Aici e diferenta intre cei care "cara" link-uri catre un site si ocupa un loc cu trafic mult si cei care genereaza vanzari bune fara prea mult efort, folosesc capul in schimb.

Si ca sa explic si ce inseamna "folosesc capul" o sa insirui doar 2 metode: midd si long tail. Ambele evita mult din consumul bugetului si genereaza venituri fara eforturi prea mari. Cel putin asta e parerea mea.

Ar mai fi UX, IA, CRO dar astea sint acronime pe care SEOs din .ro nu le prea cunosc, locul 1 la cautare e scopul final.

Paradoxul e ca cei care ofera garantii evita sa se denumeasca experti, ceea ce din punctul meu de vedere e cam ciudat. Pretinzi ca oferi o garantie, dar nu esti expert. Atunci ce esti? ...

Revenind, in functie de ce isi doreste clientul KPI-urile se pot determina astfel incat pe timpul unei campanii ele sa poata fi urmarite si indeplinite.

Subiectul tau axandu-se doar pe buget, adica fara a dezvolta pe niste conditii specifice, raspunsurile vor fi vagi.
    Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.

mike_ppc este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    7th September 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    839
    Putere Rep
    34

Implicit

Vorbind despre adwords: trebuie sa stii exact ceea ce urmaresti, si sa ai si mijloacele tehnice pentru a face asta.

Altfel, vorbim degeaba despre maximizare numar de vizitatori, ROI, CVR, CPA sau altele. Nu in ultimul rand, sa fie o relatie corecta intre cele doua parti, care sa permita dezvoltarea unei "afaceri" profitabile pentru ambii parteneri.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Oferiti garantii SEO?
    De Krumel în forumul Chestionare
    Răspunsuri: 147
    Ultimul Post: 5th December 2010, 11:42
  2. Hai sa ne batem joc - Garantii SEO pool :(
    De Florin Traian în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 13
    Ultimul Post: 29th November 2010, 10:46
  3. campanii de publicitate pe neogen, da sau nu?
    De daniweb în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 21st October 2010, 15:17
  4. le cu pr2 respectiv p3
    De rev9887 în forumul Link/banner exchange
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 22nd March 2010, 22:52
  5. Tracking La Campanii
    De Marius Mailat în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 17th May 2006, 13:22

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •