De o vreme am inceput sa fiu mai atent la activitatea GoogleBot pe saiturile mele.
Am surprins activitati in care vizita si mii de pagini in aceeasi sesiune . Pe multe pagini petrecea fiz zero secundepe altele minute intregi. Paginile ca si marime sant apropiate. Nu se poate spune ca o pagina avea 3 K si ii ajungeau 0 sec si alta 2 M si ii trebuiau 5 minute.
Incerc sa urmaresc paginile pe care sta 0 sec si cele pe care sta 30 de sec de exemplu. Ce-l determina sa petreaca mai mult timp pe o pagina si ce anume nu. Toate sant indexate. Insa nu am reusit sa fac o statistica daca in paginile respective s-au petrecut schimbari majore de sta mai mult. Dar schimbari majore nu s-au intamplat sau poate deloc. Atunci GoogleBot tine cont si indexeaza integral toata pagina in 30 de sec doar ca gaseste o virgula in plus?
O avea vreo legatura viteza de incarcare a paginilor? Toate paginile mele la care fac referire se incarca in aproximativ o secunda cu valori intre 0.01 per kb si 0.04 sec per kb.
O ciudatenie ce am observat-o cu ceva timp in urma cand e vorba de indexari.
Se ia una bucata site nou si se adauga continut.
Primele la indexari au aparut de fiecare data directoarele si paginile respective formate din cele mai putine caractere.
De exemplu
site.com/a/
site.com/ab/
site.com/abc/
site.com/abcd/
De fiecare data la comanda site: in SERP apareau primele indexate directoarele al caror nume contineau cele mai putine caractere. Si tot asa mai departe pana ajungeau si cele mai lungi sa fie indexate. Nu e neaparat o regula dar in 4 saituri urmarite special pentru asa ceva am observat treaba asta care s-a respectat de fiecare data.
A mai avut cineva asemenea curiozitati sa studieze? Poate punem concluziile cap la cap si ajungem la un numitor comun.
Later: chiar acum am 3 GoogleBoti pe site dintre care unul 66.249.71.184 are peste 63 de actiuni in 57 de secunde