Rezultate 1 la 7 din 7

Subiect: Pareri Despre GoogleBot si durata vizitelor sale

RoManiac este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    44
    Data înscrierii
    31st March 2008
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    1.045
    Putere Rep
    44

Implicit Pareri Despre GoogleBot si durata vizitelor sale

De o vreme am inceput sa fiu mai atent la activitatea GoogleBot pe saiturile mele.
    Am surprins activitati in care vizita si mii de pagini in aceeasi sesiune . Pe multe pagini petrecea fiz zero secunde pe altele minute intregi. Paginile ca si marime sant apropiate. Nu se poate spune ca o pagina avea 3 K si ii ajungeau 0 sec si alta 2 M si ii trebuiau 5 minute.
    Incerc sa urmaresc paginile pe care sta 0 sec si cele pe care sta 30 de sec de exemplu. Ce-l determina sa petreaca mai mult timp pe o pagina si ce anume nu. Toate sant indexate. Insa nu am reusit sa fac o statistica daca in paginile respective s-au petrecut schimbari majore de sta mai mult. Dar schimbari majore nu s-au intamplat sau poate deloc. Atunci GoogleBot tine cont si indexeaza integral toata pagina in 30 de sec doar ca gaseste o virgula in plus?
    O avea vreo legatura viteza de incarcare a paginilor? Toate paginile mele la care fac referire se incarca in aproximativ o secunda cu valori intre 0.01 per kb si 0.04 sec per kb.

O ciudatenie ce am observat-o cu ceva timp in urma cand e vorba de indexari.
    Se ia una bucata site nou si se adauga continut.
    Primele la indexari au aparut de fiecare data directoarele si paginile respective formate din cele mai putine caractere.
    De exemplu
    site.com/a/
    site.com/ab/
    site.com/abc/
    site.com/abcd/
    De fiecare data la comanda site: in SERP apareau primele indexate directoarele al caror nume contineau cele mai putine caractere. Si tot asa mai departe pana ajungeau si cele mai lungi sa fie indexate. Nu e neaparat o regula dar in 4 saituri urmarite special pentru asa ceva am observat treaba asta care s-a respectat de fiecare data.

A mai avut cineva asemenea curiozitati sa studieze? Poate punem concluziile cap la cap si ajungem la un numitor comun.

Later: chiar acum am 3 GoogleBoti pe site dintre care unul 66.249.71.184 are peste 63 de actiuni in 57 de secunde
    Ultima modificare făcută de RoManiac; 10th December 2010 la 08:59.

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    97
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    46
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    97

Implicit

Si cum vezi tu cat timp petrece un boot pe site, vezi ca in WMT ai trecut un timp alocat site-ului tau de google pentru a citi o pagina. Daca sta mult pe o pagina inseamna ca ai o problema
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

RoManiac este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    44
    Data înscrierii
    31st March 2008
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    1.045
    Putere Rep
    44

Implicit

Ti-am mai zis intr-un alt post care se referea la Awstats si ce anume inregistreaza el ca GoogleBot are o problema . de multe ori nu se semneaza cand intra pe site si e vazut ca un vizitator normal.
    De fiecare data cand nu se semneaza il urmaresc si vad ce face pe site.
    Din nici un test nu-mi reiese ca am vreo problema cu incarcarea paginilor.
    Respectivele pagini pe care sta mult timp le-am testat timpul de incarcare. Nimic deosebit fata de o pagina pe care sta 0 secunde.
    Ultima modificare făcută de RoManiac; 10th December 2010 la 11:03.

Alex Dumitru este deconectat Administrator
    Reputatie:
    59
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    34
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    59

Implicit

Eu nu cred ca e nimic in neregula cu asta. El oricum downloadeaza pagina deci o poate analiza offline, fara sa ramana pe siteul tau. Nu mi-as face griji din privinta asta.

dontedro este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    27th April 2008
    Locaţie
    Cuca Macaii
    Posturi
    337
    Putere Rep
    0

Implicit

La fel cum zice si Alex, nici eu nu mi-as face griji in privinta asta. Google stie mai bine.
    Banuiesc ca in cazul in care apare continut nou, Google va petrece mai mult timp pe acea pagina deoarece va incerca sa obtina niste informatii sa spunem asa, sa o descarce si mai apoi sa o cantareasca. Nu cred ca e cazul sa vorbim de minute pentru astfel de actiuni. O sa ma uit si eu de curiozitate, sa vad cum stau site-urile mele la capitolul acesta...

Legat de directoarele din url (/exemplu/), citisem pe undeva ca cu cat sunt mai putine, cu atat mai bine si ca se recomanda a fi folosite doar acolo unde este musai nevoie. Legat de dimensiunea acestora, nu-mi prea amintesc mare lucru. Ce relevanta ar poate avea pentru un url un directoar format doar dintr-o litera sau maxim doua de exemplu ? Asta pentru ca zici ca alea mai scurte merg mai bine...

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    97
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    46
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    97

Implicit

Sa iti explic ceva ce am citit pe blogul google. In functie de diversi parametri ai site-ului, google aloca maxim sa zicem 3 secunde sa citeasca o pagina, ce nu poate citi dincolo de cele 3 secunde abandoneaza si nu indexeaza, Google nu face analiza paginii la tine pe site, ci in servereel google, de la tine doar o descarca.
    In WMT ce iti spune?

PS: Acum analizam prin WMT si comparand la unele site-uri variatiile timpului alocat descarcarii si Kiloocteți descărcați pe zi, am vazut ca mediile coincid oarecum cu variatiile traficului venit din google
    Ultima modificare făcută de lovelife; 10th December 2010 la 18:51.
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

tedeu este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    12th December 2010
    Vârstă
    38
    Posturi
    17
    Putere Rep
    0

Implicit

Google este si va ramane un mister ...
    Sincer , nici cei de la google nu stiu exact in proportie de 100% ce se intampla acolo ...
    Google e deja o entitate, si lucrul acesta ma sperie rau :-|

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Pareri despre Jobee.ro
    De daemonic în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 13th June 2009, 13:33
  2. pareri, cat mai multe pareri despre director web
    De odiv în forumul Studii de caz
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 13th October 2008, 10:14
  3. Pareri despre www.hostlab.ro ?
    De hostlab în forumul Studii de caz
    Răspunsuri: 7