Pagina 3 din 5 PrimulPrimul 12345 UltimulUltimul
Rezultate 21 la 30 din 42

Subiect: Update masiv de algoritm in ultimele 2 zile (26-28 Nov 2010) - Pentru proiectele mele

big
    big este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    13th July 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    44
    Posturi
    864
    Putere Rep
    38

Implicit

Pai e simplu, eram pe primul loc, acum sunt pe pagina 5-6. Indiferent ce cuvant as cauta, principal sau longtail. -60 e o denumire generica, unii ii spun -50.

Cum spuneam si mai sus nu e prima oara cand mi se intampla asa ca stiu cam despre ce e vorba. Mai greu e sa-mi dau seama ce o cauzeaza.

Prima data a fost doar la un site, destul de mare, si nu am avut ce sa fac decat sa o ignor. Am curatat in celelalte site-uri ce credeam ca ar fi de vina si am continuat. Apoi in vara am avut vre-o 50 de site-uri afectate. Dupa asta am facut curatenie generala, am fost mult mai atent la site-uri, fara linkuri in retea, am schimbat template-ul, am scos multe categorii si taguri ce pareau artificiale, etc. Si totusi am fost din nou penalizat acum cateva zile, de data asta total. Acum singurul lucru care poate sa mai fie e repetara cuvantului cheie in meniu, toate linkurile sunt de forma "blue keyword" "red keyword" etc. O sa scot si asta, sa vedem ce o sa se mai intample. Daca nici asta nu e si o sa fiu penalizat din nou atunci nu mai am ce sa curat, o sa ramana niste simple fisiere .txt din site-urile mele, deja am scos tot ce se putea scoate.

Oricum cred ca asta e oarecum off topic, nu cred ca are legatura cu schimbarea de algoritm, mai degraba e o coincidenta.
    Ultima modificare făcută de big; 29th November 2010 la 19:01.
    Those were fast strange times and we worked in fast strange ways.

RoManiac este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    50
    Data înscrierii
    31st March 2008
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    1.045
    Putere Rep
    50

Implicit

Nush ce sa zic dar este posbil sa fie Mayday
    Si la mine pe siturile penalizate in vara tot asa s-a cam imtamplat.
    De la 30.000 zilnic ajunsesem la cateva zeci
    E posibil sa fie un alt val MAYDAY.

Popescu Marian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    47
    Data înscrierii
    18th April 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    45
    Posturi
    983
    Putere Rep
    47

Implicit

@ big, nu esti singurul care se loveste de problema cu penalizarea insa nu inteleg cum de ti-au fost penalizate toate site-urile.
    Cate site-uri sunt penalizate, toate au acelasi tip de penalizare, sunt pe acelasi server, crezi ca e posibil sa fie de la duplicate content? Ce au in comun?

-Rares- este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th May 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    40
    Posturi
    1.623
    Putere Rep
    53

Implicit

Citat Postat în original de Popescu Marian Vezi Post
    @ big, nu esti singurul care se loveste de problema cu penalizarea insa nu inteleg cum de ti-au fost penalizate toate site-urile.
    Cate site-uri sunt penalizate, toate au acelasi tip de penalizare, sunt pe acelasi server, crezi ca e posibil sa fie de la duplicate content? Ce au in comun?
    Contul de GWT, Analytics, Server?
    Creștere putere, consum redus și optimizare software motor - servicii profesionale de chiptuning

Reputatie:
    47
    Data înscrierii
    18th April 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    45
    Posturi
    983
    Putere Rep
    47

Implicit

Si google e cretin si iti penalizeaza toate site-urile care impart acelasi cont de analytics chiar daca doar 1 site incalca ceva? Adica fac black-hat pe un site si imi penalizeaza si restul de 49 de site-uri? Daca face asa, atunci se mai pune o noua linie pe lista cretinatatilor celor care lucreaza la google si scriu algoritmii.

-Rares- este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    14th May 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    40
    Posturi
    1.623
    Putere Rep
    53

Implicit

Man, in mod normal nu are cum sa faca asta. Doar in cazul in care faci diferite scheme de link exchange intre ele, astfel s-ar prinde foarte usor de magarie si te-ar penaliza.
    Creștere putere, consum redus și optimizare software motor - servicii profesionale de chiptuning

doro este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    8th September 2007
    Locaţie
    Berlin / Bucharest
    Posturi
    988
    Putere Rep
    41

Implicit

Citat Postat în original de Popescu Marian Vezi Post
    Si google e cretin si iti penalizeaza toate site-urile care impart acelasi cont de analytics chiar daca doar 1 site incalca ceva? Adica fac black-hat pe un site si imi penalizeaza si restul de 49 de site-uri? Daca face asa, atunci se mai pune o noua linie pe lista cretinatatilor celor care lucreaza la google si scriu algoritmii.
    Un mic experiment făcut cu un prieten: ținut ani la rând multe site-uri pe același cont de GAnalytics. Într-o zi am linkuit cât mai multe din site-urile respective între ele. În 3-4 săptămâni au venit scăderi dureroase în SERPS, pagini dezindexate, traficul pe întreg contul GAnalytics a căzut. Într-o zi am scos toate scripturile Google de pe respectivele site-uri: GAnalytics (Piwik = o alternativă grozavă), meta tag pentru Google Webmastertools și tot ce mai era. O săptămână mai târziu traficul a început să urce, site-urile dezindexate aveau iar 1000-2000 pagini în Google.

Niște coincidențe cam ciudate.

Edit: site-urile erau hostate pe ipuri diferite iar datele de ownership ale domeniilor ascunse.
    Ultima modificare făcută de doro; 29th November 2010 la 19:47.

Reputatie:
    47
    Data înscrierii
    18th April 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    45
    Posturi
    983
    Putere Rep
    47

Implicit

OK, inteleg scheme de link-exchange si alte "magarii".
    Deci sa inteleg ca toate site-urile penalizate au fost implicate intr-o activitate "ilegala", chiar toate?

big
    big este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    13th July 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    44
    Posturi
    864
    Putere Rep
    38

Implicit

E mult de povestit. Site-urile erau pe 3 servere la hostgator, inca un server extern si un server rohost. Unele aveau privacy, altele erau pe numele a 3 persoane diferite. Pe ele era adsense, impartite in 4 conturi diferite. Erau monitorizate cu 2 conturi statcounter. Fara analitics, din paranoia Cam 50% erau pe un motor comun, cu diverse modificari minore. Cele vechi si mari erau promovate mai mult natural, mai ales in ultimul an, cu multe linkuri pe site-uri mari gen engadget. O parte din cele mai noi au fost legate intre ele prin link exchange, dar finut, doar pe index si catre 2-3 site-uri. Am scos linkurile astea la cele ce au scapat de penalizarea din vara. Ultimele site-uri, facute dupa penalizarea din vara erau total independente, motor nou, proprietar nou, hosting nou, doar linkuri cumparate pe site-uri related. Totusi erau optimizate cat de cat, url rewriting, meniu, headere, etc. Comun era statcounterul si 2 conturi adsense.

Conform statisticilor au fost penalizate instantaneu toate site-urile. Deci filtrul a fost aplicat la toata reteaua. E vorba de peste 150 de siteuri.
    Those were fast strange times and we worked in fast strange ways.

Reputatie:
    47
    Data înscrierii
    18th April 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    45
    Posturi
    983
    Putere Rep
    47

Implicit

Mi se pare incredibil ceea ce citesc, cum google poate sa "distruga" o afacere sau un hobby.
    Daca eu am un hobby, fac un site si nu stiu seo, pun 5 linkuri "aiurea" ca vreau vizite de la alte site-uri, pun 10 H1 pe o pagina si alte chestii "aiurea", CUM de ma penalizeaza google? Orice facem, absolut orice, trebuie sa stii SEO, se manipulezi rezultatele, lucru care nu este agreat de google pt ca el vrea totul NATURAL. Unde naiba e naturaletea?

Google greseste enorm pt ca penalizeaza! Ar trebui sa nu dea importanta linkurilor care te-ar penaliza, un fel de nofollow. Cum de isi permite sa ma penalizeze pt ca vreau sa imi promovez site-urile in propria retea de site-uri? Atat de idiot este incat sa ne bage pe gat nofollow si sa trebuiasca sa ne gandim la fiecare modificare facuta pe site.

Si ne mai luam de cei care fac seo black-hat, de ce sa nu facem asa ceva cand vedem in jurul nostru cum daca nu stii seo risti sa fii penalizat, daca nu faci cum vor ei risti sa dispari, la fel ca atunci cand cineva pune 1000 de linkuri pe pr0n, hack si alte bazaconii doar ca sa elimine concurenta.

Google is so evil.

Pagina 3 din 5 PrimulPrimul 12345 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. eCPM foarte mic in ultimele zile
    De Netul în forumul Adsense
    Răspunsuri: 10
    Ultimul Post: 24th June 2009, 23:44
  2. Update algoritm ?
    De darkstar_tfd în forumul Google
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 14th January 2009, 16:26
  3. Probleme trafic in ultimele 2 zile (azi = 12 oct 08)
    De danielbuca în forumul Metode de promovare, Analiza trafic.
    Răspunsuri: 13
    Ultimul Post: 31st October 2008, 20:09
  4. ati facut plati prin paypal in ultimele 2 zile ?
    De anuntul în forumul PayPal
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 4th November 2007, 22:08
  5. De La 90 De Zile Pentru Adsense Referrals, La 180 De Zile
    De Cristian Mezei în forumul Adsense
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 1st March 2006, 22:24

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii