Eu si fanul meu spaniol
Poate fi hilar daca nu e trist.
Se pare ca am ghinion. Pe langa site-ul penalizat de 3 saptamani acum am alta bucurie:
Am un site de tenologie in engleza, marisor, cam de 1 an. Acum 2 saptamani, am inceput sa observ multi refereri spanioli, in general bloguri de tehnologie.
La o mica investigatie am vazut ca este un personaj care posteaza acelasi mesaj, in care lauda produsul X ce se gaseste pe site-ul meu si da link. Si face asta zilnic, pe toate site-urile de tehnologie in limba spaniola pe care le gaseste.
Nu lasa comentariul decat in clipa in care pe site-urile respective este un articol referitor la produsul X. Deci linkurile sunt related, am observat ca oamenii ii si multumesc pt link.
Situatia poate parea fericita dar nu e: mai nou google a anuntat ca va bana site-urile ce fac comment spam. Omul s-a apucat de comentat cu o saptamana inainte de anuntul Google deci nu cred vrea sa imi faca rau intentionat. Poate vrea sa-si faca o reputatie in lumea tech spaniola, poate are 12 ani si ii place sa fie laudat, cine stie.
Chiar daca google nu va lua masuri tot nu vreau sa se faca spam cu site-ul meu.
Deci am o problema: cum il opresc pe nenea asta?
Am incercat:
- sa ii scriu dupa comentul lui sa nu ma mai spamuiasca;
- sa banez IP-urile de spania care revin de mai multe ori pe site;
- sa banez toata Spania;
- sa fac block la refereri in fiecare zi la noile siteuri pe care ma spamuieste.
Deocamdata nimic nu pare sa-l opreasca, baga cam 5 comenturi pe zi, a trecut de 100 de site-uri in care a spamat. Ma dispera.
Those were fast strange times and we worked in fast strange ways.