Eu fac asta de ceva timp. Alta solutie nu am. Degeaba ma cert cu fiecare pentru ca oricat as incerca, in ziua urmatoare primesc inca 100 de e-mail-uri de spam.
In acest moment, primesc intre 100 si 300 de email-uri de spam zilnic. Cu o casuta de e-mail in care redirectez e-mail-uri de pe inca aprox. 30 de domenii. Am spamfilter pe PC, degeaba. Am spamfilter (SpamAssasin) pe server, aproape degeaba.
In fiecare zi (dimineata) petrec cel putin o ora pentru a sorta ce mail e bun si ce mail e SPAM. Ca sa nu spun ca pe server am zeci de mega de spatiu irosit, si Giga intregi de banda irosita.
De fac acest mic FAQ ? M-am saturat sa tot raportez degeaba. Trebuiesc nimin 5-10 raporte pt fiecare IP pt. a putea fi marcat. Mi se pare foarte buna metoda si corecta. Dar degeaba raportez eu si ma chinui, daca nu fac si altii. Mai mult de 30s-1m nu va ia sa raportazi un e-mail.
Spamcop.net este cea mai viabila (traficul raportarilor in ultimele 24 de ore) si folosita baza de date din lume, inclusiv de catre majoritatea hosterilor romani.
Ce face Spamcop ?
1. Marcheaza IP-ul / e-mail-ul / domeniul senderului de SPAM, ca fiind o sursa de SPAM. Aici se poate verifica daca un IP exista in baza lor de date.
2. Datele acestuia sunt intiparite in SpamCop Blocking List (SCBL).
3. Data viitoare cand acesta va trimite un e-mail catre e-mail dvs., regulile aplicate pe serverele hoster-ului dvs (si care foloseste baza de date Spamcop.net) vor impiedica trimiterea catre adresa dvs. de e-mail, returnand un e-mail sender-ului, mentionand : "sorry you are listed in our lists as untrested". Mesajul este similar acelora in care se da o eroare cum ca un cont de e-mail nu are exista.
Pt. firmele de hosting : Cum pot implementa SCBL.
Cum sa raportati un SPAM ? Cativa pasi simpli (si este 100% gratis) :
1. Fa-ti un cont la SpamCop.net(formular jos). Folositi un nume real si complet, si de preferinta nu folositi e-mail-uri @yahoo, @gmail etc.
2. Urmariti instructiunile din e-mail, confirmati ce trebuie si activati-va contul.
3. Logati-va pe website.
4. Intrati in prima pagina SpamCop, unde veti gasi un text box.
5. Cautati e-mail dvs. in Outlook (sau orice alt client de e-mail) si copiati TOATA sursa e-mail-ului, inclusiv headere-le. (imagine cu exemplificare, pentru Outlook Express, mai jos)
6. Faceti paste in acea catuta din prima pagina Spamcop, cu toate informatia copiata din e-mail.
7. Apasati Process Spam.
8. Dupa ce asteptati 5 secunde, vi se afiseaza o groaza de date si informatii (nu trebuie sa incercati sa le intelegeti daca nu sunteti din domeniu), lasati absolut tot neschimbat (inclusiv toate bifele activate din sectiunea Report Spam to:), si apasati pe Send Spam Report(s) now.
Gata. V-ati facut datoria pentru a avea un Internet mai curat.
PS: Daca cineva are o experienta mai aprofundata cu SpamCop sau cu modul de functionare al acestuia, il rog sa ma corecteze sau sa isi adauge comentariile.