Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 14

Subiect: mfiRnante.com - atentie

Sorin Frumuseanu este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    63
    Data înscrierii
    2nd August 2005
    Locaţie
    Orsova
    Vârstă
    52
    Posturi
    3.946
    Putere Rep
    63

Exclamation mfiRnante.com - atentie

Deci email ajuns direct in "spam" pe gmail:

de la Ministerul Finantelor Publice <serviciu@mfp.ro>
    data 5 octombrie 2010, 13:05
    subiect Rambursare inpozit

Dupa ultimele calcule ale activitatii dumneavoastra anuale am stabilit ca va sunt eligibile pentru primirea

unei rambursari a impozitului in conformitate cu sectiunea 501 (c).

Valoarea impozitului returnat este de 493,27 RON.

Va rugam sa ne trimiteti cererea de rambursare a impozitului si sa asteptati 6-9 zile pentru verificarea datelor introduse.

Pentru a accesa formularul de plata va rugam sa va completati datele aici :
    mfinante.ro/acasa.html?method=rambursare&pagina=52155

Aceasta notificare a fost trimisa de catre Ministerul Finantelor Publice , Biroul de plati pentru persoane fizice.

MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE
    Serviciul de Comunicare si Relatii Publice
    sef serviciu : Cristian Marin

Insa link este mfirnante.com/refund/fin.php

(moderatore: ai suflet bun si inima larga pentru a muta acest post la categoria corespunzatoare, in aceaasta magnifica zi de duminica).
    Credinta la institutiile specializate. Aici facem Servicii de seo
    Mi se spunea 1nesco

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    100
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    48
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    100

Implicit

Eu mi-am dat seama dupa 5 secunde cand l-am primit, dar cred ca este unul dintre spamurile care au sanse sa agate multi oameni neexperimentati, si sa idea datele de contact, card, etc.
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Nichita este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    92
    Data înscrierii
    19th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    44
    Posturi
    3.420
    Putere Rep
    92

Implicit

Eu nu imi dau seama ce ii opreste pe politisti sa vada cine este ownerul unui astfel de domeniu. Chiar in halul asta am ajuns ? Toti infractorii de 2 lei isi pot face de cap fara ca nimeni sa ii prinda ? E simplu de verificat cine se logheaza la cpanel, de pe ce IP pleaca mailurile etc.
    Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un audit SEO complet. :)

MikeRoSoft este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    6th October 2010
    Locaţie
    Slobozia
    Vârstă
    35
    Posturi
    25
    Putere Rep
    27

Implicit

- Nichita
    Foarte bine ai pus problema, ce ii opreste oare, pot afla cu rapiditate cine este proprietarul pentru a lua "legatura cu el". Totusi, sunt si foarte multe atacuri tip Phishing ce au circulat inclusiv de la BRD si Raiffeisen Bank (Sper sa fi scris bine), care iti cer datele confidentiale. Daca cineva ar fi citit unele lucruri, si-ar fi dat seama ca nimeni nu are voie sa iti ceara datele CONFIDENTIALE ale contului bancar/cardului, nici macar cei de la banca, si sunt sigur ca multi intr-adevar, nu le-au dat in urma vizualizarii unui astfel de email, dar totusi...
    Ce este prost... atacurile astea pot fi oprite, insa nici macar nu se incearca acest lucru.

Eu va pot sugera WOT - Web of Trust | Plugin pentru Firefox, ce va depisteaza site-urile periculoase, ce produc spam etc, desi impotriva mail-urilor nu are efect totusi. Oricum, cea mai mare protectie este sa verificati mail-ul cu atentie, sa studiati link-urile, adresa de unde vine, si sa nu va dati date personale.

Nichita este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    92
    Data înscrierii
    19th February 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    44
    Posturi
    3.420
    Putere Rep
    92

Implicit

Nu cred ca vreun membru SeoPedia si-ar da datele personale dupa primirea unui astfel de email.

Este vorba despre milioane de oameni care nu cunosc pericolele la care se expun atunci cand fac un lucru de acest gen, dandu-si de buna voie datele online. Acesti oameni trebuie educati. Iar aceste site-uri si proprietarii lor ar trebui sa dispara daca organele abilitate si-ar face cu adevarat treaba.
    Siteul tau e in balarii, nu urca? Competitorii te bat de iti suna apa in cap? Ai fost penalizat si nu stii ce sa faci? Cel mai probabil ai nevoie de un audit SEO complet. :)

Reputatie:
    100
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    48
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    100

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Anul trecuta am fost la o nunta de politisti, mirele si mireasa politisti, socru mic seful politiei intr-un anumit judet, si acolo imi face cunostinta cu un tip care avea nu stiu ce grad de la un departament care se ocupa de criminalitatea informatica, si imi explica el mie cum au tehnologie necesara si nimeni nu poate scapa pe internet de urmarirea lor, daca ei vor asta, l-am intrebat pai de astia care pacalesc prin email sa le trimiti bani, sa le dai datele de cont si altele de genul asta de ce nu ii prindeti, apoi el imi spune ca astea sunt infrractiuni prea mici pentru ei

MikeRoSoft este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    27
    Data înscrierii
    6th October 2010
    Locaţie
    Slobozia
    Vârstă
    35
    Posturi
    25
    Putere Rep
    27

Implicit

Asta este Romania, astea sunt legile noastre. Dar ce, daca nu te omoara in strada asta inseamna ca internetul nu e periculos sau ce? In alte tari europene si nu numai, aceste infractiuni online sunt pedepsite foarte aspru, la noi parca sunt incurajate sincer.

Intr-adevar, cineva de foloseste internetul de zi cu zi, are fixate anumite chestii si stie. Dar.. sunt multi care deasemenea, si-au facut si ei un cont cu chiu cu vai sa cumpere ceva online, si.. dupa te trezesti cu cardul lichidat. Mai mult, majoritatea BANCILOR ce ofera internet banking si alte functii, au protectii avansate (Personal am de la BRD ePayment) si au protectii mari, inclusiv Raiffeisen Bank are un anumit cititor de card-uri ce iti da un cod unic. Deci, sansele impotriva unor atacuri de tip Keylogger sunt mai mici.

Dar, multi nu cunosc aceste lucruri si poate sunt absurd cand spun, dar sunt milioane de "navigatori ai internetului" care dau click pe orice banner ce le sare in fata, sau daca ii anunta ca "Ai castigat X bani sau Y obiect" gata, click automat si astfel le sunt compromise datele.

Toata chestia se poate combate cu ajutorul Informarii minime despre Hacking si atacuri dar si alte metode de precautie, precum Atentia sporita.

Reputatie:
    100
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    48
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    100

Implicit

Apropo de cei care se ascund cu proxy cand fac diverse infractiuni pe internet, tipul respectiv mi-a spus ca majoritatea serviciilor de proxy anonimizator sunt supravegheate continu de servicii specializate, si unele din aceste servicii de tip proxy chiar apartin serviciilor, si ca cei care le folosesc au toate sansele sa fie identificati, si chiar daca nu se iau masuri ca arestari sau altele de genul asta, informatiile se aduna la dosar.
    Si indivizii de genul asta sunt greu de arestat pentru ca legea este proastra si teoretic nu ii poate monitoriza decat la cererea unui procuror sau judecator,

Alex Dumitru este deconectat Administrator
    Reputatie:
    62
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    35
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    62

Implicit

Mai bine-i lasam in pace si speram sa-si faca treaba in ceea ce ne afecteaza cu adevarat. Daca ar sta sa-si bata capul cu spamul pe email, atunci chiar n-ar mai face nimic

Marius Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    50
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    50

Implicit

Citat Postat în original de lovelife Vezi Post
    Si indivizii de genul asta sunt greu de arestat pentru ca legea este proastra si teoretic nu ii poate monitoriza decat la cererea unui procuror sau judecator,
    Aceasta e mentalitate destul de nesanatoasa.
    Fara respectarea unor reguli foarte stricte se poate ajunge usor la abuzuri (se intalneste vreunul la vreo nunta cu vreun politist apoi ii cere aceluia "hai afla-mi si tu date despre X (concurentul meu) fiindca POTI si AI DREPTUL" samd). Stiu ca acelui politist i-ar place sa fie nabab pe tarla, insa exista niste reguli de genul "mai bine scapa 10 vinovati decat sa o pateasca pe nedrept un nevinovat".
    Nici tie nu ti-ar conveni ca un politist (fara mandat de la judecator) sa isi bage nasul datele clientilor magazinului tau online,pe motiv ca i s-a parut lui ceva si apoi sa le livreze drept cadou de nunta lui ginerica. Daca face asta (isi baga nasul) trebuie sa o faca responsabilizat.
    In general exista nostalgia multora dupa dictatura ("mai bine impusti 10 nevinovati, decat sa scape un vinovat") care facea ca fiecare dictator sa delege atributii de satrap subordonatilor.
    De asemenea multe nereguli observate in lumea din jur ii face pe multi sa isi doreasca "ordine cu orice pret". Insa cei care nu au prins macar 10 ani inainte de 1990 sunt scuzabili ca nu stiu ce inseamna aceasta "ordine".

--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")

Citat Postat în original de MikeRoSoft Vezi Post
    Asta este Romania, astea sunt legile noastre. Dar ce, daca nu te omoara in strada asta inseamna ca internetul nu e periculos sau ce? In alte tari europene si nu numai, aceste infractiuni online sunt pedepsite foarte aspru, la noi parca sunt incurajate sincer.
    Incepe sa semene a libertatea sau cancan acest site? Ai idee cum sunt legile la noi sau esti ca la OTV, spui ce-ti trece prin cap daca tot esti in direct. Iar ca bonus, ai putea sa-mi spui cum sunt incurajate? Probabil ai vrut sa pui virgula inainte de cuvantul "sincer". O virgula a salvat viata unui om la un moment dat.
    PS: ca idee, nici FBI, Interpolul sau altele nu-si misca fundu' pana cand nivelul pagubei sau potentialul nivel al pagubei produse nu atinge o anumita suma. Investigatia costa.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Atentie la linkurile in retea
    De big în forumul Google
    Răspunsuri: 37
    Ultimul Post: 13th January 2010, 18:52
  2. Atentie la cumparaturile-mele.ro/
    De hyp3rion în forumul Plagiat
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 18th February 2009, 00:25
  3. Atentie la crawleri!
    De c_n_m în forumul Utile
    Răspunsuri: 6