Tot incerc sa inteleg de ce nu pot trimite mail-uri de acasa de la Valcea (unde am Clicknet) catre US si alte locatii.
Serverele de acolo imi resping mail-urile pentru ca ip-ul meu local este in X liste de abuz de spam (RBLs).
Astazi dupa indelungi cautari si mail-uri, am aflat de ce. Multe RBL-uri (printre care si unele foarte des folosite de serverele de mail din US, gen SpamCop), au mai multe nivele de listing-uri pentru IP-urile care fac SPAM.
Level1: Daca IP-ul in sine face SPAM
Level2: Daca in clasa ta de IP, X% din IP-uri fac spam, atunci se listeaza toata clasa.
Level3: Daca X IP-uri din totalul de IP-uri monitorizate (ale ISP-ului) fac SPAM, atunci tot ISP-ul cu toate clasele de IP-uri este listat.
Eu sunt in situatia 2 si 3 la anumite RBL-uri.
Insa, uite statistica pentru Romtelecom, de la un RBL destul de important:
http://www.uceprotect.net/en/rblcheck.php (Selectati ASN si in casuta scrieti 9050, adica ID-ul Romtelecom)
FRATELE MEU !
Mie nu imi vine sa cred. Aproape 4% din IP-urile Romtelecom sunt in acest blacklist important, si asta doar in ultimele 7 zile.Reputation of ASN 9050 | RTD RTD-ROMTELECOM Autonomous System Number
Status: Listed
Provider has total IP's: 1.085.440
Level 1 listed spammers within the last 7 days: 40515 (3.733 %)
Daca ar fi sa luam o statistica de 30 de zile sau mai mult, cred ca 15-20% din toate IP-urile Romtelecom sunt folosite pentru SPAM ?
Este incredibil. O sa caut un alt provider in Valcea ca deja e aberant.