Pagina 2 din 8 PrimulPrimul 1234 ... UltimulUltimul
Rezultate 11 la 20 din 74

Subiect: ROTLD introduce domeniile cu diacritice

Nica Cristian este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    23rd May 2007
    Locaţie
    Bucharest
    Vârstă
    37
    Posturi
    654
    Putere Rep
    36

Implicit

Sunt si parti bune dar si parti mai putin bune. Partea buna este ca ar da posibilitatea celor care doresc sa isi deschida o afacere online sa isi inregistreze domeniul pe care il cautau de multi ani si acum au posibilitatea asta ( doar daca sunt pe faza de la inceput ). Piata domeniilor din Romania sincer eu cred ca avea nevoie de aceasta schimbare pentru ca sunt extrem de multe domenii foarte bune .ro care au fost inregistrate de mult timp si lasate fara pic de continut.
    Partea mai putin buna este insa confuzia pe care aceasta schimbare o va produce pentru ca romanii nu prea sunt obisnuiti sa scrie cu diacritice mai ales URL-ul iar de pe urma aceasta vor avea castig evident site-urile care au aceasi denumire insa fara diacritice mai ales atunci cand vor fi accesate direct.

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

Eu cred ca este o mare tampenie, rotld doar cauta solutii simple sa mai genereze ceva venituri la buget. Venituri care se duc "pe undeva".

Daca tot cauta sa ofere un serviciu util, atunci trebuie aplicata regula din .uk

Toate domeniile cu diacritice sunt rezervate timp de 1 (2) ani proprietarilor domeniilor fara diacritice. In felul acesta pot "castiga" rapid ceva bani si nu deranjeaza pe nimeni.

Daca gupi este fericitul propietar al domeniului:

mancam-sanatos.ro

el are rezervate pentru 1 an sau chiar 2:

mâncăm-sănătos.ro
    mâncăm-sanatos.ro
    mâncam-sanatos.ro
    ...

Altfel o sa avem ceva haos.

gândul vs gandul, adevărul vs adevarul, romanialibera vs românialiberă, etc
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Robert este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    98
    Data înscrierii
    7th August 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    4.029
    Putere Rep
    98

Implicit

Citat Postat în original de Tom Vezi Post

Toate domeniile cu diacritice sunt rezervate timp de 1 (2) ani proprietarilor domeniilor fara diacritice. In felul acesta pot "castiga" rapid ceva bani si nu deranjeaza pe nimeni.
    De fapt sunt rezervate pana la 5 ani (extensia .uk). (mai concret, daca nu ma inseala memoria, au dat drumul in 2014 si sunt rezervate pana in 2019. Dar deh, uk nu e ro.

Daca tot vor sa atraga bani suplimentar, puteau foarte bine sa implementeze metoda de plata anuala, cum e peste tot in lume, iar veniturile generate erau mult peste ce o sa aduca idn-urile. Asta nu inseamna neaparat ca implementarea diacriticelor e o tampenie. Doar ca trebuia facuta mai cu cap, dupa cum zicea Tom mai sus.
    Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!

dascalescu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    19th August 2006
    Posturi
    364
    Putere Rep
    41

Implicit

In bunul stil al initiativelor statului roman si al institutiilor sale , iata inca o aberatie cu diacriticele care e pe cale sa devina realitate/lege.
    Ca de obicei, nu s-au consultat cu mediul de afaceri, in cazul de fata eu nu am vazut pe niciun forum dezbatuta aceasta problema.
    Au dat-o fara sa le treaca prin cap implicatiile, au dat-o fara sa fie ceruta de comunitatea online, au dat-o fara sa sa consulte cu nimeni.
    Nu are nimeni nevoie de diacritice, asta ne mai trebuia acum, cand 70% din oameni nu stiu sa scrie corect romaneste oricum ( e plin chiar si forumul acesta de useri agramati).
    Ma tavalesc in chinuri cand vad oameni care nu stiu ca la inceputul cuvantului nu se scrie cu "â" niciodata, regula de baza gramaticala.
    Asa ca domeniul imprumuta.ro o sa il vad scris de agramatati : âmprumută.ro de-o sa ma ia greata.

Concluzia: initiativa tembela, de la rotld nu ma mira nimic. Ramane sa vedem cum va fi implementata ( daca va fi , ca s-a mai razgandit dl Teodorovici saptamana trecuta legat de implementarea taxarii bacsisurilor de a generat haos si a generat cheltuieli uriase inutile cu softarea caselor de marcat)

Popa Mihai este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    32
    Data înscrierii
    21st November 2010
    Locaţie
    Germania
    Vârstă
    36
    Posturi
    877
    Putere Rep
    32

Implicit

Sunt sigur ca multe domenii, ca prin minune nici nu vor putea fi inregistrate, ele fiind deja inregistrate de persoane "necoscute"...

Subscriu, mi se pare o aiureala totala!

gupi este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    45
    Data înscrierii
    15th March 2008
    Locaţie
    Timisoara
    Posturi
    420
    Putere Rep
    45

Implicit

/trolling

Cumperi băă.ro de la rotld (ca n-ai voie sa iei domenii porcoase)
    si poi faci
    m****.băă.ro
    Ultima modificare făcută de Dan; 27th May 2015 la 12:14. Motiv: XtremePr0n
    .:|:.

Polo este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    3rd March 2014
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    61
    Putere Rep
    24

Implicit

Ideea nu este rea pentru ca sunt multe domenii bune fara diacritice care sunt lasate in paragina (firme care s-au inchis, proprietari dezinteresati sa le dezvolte sau care spera sa se imbogateasca din vinderea lor) insa ar fi trebuit facuta cu cap: faceau pentru o perioada de cateva luni o informare publica, implicau si firmele de hosting sa dea mailuri proprietarilor din timp cu ceea ce urmeaza sa se intample dupa care aplicau ceea ce a scris Tom mai sus.

O sa fie un mare haos, multi vor incerca sa profite de pe urma brandurilor cu diacritice in denumire, exemplu: sâmbureşti.ro

Ar trebui sa nu se permita atat inregistrarea domeniilor care nu sunt corecte dpdv gramatical (ânfrumusetare.ro), cat si a celor care definesc o denumire de localitate.

Dupa cum va fi pusa in aplicare se pare ca au luat in calcul doar veniturile ce vor fi generate, nu si alte implicatii.

Bogdan Calin este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    48
    Data înscrierii
    14th February 2011
    Locaţie
    Timisoara
    Posturi
    3.126
    Putere Rep
    48

Implicit

Pana vor sti si utilizatorii ca exista mâncăm.ro, va dura, plus ca, este mult mai simplu sa scrii mancam.ro, mai ales daca site-ul ce nu contine diacritice in titlu ofera informatii valoroase (sau mult mai) decat celalalt. La urma urmei, utilizatorilor ne adresam, nu lui Google.

Subiectul e destul de "vast", din punctul meu de vedere.

puthre este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    83
    Data înscrierii
    21st February 2011
    Locaţie
    București
    Posturi
    2.154
    Putere Rep
    83

Implicit

Citat Postat în original de alarma Vezi Post
    "Pentru ca nu e normal sa nu poți folosi anumite litere". Deobicei nu folosim diacriticele, sau cel putin eu nu, acu o sa fie problema la trafic direct, caci nu o sa schimb limba la tastatura pentru a introduce un url cu diacritice... Cum zice Paul: "Se gandesc doar cum sa faca mai multi bani"
    Tastatura de la calculator nu e singura modalitate de a introduce un url. de fapt cred ca a inceput sa fie in minoritate fata de tablete si telefoane care au autocomplete cu diacritice.
    Caut cu jingle.ro.

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Citat Postat în original de puthre Vezi Post
    Tastatura de la calculator nu e singura modalitate de a introduce un url. de fapt cred ca a inceput sa fie in minoritate fata de tablete si telefoane care au autocomplete cu diacritice.
    La introducerea url-ului nu au autocomplete decat tastaturile virtuale proaste. Daca ar avea autocomplete, n-ai nimeri in veci sa scrii seopedia din prima.

Pagina 2 din 8 PrimulPrimul 1234 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Cum pot salva ce se introduce in calculatorul meu?
    De Gabistul în forumul Comunitatea Seopedia
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 16th February 2014, 09:56
  2. Facebook Introduce Sharingul-ul De Fisiere
    De Pîrvan Marian în forumul Stiri Social Media
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 14th June 2012, 10:15
  3. Nu mai pot introduce poze
    De Bogdan Calin în forumul WordPress
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 8th November 2011, 19:28
  4. Domeniile .eu inregistrate cu diacritice