Rezultate 1 la 9 din 9

Subiect: Cum evaluez un domeniu/ un site?

Alvy este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    13th September 2010
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    466
    Putere Rep
    30

Implicit Cum evaluez un domeniu/ un site?

Salutare,

Am cateva domenii si site-uri pe care vreau sa le evaluez sa le stabilesc pretul. Intrebarea mea este, dupa ce criterii trebuie sa evaluez un domeniu web care este offline (ce nu are site functional pe el) si un domeniu web care este online, pe un site (cu vechime, PR, etc).

Cei care au mai tranzactionat si au experienta in domeniu, poate-mi dati o mana de ajutor.

Multumesc anticipat.
    Scriu pe Calatoresc.ro despre locurile pe care le-am vizitat, iar dimineata citesc BunaDimineata.ro

Rapsodia este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Hungary + Chișinău + Câmpina
    Posturi
    2.787
    Putere Rep
    33

Implicit

Salut, discutia asta s-a mai purtat de zeci de ori, parerile sunt impartite, fiecare vede lucrurile in felul sau. Iar ce e mai important, este cat sunt dispusi cumparatorii sa ofere. Recent am negociat vanzarea unui site ce producea numai din Adsense 44 de euro/luna, iar cel ce voia sa cumpere a spus ca e prea mult sa astepte 4 luni sa-si recupereze banii. Foarte important este si motivul pentru care-l vinzi. Ai nevoie urgenta de bani, nu mai poti sa-l tii online [desi aici e destul de greu de crezut], etc.

Eu personal cred ca trebuie facuta distinctie intre un domeniu ce poate deveni usor brand - sau are un nume atractiv - si un nume banal. Asta ar trebui sa coste ceva. Legat de numarul de articole de pe un site, cred ca cele aflate pe prima pagina in SERP ar trebui cotate cumva. La fel si PR-ul, mai ales ca la proaspatul UpDate ati vazut ca nu e chiar usor sa il iei, sau sa-l mentii. Prin urmare, discutiile despre venituri generate sunt subiective si de multe ori nerelevante. Am un site care face trafic [ si venit frumusel] prin postarile zilnice pe Facebook, altele atrag printr-un keyword de moment - gen Mos Craciun, Eurovision 2013, etc.

Consider ca cel ce cumpara, ar trebui sa plateasca pentru potentialul in viitor al unui site [domeniu], nu pentru ce a fost capabil vechiul proprietar. Cel putin eu asa fac,cumpar ce cred ca are potential. Insa am vazut ca in general marea majoritate a cumparatorulilor vor sa ofere ceva legat de venitul de "azi", fiecare dupa cum il lasa inima, pe 2 luni sau maxim pe 10 luni.
    Ofer servicii Social Media Marketing!. Articole contra cost Oferta generala, ro, fr si ru aici!

Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    13th September 2010
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    466
    Putere Rep
    30

Implicit

Hm... multumesc de feedback
    Scriu pe Calatoresc.ro despre locurile pe care le-am vizitat, iar dimineata citesc BunaDimineata.ro

2dor este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    10th September 2012
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    40
    Posturi
    583
    Putere Rep
    36

Implicit

Eu stiam ca site-urile se vand cu pretul incasarilor dovedite pe ultimul an.
    We buy things we don't need to impress people we don't like.
    Vand advertoriale pe site-uri cu autoritate mare

AntonioTony este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    64
    Data înscrierii
    9th February 2011
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    43
    Posturi
    1.090
    Putere Rep
    64

Implicit

Asa stiam si eu .. un an daca site-ul este unul decent, dar pretul poate creste considerabil daca site-ul are deja notorietate.

Site-ul in vinzi in functie de venituri, nu de PR .. iar un domeniu fara site se vinde de la cativa euro la cateva sute, un functie de numele domeniului.
    Ma gasiti pe www.SeoPower.ro.

Gratian Alinei este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    25
    Data înscrierii
    8th November 2013
    Locaţie
    Mangalia
    Posturi
    203
    Putere Rep
    25

Implicit

Subiectul a mai fost discutat aici.

Prețul site-ului e dat de NPV, care, în teorie, e dat de suma încasărilor viitoare "à perpétuité" în valoarea banilor de azi.

"À perpétuité" înseamnă cam cât e prognozat s-o ducă business-ul în formula actuală în viitor, care poate fi:
    - ce vrea să zică, poate pentru Facebook sau Google (de ce-or fi scumpe?), sigur pentru o hidrocentrală
    - 2 luni, dacă ai făcut o șmenuială care are toate șansele să fie penalizată
    - 1 an etc etc
    Sumele se actualizează cu un "discount rate" care și ăsta variază de la caz la caz, dar pentru simplitate poate fi calculat ca rata maximă a dobânzii+rata inflației.

Pentru un nefinanțist, evaluează cam câte luni o mai duce în ritmul actual, înmulțește cu ce câștigi pe lună și, pentru fiecare an în parte, scazi câte 20%. Mai aduni 10-20%, să ai de unde negocia.
    Ultima modificare făcută de Gratian Alinei; 9th December 2013 la 13:57.

Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    13th September 2010
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    466
    Putere Rep
    30

Implicit

Site-urile de genul siteprice.org sau alte tooluri au o relevanta?

p.s.: mersi colegilor de feedback

Gratian Alinei este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    25
    Data înscrierii
    8th November 2013
    Locaţie
    Mangalia
    Posturi
    203
    Putere Rep
    25

Implicit

Cred că evaluează valoarea veniturilor din AdSense în funcție de un trafic estimat, luat de pe Alexa sau de nu știu unde - nu găsești 2 să-ți dea aceeași valoare. Venituri din link-uri, advertoriale, banere, afiliere cine le știe? Eu aș da mai mare crezare unui preț stabilit de Mama Omida.

Rapsodia este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Hungary + Chișinău + Câmpina
    Posturi
    2.787
    Putere Rep
    33

Implicit

Citat Postat în original de infotrip Vezi Post
    Cred că evaluează valoarea veniturilor din AdSense în funcție de un trafic estimat, luat de pe Alexa sau de nu știu unde - nu găsești 2 să-ți dea aceeași valoare. Venituri din link-uri, advertoriale, banere, afiliere cine le știe? Eu aș da mai mare crezare unui preț stabilit de Mama Omida.
    Eu mai am o intrebare: Real, pentru un site nisat, 60% din venituri vin din traficul de pe o pagina da FB cu 35K fani [femei peste 55 de ani], daca nu dai pagina, teoretic omul pierde trafic si venituri, cum faci in acest caz? Teoretic si cu afilierea e cam la fel, cat promovezi merge, lasi balta.. sta. Nu am reusit sa vand pana acum decat un domeniu +site, cu mare noroc [ma refer la pret ceru=pret acceptat], cred ca e destul de dificil sa vinzi daca nu ai argumente solide, iar cumparatorul sa fie cineva care intelege ce cumpara si de ce. Si sa nu uitam ca veniturile sunt totusi "probabile". Cred ca si discutiile mai ample pe marginea subiectului pot ajuta la o "clarificare" in cazul de fata.
    Ofer servicii Social Media Marketing!. Articole contra cost Oferta generala, ro, fr si ru aici!

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Cumpar site/domeniu
    De PhoeniXman în forumul Website-uri
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 17th October 2013, 14:30
  2. Cum as putea sa evaluez dificultatea cuvintelor cheie?
    De stefan002377 în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 30th June 2011, 14:44
  3. vand site angajat.ro domeniu + site
    De adisteff2005 în forumul Website-uri
    Răspunsuri: 12
    Ultimul Post: 25th October 2010, 21:55
  4. Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 2nd July 2009, 13:04
  5. Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 30th June 2009, 13:29

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.