Rezultate 1 la 6 din 6

Subiect: Cum e mai bine: domeniu .ro / .com sau .it / .de

Clawdel este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    25th May 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    59
    Putere Rep
    28

Implicit Cum e mai bine: domeniu .ro / .com sau .it / .de

Nu am gasit o informatie asemanatoare, si sper ca am deschis bine topicul.

Ce parere aveti despre inregistrarea domeniilor de tipul .it / .de pentru a da site-ului o denumire de genul: stiri.it sau apartamente.de/vanzare

Din punctul meu de vedere suna foarte bine, dar avand in vedere ca sunt domenii pentru alte tari, influenteaza in vreun fel din punct de vedere SEO?

Indiferent de aspectul SEO, ce parere aveti despre siteurile de genul? Ati merge mai de graba pe domeniul .ro sau .com?

Daca exista un studiu e caz sau ceva asemanator, as aprecia daca m-ati directiona spre acel site.

Multumesc anticipat!

2dor este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    10th September 2012
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    40
    Posturi
    583
    Putere Rep
    36

Implicit

Din experienta mea, e same shit different name. Unii spun ca domeniile .com ar fi mai cu motz. Eu am pr 6 pe un domeniu .info si pe un forum spuneau unii ca domeniile .info ar fi desconsiderate de google si prostii de genul.

Parerea mea e sa te intereseze ce informatii pui pe site, ce backlink-uri obtii nu ce extensie are site-ul. E doar o chestie de perceptie, daca iei domeniu .it vizitatorii se vor astepta sa gaseaca un site din Italia sau scris in italiana.
    We buy things we don't need to impress people we don't like.
    Vand advertoriale pe site-uri cu autoritate mare

haos este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    63
    Data înscrierii
    19th February 2008
    Locaţie
    Craiova
    Posturi
    2.239
    Putere Rep
    63

Implicit

Nu e nicio diferenta tehnica, tine mai mult de perceptie. Dotcom-urile fiind mai populare au un oarecare avantaj, de altfel, si .net sau .info sunt usor de retinut. Exemple mai greu de retinut si cu un mare dezavantaj ar fi: .cc, .tw, etc. Vezi si tu cand alegi un domeniu, pronunta-l sau pune cativa prieteni sa-l pronunte si daca e usor de pronuntat, are mari sanse sa ii mearga bine.

LE: Intre timp vad ca si 2dor a postat acelasi lucru.
    Citeste primul meu curs SEO - principii de baza. Vezi oferta mea de advertoriale PR5.

Dan
    Dan este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    111
    Data înscrierii
    17th November 2004
    Locaţie
    Cluj
    Posturi
    3.358
    Putere Rep
    111

Implicit

Cat timp domeniile sunt generice, nu au influenta prea mare asupra partii de SEO.
    vezi aici: Cum vedeti online-ul cu astfel de extensii?

Dar. Atentie (nu stiu de ce nu mentioneaza colegii, o fi 1 aprilie)? Daca domeniile sunt pe tld specific unei tari, ai un handicap dpdv SEO daca vrei sa rankezi in alte tari.

Sunt foarte rare cazurile in care domenii .it/.de/.in rankeaza in .ro

Ca sa-ti faci o idee - .us / .com.au / .co.nz / .co.uk sunt regionale. Nici nu poti schimba destinatia (ca regiune) a site-ului in Google Webmaster Tools. Un site cu extensia .com.au va ranka in google.co.uk doar in cazuri speciale (de exemplu cand cautarea este in mod vadit despre Australia).
    Ar fi ilogic pentru Google sa umple rezultatele cautarilor pe google.ro cu site-uri .md de exemplu (si invers).

In concluzie - daca vrei sa rankezi in Romania, alegi .ro/.com/.org etc (generice).
    Daca vrei sa rankezi global (pe .com), poti alege orice extensie, dar recomand extensii "de limba engleza".
    Ultima modificare făcută de Dan; 16th April 2013 la 17:25.
    Trust, but verify.

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

Citat Postat în original de Clawdel Vezi Post

Ce parere aveti despre inregistrarea domeniilor de tipul .it / .de pentru a da site-ului o denumire de genul: stiri.it sau apartamente.de/vanzare
    Ai handicap dpdv seo si brand. Daca vrei sa rankezi, trebuie tld generic: com, net, org si ro normal! Oare de ce sunt libere? Daca ai bani de brand international, atunci poti incerca un post.it sau similare, dar apartamente.de nu e de brand si are handicap seo.

Acum am vazut ca a postat si Dan la fel. My apologies!

Se poate inchide.
    Ultima modificare făcută de Tom; 16th April 2013 la 20:53.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Clawdel este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    25th May 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    59
    Putere Rep
    28

Implicit

Citat Postat în original de 2dor Vezi Post
    E doar o chestie de perceptie, daca iei domeniu .it vizitatorii se vor astepta sa gaseaca un site din Italia sau scris in italiana.
    Citat Postat în original de Dan Vezi Post
    Daca domeniile sunt pe tld specific unei tari, ai un handicap dpdv SEO daca vrei sa rankezi in alte tari.

Sunt foarte rare cazurile in care domenii .it/.de/.in rankeaza in .ro

In concluzie - daca vrei sa rankezi in Romania, alegi .ro/.com/.org etc (generice).
    Daca vrei sa rankezi global (pe .com), poti alege orice extensie, dar recomand extensii "de limba engleza".
    Citat Postat în original de Tom Vezi Post
    Ai handicap dpdv seo si brand. Daca vrei sa rankezi, trebuie tld generic: com, net, org si ro normal! Oare de ce sunt libere? Daca ai bani de brand international, atunci poti incerca un post.it sau similare, dar apartamente.de nu e de brand si are handicap seo.
    Multumesc pentru raspunsuri. Exact ce aveam nevoie sa aflu!

La asta ma gandeam si eu cand am decis sa intreb mai intai si dupa aia sa investesc in astfel de TLD-uri.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Nume domeniu cum este mai bine...?
    De Aradean în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 19
    Ultimul Post: 9th January 2011, 18:47
  2. Cum e mai bine?
    De Federals în forumul Domenii
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 15th May 2008, 21:39
  3. Cum e mai bine ?
    De florin în forumul Google
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 11th April 2007, 13:34
  4. Cum e mai bine ?
    De OKT în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 25th August 2006, 09:13
  5. Cum e mai bine ?
    De florin în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 24th July 2006, 12:53

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •