Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 17

Subiect: Cat de romaneste suna domeniile .ro

Broscoi este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    17th July 2008
    Locaţie
    Braila
    Posturi
    1.295
    Putere Rep
    40

Implicit Cat de romaneste suna domeniile .ro

Tot vazand domenii .ro pe cuvinte in limba engleza , am avut curiozitatea sa intrau pe trafic.ro si sa selectez din clasamentul primelor 250 siteuri ( pe septemrie 2011 ) domeniile .ro pe cuvinte in limba engleza .
    click.ro-12
    ejobs.ro-21
    hotnews.ro-26
    shopmania.ro-27
    bestjobs.ro-29
    4tuning.ro-34
    showbiz.ro-48
    computergames.ro-50
    wall-street.ro-59
    go4it.ro-61
    price.ro-64
    money.ro-67
    divahair.ro-70
    automarket.ro-74
    myjob.ro-89
    bestmusic.ro-112
    bestauto.ro-117
    findjob.ro-126
    citynews.ro-131
    tourismguide.ro-139
    mondonews.ro-161
    bloombiz.ro-166
    pcgarage.ro-169
    onemagazine.ro-183
    smartbuy.ro-188
    art-zone.ro-189
    myexpert.ro-192
    metalhead.ro-193
    besttourism.ro-194
    home.ro-197
    mygreencity.ro-205
    businessmagazin.ro-212
    zooland.ro-213
    cinemacity.ro-216
    okmagazine.ro-228
    bucharest-guide.ro.
    news20.ro-239
    gsmland.ro-240
    Desigur , unele poate sunt discutabile intrucat pot fi considerate deja neologisme ( nu am inclus de exemplu manager.ro , onlinesport.ro ) sau sunt branduri internationale .Am exclus deasemenea siteri romanesti ce au numele de domeniu pe keyword in limba engleza si extensia .com .
    Una peste alta , situatia arata online-ul romanesc abunda de domenii .ro pe cuvinte in limba engleza ( mai bine de 15 % ) .

marian18 este deconectat Banned
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    3rd January 2011
    Locaţie
    Usa
    Posturi
    288
    Putere Rep
    0

Implicit

Eu cred car ar exista cam 2 motive , 1 nu au mai gasit pe .ro numele care il vroiau un romana si lau pus in engleza , ori sau candit ca suna mai bine in engleza acel cuvant decat in romana

puthre este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    83
    Data înscrierii
    21st February 2011
    Locaţie
    București
    Posturi
    2.154
    Putere Rep
    83

Implicit

Interesant studiu. Ar fi si mai interesant de vazut ce procent din siteurile de top sunt cu nume romanesc pe extensie diferita de .ro.
    Caut cu jingle.ro.

Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    17th July 2008
    Locaţie
    Braila
    Posturi
    1.295
    Putere Rep
    40

Implicit

Eu cred car ar exista cam 2 motive , 1 nu au mai gasit pe .ro numele care il vroiau un romana si lau pus in engleza , ori sau candit ca suna mai bine in engleza acel cuvant decat in romana
    Observatiile tale sunt corecte , insa indiferent de cauza care a determinat decizia de a alege un astfel de domeniu , siteurile respective si-au gasit locul printre cele mai de succes siteuri .ro

Ar fi si mai interesant de vazut ce procent din siteurile de top sunt cu nume romanesc pe extensie diferita de .ro
    Intr-adevar ar fi interesant . Desigur din restul de ~ 85 % mai sunt unele domenii de tipul 7p.ro , nume care pot fi inadrate la categoria in orice limba ...
    Ultima modificare făcută de Broscoi; 9th October 2011 la 00:32.

I. Laurentiu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    28th April 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    34
    Posturi
    692
    Putere Rep
    34

Implicit

Cred ca inca odata se dovedeste ca nu conteaza atat de mult numele unui domeniu (sa fie ceva simplist, ceva autentic) ci mai degraba modul cum lucrezi la imaginea acelui domeniu, modul cum reusesti sa-l aduci in stadiul de 'brand'.
    Iar daca ne referim putin la SEO, cred ca nu mai conteaza atat de mult numele, corect?
    Vand pachet de advertoriale pe site-uri autoritare -> vezi oferta
    Ai nevoie de un site profi pentru afacerea ta? Contacteaza-ma!

Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    17th July 2008
    Locaţie
    Braila
    Posturi
    1.295
    Putere Rep
    40

Implicit

Eu cred ca numele de domenii conteaza . Sa observam ca sunt cuvinte in limba engleza, insa ( cu putine exceptii ) sunt sau cuvinte foarte frecvente ( ultracunoscute , pe cale de a deveni neologisme -ex: automarket.ro, showbiz.ro etc ) sau sunt foarte asemanatoare celor in limba romana ( click.ro , price.ro , tourismguide.ro art-zone.ro ) si prin urmare ( aproape) de inteles si retinut pentru toti userii romani . In unele cazuri , mai ales la jobs ( ejobs.ro , bestjobs.ro ) , probabil s-a dorit forma scurta ( si prin urmare mai usor de retinut ex: best jobs in loc de cele mai bune locuri de munca) . Vreau sa spun cu asta , ca rolul principal al domeniilor adica asigurarea brandabilitatii si a descriptivitatii a fost asigurat . Rolul SEO al domeniilor este oricum mai putin important .

I. Laurentiu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    28th April 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    34
    Posturi
    692
    Putere Rep
    34

Implicit

Nu ma refeream chiar la faptul ca un nume de genu' ziarulnumarulunuinromania.ro este echivalentul lui click.ro. Ma gandesc ca puteau alege de exemplu ziar.ro sau ziaronline.ro in detrimentul lui click.ro, dar totusi nu au facut-o pentru ca au facut din click un adevarat brand.
    Vand pachet de advertoriale pe site-uri autoritare -> vezi oferta
    Ai nevoie de un site profi pentru afacerea ta? Contacteaza-ma!

Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    17th July 2008
    Locaţie
    Braila
    Posturi
    1.295
    Putere Rep
    40

Implicit Concluzii

Puteau alege in sensul ca dispuneau de forta financiara sa achizitioneze ( in aftermarket ) domenii de gen ziar.ro , stiri.ro sau alte domenii premium pe cuvinte in limba romana (si bineinteles descriptive pentru proiect ) . Nu stim daca acestea au fost de vanzare sau daca pretul solicitat nu a fost cumva unul astronomic si ajungem astfel la vorba lui Marian18 , ca una din explicatiile deciziei de a se brenda pe cuvant in limba engleza ( si extensia .ro ) este lipsa optiunilor in piata ( au dorit in limba romana , dar au ajuns in engleza ).
    Concluzia la care am ajuns eu e ca :
    1) se pot face siteuri de succes in limba romana ( chiar si branduri ) , pe extensia .ro si cu numele domeniului ( keyword ) in limba engleza
    2) ajutorul primit de la numele domeniului prin potentialul de branding si descriptivitatea proiectului poate fi asigurat prin
    a) cuvinte foarte uzuale in limba engleza ce pot fi intelese si retinute chiar si de necunoscatori ai limbii engleze respectiv cuvinte cu potential ridicat de a intra ca neologisme in limba romana ( cunosc tineri care credeau ca se scrie corect skiuri si nu schiuri) ; dau cateva exemple : business.ro , news.ro , job.ro jobs.ro , money.ro , shop.ro , games.ro ;mentionez ca aceste domenii suna si se scriu complet diferit de corespondentul lor in limba romana respectiv afaceri.ro , stiri.ro , locdemunca.ro , locuridemunca.ro , bani.ro ,magazin.ro si jocuri.ro ; remarc de asemenea faptul ca domeniile cu keyworduri in limba engleza sunt mai putin valoroase decat cele in limba romana , dar au o valoare foarte ridicata ( intrucat asigura cu succes functiile de brandabilitate si descriptivitate ) ; in unele cazuri precum job.ro sau jobs.ro sunt chiar substitute ideale pentru corespondentul lor in limba romana datorita lungimii mai scurte a numelui de domeniu ; aceste domenii sunt foarte valoroase , in unele cazuri chiar premium
    b) cuvinte asemanatoare cu cele in limba romana precum tourism.ro , bank.ro , ski.ro ,price.ro , pharma.ro ( pharmaceutical.ro ) etc , motiv pentru care pot fi usor de inteles si de memorat ; aceste domenii sunt de asemenea valoroase
    c) combinatii de cuvinte in engleza ( din care unul sau doua sunt identice , foarte asemanatoare cu cele in limba romana sau sunt extrem de uzuale ) . Din lista mentionez myexpert.ro TourismGuide.ro , besttourism.ro , dar pot fi date si ale exemple businessexpert.ro , itforum.ro etc ; aceste domenii pot fi substitute bune pentru corespondentul lor in limba romana si prin urmare au o oarecare valoare ( desigur , mai mult sau mai putin , sub cea de la pct a si b
    Asa cum am spus nu am luat in calcul siteuri in limba romana si nume de domenii in limba engleza pe extensia com sau net intrucat acestea sunt foarte putine ; eventual acesta ar putea fi tema unui alt thread .

Daniel este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    21st May 2008
    Locaţie
    Bucuresti(pt moment)
    Posturi
    493
    Putere Rep
    36

Implicit

puteau, dar "click" .ro a fost mult mai ieftin - l-au luat prezentand la ICI dovezi ca firma ce-l detinuse nu mai exista ;-)

Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    17th July 2008
    Locaţie
    Braila
    Posturi
    1.295
    Putere Rep
    40

Implicit

Asta demonstreaza si faptul ca detinatorul siteului e foarte calculat si a optimizat cheltuielile alegand o solutie foarte putin costisitoare dar si una foarte inspirata din punct de vedere a potentialului de branding ( deja dovedit acum ) .

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Domeniile .CO
    De StarNET în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 26
    Ultimul Post: 8th October 2011, 22:42
  2. Stiu ca suna putin rautacios, dar trebuie sa stiu
    De un_mic în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 18
    Ultimul Post: 6th February 2009, 09:25
  3. Funny: Indecenta pe romaneste
    De Seo_clean în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 10th September 2007, 21:44
  4. Traducere la submit in romaneste
    De Marius Mailat în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 7th December 2006, 17:25
  5. Probleme cu domeniile de la MyX ?
    De Netul în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 8th September 2006, 18:41

Etichete pentru acest subiect

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii