Pagina 1 din 4 123 ... UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 32

Subiect: Semnificatia PendingDelete la domeniile .ro

Afișare hibrid

Broscoi este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    17th July 2008
    Locaţie
    Braila
    Posturi
    1.295
    Putere Rep
    40

Implicit Semnificatia PendingDelete la domeniile .ro

In sfarsit ,am reusit sa-i conving pe cei de la ROTLD sa afiseze semnificatia PendingDelete pentru domeniile cu extensia .ro
    Nu e tocmai ce mi-am dorit , dar incepand de astazi este publica ( in sensul ca apare pe site ) semnificatia statusului PendingDelete ( si a altora dar asta ma interesa ) , in limba romana , pe siteul ROTLD la sectiunea "Intrebari Frecvente" linkul "Ce semnificatie au starile domeniilor .ro?" .
    De ce e important asta ? Pentru ca PendingDelete-ul romanesc , cum e regula pe la noi , e original , in sensul ca , in aceasta etapa , detinatorul curent al domeniului poate sa isi prelungeasca domeniul iar statusul devine OK.
    In practica internationala , pentru gTLD-urile com si net , in PendingDelete , faza premergatoare stergerii ( si punerii domeniului in circulatie respectiv "available") detinatorul nu mai poate prelungi domeniul ( nici chiar contra unei taxe suplimentare ) . Acest lucru poate fi facut in perioada de Redemption Period .
    Exista o etapa de Pending Delete in care detinatorul curent al domeniului poate prelungi domeniul respectiv pentru domeniile .info , dar la status apare foarte clar si lamuritor "Pending Delete Restorable " ( status similar Redemption Period de la .com si .net ) . Mai mult atat , acaesta nu este ultima etapa de dinaintea stergerii ci este anterioara celei de "Pending Delete for Release " ( de asemenea foarte clar ca semnificatie , fiind similar statusului de Pending Delete de la com si net ) .
    Asadar unele domenii .ro aveau acest status dar nu era nicaieri ( pe siteul rotld.ro ) explicat semnificatia acestui status , cu atat mai mult cu cat PendingDelete-ul nostru e diferit de cel pentru com , net , org info etc deci putea crea confuzii si ma refer aici in primul rand la posibilitatea statusului de a reveni de la PendingDelete la OK prin prelungirea domeniului de catre vechiul detinator .
    Nici macar faptul ca e o etapa inaintea stergerii nu era mentionat pe site , prin urmare necunoscatorii de limba engleza n-ar fi stiut nici macar atat .
    Ce nu s-a publicat ( desi , in opinia mea , era cazul intrucat e de mare interes ) :
    -ca pana in 30 de zile ( de la intrarea in PendingDelete ) tariful de prelungire este exact taxa de inregistrare
    -ca dupa cele 30 de zile ( de la intrarea in PendingDelete ) costurile cresc cu o suma care este variabila si care tine cont si de cat de important este domeniul
    Aceasta ultima informatie m-a intrigat foarte tare dar asta e o alta discutie .

lovelife este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

Foarte utila informatia. Oare cum se stabileste importanta domeniului, pe ce criterii?
    Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama

Seinfeld este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    20th May 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    44
    Posturi
    863
    Putere Rep
    39

Implicit

Ce nu am inteles eu, cat dureaza acest "PendingDelete" ?
    Vă mai aduceți aminte de jocurile copilăriei ?

Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

Citat Postat în original de Seinfeld Vezi Post
    Din alte surse stiu ca dureaza 60 de zile,

Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    17th July 2008
    Locaţie
    Braila
    Posturi
    1.295
    Putere Rep
    40

Implicit

Citat Postat în original de Seinfeld Vezi Post
    Perioada de PendingDelete la domeniile .ro este de 90 de zile .
    Nu stiu daca aceasta informatie apare pe siteul ROTLD . Termenul de 60 de zile se refera la faptul ca in urma solicitarii de stergere ( prevazuta la sectiunea "Stergere domeniu" ) domeniul va fi programat pentru stergere peste un interval de 60 de zile de la data procesarii cererii .

Seinfeld este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    20th May 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    44
    Posturi
    863
    Putere Rep
    39

Implicit

Din alte surse, care nu sunt oficiale, nu prea are relevanta.

Eu ma uit dupa un domeniu care sta in "PendingDelete" de vreo 3 luni.
    Vă mai aduceți aminte de jocurile copilăriei ?

Reputatie:
    103
    Data înscrierii
    8th July 2006
    Locaţie
    Galati
    Vârstă
    49
    Posturi
    5.993
    Putere Rep
    103

Implicit

Se mai fac si manarii la ROTLD

Emil este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Locaţie
    Brussels
    Posturi
    604
    Putere Rep
    33

Implicit

Bai baieti, uite cam cum sta treaba. In vecii vecilor, nici macar unul dintre noi nu va prinde in drop un domeniu bun, .ro.
    Am reclamat ca inregistrate pe date false peste 10 domenii .ro de-a lungul timpului, domenii de care doar eu stiam, si la care s-a schimbat brusc whoisul pe alte date.
    Desi entitatea care le inregistrase nu exista din punct de vedere juridic, si desi adusesem dovezi de la camerele de comert ale tarilor respective (gen China sa zicem).

Punem pariu la orice ora, si pe orice miza decenta ca in momentul in care apare in PendingDelete un .ro interesant (nu ma refer la domenii de 2 lei gen avatare, etnobotanice sau coclauri), el va ajunge la aceasi entitate.
    Toti domainerii care cunosc cat de cat .ro ca zona stiu, dar nimeni nu spune public ce stie. Si mai punem pariu ca pana in 2020 nu vedem plata anuala la .ro pur si simplu pentru ca interesele interne sunt colosale.

Da, poti sa prinzi pisica.ro care se sterge, sau carti vizita. Cand vine insa vorba de ceva cu valoare comerciala, the game is on.
    Si outsiderii sunt outsideri.

Chestia asta nu e noua, si cam toata lumea o stie. Dateaza de prin '95. Insa inca merge se pare.
    "Wire telegraph is a kind of a very, very long cat. You pull his tail in New York and his head is meowing in Los Angeles." Albert Einstein

Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    17th July 2008
    Locaţie
    Braila
    Posturi
    1.295
    Putere Rep
    40

Implicit

Citat Postat în original de Emil;150658.
    Desi entitatea care le inregistrase nu exista din punct de vedere juridic, si desi adusesem dovezi de la camerele de comert ale tarilor respective (gen China sa zicem).
    Exiact asta mi s-a intamplat si mie .

Daniel este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    36
    Data înscrierii
    21st May 2008
    Locaţie
    Bucuresti(pt moment)
    Posturi
    493
    Putere Rep
    36

Implicit

Citat Postat în original de Broscoi Vezi Post
    -ca dupa cele 30 de zile ( de la intrarea in PendingDelete ) costurile cresc cu o suma care este variabila si care tine cont si de cat de important este domeniul
    si cine decide care e valoarea domeniului?

am tot sperat ca rotld va trece la o abordare care sa fie in ton cu tot restul lumii.
    dar se pare ca noi continuam sa fim exceptionali

Pagina 1 din 4 123 ... UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Domeniile .md o alternativa?
    De edy12006 în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 43
    Ultimul Post: 28th August 2012, 15:19
  2. Domeniile .CO
    De StarNET în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 26
    Ultimul Post: 8th October 2011, 22:42
  3. domeniile .tel in google
    De Cipiot în forumul Google
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 6th February 2009, 08:57
  4. S-au scumpit domeniile .net si .org?
    De c|neva în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 10
    Ultimul Post: 9th November 2008, 14:05
  5. Probleme cu domeniile de la MyX ?
    De Netul în forumul Bar, lobby...