Azi am trecut printr-o faza cel putin ciudata.
In luna ianuarie am inregistrat un nou domeniu .ro . Domeniul a fost pus online si gata.
Toate bune si frumoase pana pe la jumatatea lunii cand intru in contul meu de client la registrantul care s-a ocupat de inregistrarea lui.
STUPOARE. O factura neplatita. Cum dracu zic. Ma uit la ea si era vorba de domeniul in cauza.
II sun
II intreb
Dom'le vezi ca e o greseala. Eu am platit online cu cardul atunci cand am inregistrat domeniul. Cum nu vedeti trazactia? Ei mi-au raspuns ca domeniul nu e platit.
Ii intreb
Pai si atunci dumneavoastra inregistrati gratis asa aiurea domenii? Oricine care nu finalizeaza comanda online poate obtine un domeniu?
Zic WTF?
M-au pus sa aduc dovada platii. Pai eu acum tin toate emailurile de confrmare de la GECAD?
Am zis lasa ca va aduc eu pana la urma ca pana la urma nu e vina mea. Nu alerg pentru voi. Sunati pe cei de la Gecad intrebati ce si cum descurcati-va.
Daca eu am finalizat comanda si cei de la Gecad au zis OK , ROTLD mi-a pus la dispozitie domeniul , inseamna ca domeniul a fost platit asa ca descurcati-va/

Astazi stupoare. Intru sa vad ce se mai intampla cu saitul. DOWN. Sa mor de inima. Ma interesez ce e cu el la firma de hosting. Nimic
Imi vine in minte faza. Intru la Rotld. Dau Whois. PendingDELETE. Sa fac infarct.
Sun la Rotld . Imi zic ca au primit din partea unui registrant o cerere de stergere a unui domeniu pe motiv de neplata. Sa mor si alta nu. Cu toate ca ei la ROTLD aveau datele mele cu drept de detionator al domeniului.EU ERAM PROPRIETAR.
Adica Rotld DA CURS ORICAREI CERERI VENITE DIN PARTEA UNUI REGISTRANT DE STERGERE A UNUI DOMENIU?!!!!!!!!!!!!!? Pai nu se presupune ca domeniul ala e al meu?!?!!
Nu m-am inteles cu nimeni la ROTLD . Ei mi-au spus doar ca dau curs unor astfel de cereri. Din cauza ca nu au primit plata din partea registrantului pentru acel domeniu.
N-au tinut cont ca acel domeniu e pe numele meu absolut deloc.

Concluzii. Nu mai folositi intermediari. Uite ca se poate ajunge si la faza asta. Direct la ROTLD cred ca e cel mai bine si sa tineti toate actele.