Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 18

Subiect: Stergere abuziva a unui domeniu .ro?

RoManiac este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    50
    Data înscrierii
    31st March 2008
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    1.045
    Putere Rep
    50

Implicit Stergere abuziva a unui domeniu .ro?

Azi am trecut printr-o faza cel putin ciudata.
    In luna ianuarie am inregistrat un nou domeniu .ro . Domeniul a fost pus online si gata.
    Toate bune si frumoase pana pe la jumatatea lunii cand intru in contul meu de client la registrantul care s-a ocupat de inregistrarea lui.
    STUPOARE. O factura neplatita. Cum dracu zic. Ma uit la ea si era vorba de domeniul in cauza.
    II sun
    II intreb
    Dom'le vezi ca e o greseala. Eu am platit online cu cardul atunci cand am inregistrat domeniul. Cum nu vedeti trazactia? Ei mi-au raspuns ca domeniul nu e platit.
    Ii intreb
    Pai si atunci dumneavoastra inregistrati gratis asa aiurea domenii? Oricine care nu finalizeaza comanda online poate obtine un domeniu?
    Zic WTF?
    M-au pus sa aduc dovada platii. Pai eu acum tin toate emailurile de confrmare de la GECAD?
    Am zis lasa ca va aduc eu pana la urma ca pana la urma nu e vina mea. Nu alerg pentru voi. Sunati pe cei de la Gecad intrebati ce si cum descurcati-va.
    Daca eu am finalizat comanda si cei de la Gecad au zis OK , ROTLD mi-a pus la dispozitie domeniul , inseamna ca domeniul a fost platit asa ca descurcati-va/

Astazi stupoare. Intru sa vad ce se mai intampla cu saitul. DOWN. Sa mor de inima. Ma interesez ce e cu el la firma de hosting. Nimic
    Imi vine in minte faza. Intru la Rotld. Dau Whois. PendingDELETE. Sa fac infarct.
    Sun la Rotld . Imi zic ca au primit din partea unui registrant o cerere de stergere a unui domeniu pe motiv de neplata. Sa mor si alta nu. Cu toate ca ei la ROTLD aveau datele mele cu drept de detionator al domeniului.EU ERAM PROPRIETAR.
    Adica Rotld DA CURS ORICAREI CERERI VENITE DIN PARTEA UNUI REGISTRANT DE STERGERE A UNUI DOMENIU?!!!!!!!!!!!!!? Pai nu se presupune ca domeniul ala e al meu?!?!!
    Nu m-am inteles cu nimeni la ROTLD . Ei mi-au spus doar ca dau curs unor astfel de cereri. Din cauza ca nu au primit plata din partea registrantului pentru acel domeniu.
    N-au tinut cont ca acel domeniu e pe numele meu absolut deloc.

Concluzii. Nu mai folositi intermediari. Uite ca se poate ajunge si la faza asta. Direct la ROTLD cred ca e cel mai bine si sa tineti toate actele.

Prometeu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    27th October 2007
    Posturi
    1.434
    Putere Rep
    41

Implicit

de la cine ai cumparat domeniul ?

Reputatie:
    50
    Data înscrierii
    31st March 2008
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    1.045
    Putere Rep
    50

Implicit

Intre timp am reusit sa obtin de la ROTLD acceptul de a scoate domeniul din pending delete si sa fie activ din nou. au inteles ca nu e vorba de rea intentie si cu promosiunea mea ca pana maine rezolv situatia. Dar problema nu a fost integral rezolvata. Vor da curs in continuare cererii registrantului daca nu platesc domeniul.
    Dar cum por sterge un domeniu care e pe numele meu !?! atat timp cat domeniul a fost activ o luna jumate? De domeniu nu te iei indiferent de nimic. Ar fi trebuit ca diferendumul de plata sa ramana a fi rezolvat intre mine si registrant. Ce treaba are ROTLD cu problemele noastre?
    Si daca a fost o eroare de procesare a cardului si s-a dat eronat acceptul Ok al platii domeniul a fost inregistrat. Registrantul sa plateasca pentru greseala lor. Dar de domeniul meu , pe numele meu eu cred ROTLD nu are dreptul sa se atinga. Sa ia banii de la registrant nu sa astepte ca eu sa-l platesc. ca nu e datoria mea financiara catre ROTLD. E datoria financiara a registrantului catre ROTLD.
    O sa ma duc sa platesc si sa termin cu problema.

@Promoteu nu conteaza registrantul E vorba de ROTLD
    Ultima modificare făcută de RoManiac; 7th February 2011 la 18:56.

haos este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    63
    Data înscrierii
    19th February 2008
    Locaţie
    Craiova
    Posturi
    2.239
    Putere Rep
    63

Implicit

Calmeaza-te, ca nu esti nici primul nici ultimul care pateste asa ceva. In primul rand domeniul NU e al tau doar pentru ca apari in datele de la whois. Domeniul este al tau in totalitate cand confirma intermediarul plata.

Romarg de ex. inregistreaza domeniile in maxim 15 minute de la comanda indiferent cum platesti, iar in unele cazuri primesc banii de la banca si dupa 5 zile, deci e evident ca platesc de la ei. Oricum RoTLD are intelegeri diferite cu fiecare revanzator si e evident ca un reseller care vinde mii de domenii va avea prioritate inaintea ta.

Daca ai primit confirmare de plata de la acest intermediar, atunci e vina lor si poti sa le faci public numele, daca nu, e o problema de sistem iar tu esti doar o victima si nu ai ce face daca nu poti dovedi. Eu am pastrat emailurile de confirmare si din 2002, pentru ca s-au tot ivit astfel de situatii asa ca pe viitor ar fi o o idee bine sa le pastrezi ca masura de precautie.
    Citeste primul meu curs SEO - principii de baza. Vezi oferta mea de advertoriale PR5.

adi_deg este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    9th November 2007
    Locaţie
    cluj
    Posturi
    276
    Putere Rep
    34

Implicit

Eu de fiecare data am inregistrat direct la ROTLD . Ca sa faci dovada platii nu trebuie sa cauti email-ul de la GEcad ...mergi pur si simplu la banca si cere un extras de cont si acolo iti apare clar plata efectuata

c_n_m este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    25th February 2006
    Locaţie
    București / Ilfov
    Vârstă
    53
    Posturi
    622
    Putere Rep
    40

Implicit

Eu cred ca RoTLD nu are a face cu situatia descrisa mai sus. Cum se petrec lucrurile? RoTLD vinde registrarului un pachet de N domenii (nenominalizate), mai precis dreptul de inregistrare a N domenii. Clientul comanda un domeniu .ro la registrar. Acesta, de buna credinta, il inregistreaza la RoTLD inainte sa primeasca plata de la client. Daca insa clientul nu face plata intr-un animit interval de timp, registrarul face o cerere de stergere a domeniului catre RoTLD, pe motiv de neplata. Deci totul functioneaza corect, ba as spune chiar in avantajul clientului. Daca cei care se ocupa de hosting si inregistrari de domenii .ro stiu altfel, sa spuna.

@RoManiac: In cazul descris mai sus, a fost o problema cu plata care nu a ajuns la registrar, desi a fost efectuata. Vorbeste cu procesatorul de plati, s-ar putea ca acolo sa fie problema, si nu la registrar. Nu ar fi pentru prima oara
    Succes!

Reputatie:
    50
    Data înscrierii
    31st March 2008
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    1.045
    Putere Rep
    50

Implicit

Pai da @c_n_m daca registrantul se bazeaza pe buna credinta a clientilor e treaba lui. E riscul care si-l asuma .
    Atata timp cat el risca isi asuma un anagajament de catre ROTLD dupa care asteapta sa-i fie platit domeniul. Datoria aceasta provenita din riscul de a inregistra un domeniu inainte de a se incasa banii efectiv este a REGISTRANTULUI catre ROTLD.
    Daca apar divergente de plata precum am avut eu ce treaba are ROTLD? Cum necum ROTLD trebuie sa-si ia banii de la registrant. Nu trebuie sa astepte ROTLD ca eu client sa platesc catre registrant. Eu client n-am nici o obligatie financiara catre ROTLD.
    Un domeniu indiferent cum a fost inregistrat ramane inregistrat , exceptand fraudele prin carti de credit sau cine stie ce altceva.
    Daca registrantul s-a riscat si a inregistrat inainte de a incasa banii e treaba lui. Daca nu va plati ROTLD ar trebui sa incheie colaborarea cu acel registrant.
    Dar dehhh in Romania pana si domeniile se vand pe caiet. Ca la aprozarul din coltul blocului.
    Ultima modificare făcută de RoManiac; 7th February 2011 la 18:59.

edy12006 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    26th January 2009
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    34
    Posturi
    3.260
    Putere Rep
    42

Implicit

Sunt multe cazuri in care webmasteri au pierdut domenii .ro, insa majoritatea de care am aflat pana acum tineau de ROTLD, acestea fiind invarteli ale lor cu mogulii din online. Daca nu poti rezolva altcumva problema, atunci vorbeste cu rotld sa replatesti taxa si rezolvi tu in timp cu acel intermediar.

Apropo: am auzit ca la rotld domeniile sunt inregistrate manual. Va dati seama? Adica unu' mic si negru primeste mailuri, ca copy/paste si inregistreaza domeniul. (am auzit chiar de cateva cazuri in care au fost comandate domenii si apoi au observat cu stupoare ca au fost luate de altcineva).
    Ma intreb, daca nici in mediul online nu avem drepturi, atunci unde?

Later Edit:
    Scrisesem mai sus, mxhost, in loc de rotld, din obisnuinta de a tasta aceste nume. Mxhost nu are nici o legatura cu tema discutata, ba chiar sunt extrem de seriosi si m-au ajutat de nenumarate ori in rezolvarea problemelor, chiar daca nu tineau tocmai de ei.
    Ultima modificare făcută de edy12006; 8th February 2011 la 10:17.
    Într-o zi, riscând, poți să rămâi fericit pentru toată viața !
    Contează ce produci nu cine pretinzi a fi.

Reputatie:
    50
    Data înscrierii
    31st March 2008
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    1.045
    Putere Rep
    50

Implicit

Las-o dracu de treaba . Daca si domenii .ro cumparam pe caiet santem departe.
    Sant curios daca si ICANN pentru un divergent de plata intre un client si un registrant ar fi sters un domeniu.

Later
    Am fost curios si am citit pe situl ROTLD la Reguli de Înregistrare si am gasit unele lucruri cel putin ... discutabile.

15. Inregistrarea unui domeniu este facuta numai dupa efectuarea platii. O cerere de inregistrare domeniu poate fi anulata din cauza neplatii, fara un avertisment prealabil.
    34. Registrul ROTLD poate anula sau suspenda un nume de domeniu: - in cazul unui conflict intre parti, pana la rezolvarea disputei;

Deci conform punctului 15 domeniul chiar daca a fost activ o luna si a functionat normal el a ramas tot in stadiul de cerere ? Dar cu toate astea se stipuleaza ca inregistrarea unui domeniu se face doar dupa plata
    Punctul 34 nu spune daca se aplica si la registranti

Dap tari si ai nostri. Nu accepta vanzarea unui domeniu de catre proprietar catre alta persoana dar accepta vanzarea lor pe caiet de catre registranti
    Ultima modificare făcută de RoManiac; 7th February 2011 la 18:14.

c_n_m este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    25th February 2006
    Locaţie
    București / Ilfov
    Vârstă
    53
    Posturi
    622
    Putere Rep
    40

Implicit

Eu imi mentin parerea din postul anterior. Atata timp cat registrarul a preplatit intregul pachet de domenii, are dreptul sa inregistreze nume in baza comenzilor clientilor, si de asemenea are dreptul de a solicita stergerea acestora daca nu-si primeste plata de la clienti. Registrarul ofera o facilitate clientului inregistrandu-i domeniul inainte de a primi plata, singurul risc pe care si-l asuma este acela logistic, adica e nevoit sa trimita cererea de stergere catre RoTLD in cazul in care nu-si primeste plata de la vreun client. Te inteleg ca esti incrancenat datorita situatiei, dar cred ca nu ai dreptate sa dai vina pe RoTLD in loc sa vezi ce s-a intamplat cu plata. In fine, faci cum crezi.

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Numele unui domeniu
    De daemonic în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 4th March 2011, 17:23
  2. Intrebare Stergere Link - Doresc Sfatul unui expert
    De sergiuliano în forumul Studii de caz
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 3rd November 2010, 23:09
  3. Răspunsuri: 14
    Ultimul Post: 14th January 2010, 01:21
  4. Denumirea Unui Domeniu
    De dbk în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 44
    Ultimul Post: 23rd July 2009, 00:07
  5. Parcarea unui domeniu
    De Catalin Andrei Bunduc în forumul Domenii
    Răspunsuri: 10
    Ultimul Post: 2nd September 2008, 14:15

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •