Alte variante pentru titlu: coada soricelului, structura benzenului (Friedrich August Kekule - cu sarpele care isi mananca propria coada) sau aruncatul cu pietre pe varful unui munte.

De ce am scris postul? Pentru ca pur si simplu in marketplace, asistam la o legitimizare a bumpurilor. In sensul ca din moment ce toata lumea da bump (post consecutiv, fara folosirea edit-ului), unii considera ca trebuie sa dea si ei bump pentru a ramane sus. Si uite asa ajungem la 5-10-15 posturi consecutive, ale unui user care incearca sa vanda un site/domeniu etc. Deci daca A da bump, B da bump sa nu ramana mai jos, apoi A da bump ca era deasupra lui B, C da bump pentru ca postul lui de acum 2 secunde e deja in pagina 2 si jocul se repeta intr-o bucla iterativa sau infinite loop (ca suna mai frumos).

Chestia asta e bad usability. Rau de tot. In sensul ca eu (user interesat sa zicem) le iau la rand. Citesc frumos, ok site de vanzare. Nu imi place, next. Insa brusc totul devine lipsit de structura, si devine din ce in ce mai greu sa gasim ceva interesant. Evident exista si un aspect competitiv. Cei care au luat penalizari pentru "multe" posturi consecutive spun: ok dar nu e corect sa fiu si eu sus? Cum sa raman acolo fara bump? Corect nu e, chestia e clara, subiectiv, da.

Cei cum bumpuri nelimitate, platesc un pret pentru asta, exprimat in avertismente pe cap de utilizator In felul asta situatia devine din nou corecta. Daca eu postez ceva, si dau 100 de bumpuri, toate inutile, e pur si simplu greu de citit, folosire proasta a timpului, si pentru mine si pentru cititori, si concurenta neloiala in raportul cu ceilalti.

Unii au inteles chestia asta usor, altii au inteles-o mai greu. Unii m-au facut comunist. Segmentul asta din regulament, e gandit sa tina forumul curat si usor de citit (cred eu) si chiar are sens. Ce ziceti, reusim sa pastram sectiunea curata?

PS. O sa las postul doar o zi in marketplace, dupa care il voi muta in sectiunea corespunzatoare, vroiam sa fiu sigur ca e citit de publicul tinta.