Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 12

Subiect: Paradoxul bump-urilor

Emil este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Locaţie
    Brussels
    Posturi
    604
    Putere Rep
    33

Implicit Paradoxul bump-urilor

Alte variante pentru titlu: coada soricelului, structura benzenului (Friedrich August Kekule - cu sarpele care isi mananca propria coada) sau aruncatul cu pietre pe varful unui munte.

De ce am scris postul? Pentru ca pur si simplu in marketplace, asistam la o legitimizare a bumpurilor. In sensul ca din moment ce toata lumea da bump (post consecutiv, fara folosirea edit-ului), unii considera ca trebuie sa dea si ei bump pentru a ramane sus. Si uite asa ajungem la 5-10-15 posturi consecutive, ale unui user care incearca sa vanda un site/domeniu etc. Deci daca A da bump, B da bump sa nu ramana mai jos, apoi A da bump ca era deasupra lui B, C da bump pentru ca postul lui de acum 2 secunde e deja in pagina 2 si jocul se repeta intr-o bucla iterativa sau infinite loop (ca suna mai frumos).

Chestia asta e bad usability. Rau de tot. In sensul ca eu (user interesat sa zicem) le iau la rand. Citesc frumos, ok site de vanzare. Nu imi place, next. Insa brusc totul devine lipsit de structura, si devine din ce in ce mai greu sa gasim ceva interesant. Evident exista si un aspect competitiv. Cei care au luat penalizari pentru "multe" posturi consecutive spun: ok dar nu e corect sa fiu si eu sus? Cum sa raman acolo fara bump? Corect nu e, chestia e clara, subiectiv, da.

Cei cum bumpuri nelimitate, platesc un pret pentru asta, exprimat in avertismente pe cap de utilizator In felul asta situatia devine din nou corecta. Daca eu postez ceva, si dau 100 de bumpuri, toate inutile, e pur si simplu greu de citit, folosire proasta a timpului, si pentru mine si pentru cititori, si concurenta neloiala in raportul cu ceilalti.

Unii au inteles chestia asta usor, altii au inteles-o mai greu. Unii m-au facut comunist. Segmentul asta din regulament, e gandit sa tina forumul curat si usor de citit (cred eu) si chiar are sens. Ce ziceti, reusim sa pastram sectiunea curata?

PS. O sa las postul doar o zi in marketplace, dupa care il voi muta in sectiunea corespunzatoare, vroiam sa fiu sigur ca e citit de publicul tinta.
    "Wire telegraph is a kind of a very, very long cat. You pull his tail in New York and his head is meowing in Los Angeles." Albert Einstein

matei este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    44
    Data înscrierii
    6th October 2010
    Vârstă
    37
    Posturi
    888
    Putere Rep
    44

Implicit

Din punctul asta de vedere, digitalpoint au facut o treaba faina.
    Thread-ul ramane la locul lui, indiferent de cat s-a postat pe el, iar fiecare user non-premium are dreptul la un singur bump pe o perioada de 30 de zile.
    Poate si la noi- pe sectiunea marketplace, daca se poate si nu e prea complicat- ar fi bine sa fie ceva in genul.
    Ma ocup si cu testare manuala/automata.
    PS:Vand advertoriale ieftine pe site cu profil medical.

Alex Dumitru este deconectat Administrator
    Reputatie:
    64
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    64

Implicit

Ar fi bine daca un admin ar putea seta cumva pluginul care nu permite posturi duplicate sa nu le permita pe o perioada nedeterminata. Adica daca comentezi intr-un thread dupa 5 ani, sa fie considerat edit si nu un post nou.

Diana este deconectat Administrator
    Reputatie:
    46
    Data înscrierii
    4th January 2006
    Locaţie
    Vatra Dornei
    Posturi
    1.696
    Putere Rep
    46

Implicit

Gata, am facut pt 5 ani
    Am un magazin online de Cosmetice romanesti si un portal de Afaceri

Cristi U este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    53

Implicit

Dar daca face acel edit, eu cred ca tot iti apare la new posts/spy. Ceea ce este de fapt cu adevarat deranjant
    Mai dau cate-un sfat juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de nutritie.

EDW
    EDW este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    29
    Data înscrierii
    14th October 2010
    Locaţie
    Constanta
    Vârstă
    35
    Posturi
    196
    Putere Rep
    29

Implicit

Citat Postat în original de matei Vezi Post
    Din punctul asta de vedere, digitalpoint au facut o treaba faina.
    Thread-ul ramane la locul lui, indiferent de cat s-a postat pe el, iar fiecare user non-premium are dreptul la un singur bump pe o perioada de 30 de zile.
    Poate si la noi- pe sectiunea marketplace, daca se poate si nu e prea complicat- ar fi bine sa fie ceva in genul.
    30 de zile e prea mult, un UP la 5-7 zile ar fi mai ok.

majoritatea userilor cand vad anuntul pe a 2-a pagina nici nu se mai obosesc sa te contacteze, sau in cel mai fericit caz primesti un PM timid cu "Mai e valabil anuntul?" chiar daca ultimul UP a fost acum cateva zile.

Alex Dumitru este deconectat Administrator
    Reputatie:
    64
    Data înscrierii
    20th April 2006
    Locaţie
    Pitesti / Bucuresti
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.339
    Putere Rep
    64

Implicit

Citat Postat în original de Diana Vezi Post
    Gata, am facut pt 5 ani
    Excelent

Citat Postat în original de Cristi Ursut Vezi Post
    Dar daca face acel edit, eu cred ca tot iti apare la new posts/spy. Ceea ce este de fapt cu adevarat deranjant
    Nu cred ca apare, sa vedem

Citat Postat în original de EDW Vezi Post
    30 de zile e prea mult, un UP la 5-7 zile ar fi mai ok.

majoritatea userilor cand vad anuntul pe a 2-a pagina nici nu se mai obosesc sa te contacteze, sau in cel mai fericit caz primesti un PM timid cu "Mai e valabil anuntul?" chiar daca ultimul UP a fost acum cateva zile.
    Nu se posteaza foarte multe anunturi aici. Sunt si impartite pe categorii, deci dureaza pana cade pe a doua pagina.

Emil este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Locaţie
    Brussels
    Posturi
    604
    Putere Rep
    33

Implicit

Citat Postat în original de Alex Dumitru Vezi Post
    Excelent

Nu cred ca apare, sa vedem

Nu se posteaza foarte multe anunturi aici. Sunt si impartite pe categorii, deci dureaza pana cade pe a doua pagina.
    Asa este. Nu sunt multe anunturi noi, sunt insa extrem de multe bumpuri.
    "Wire telegraph is a kind of a very, very long cat. You pull his tail in New York and his head is meowing in Los Angeles." Albert Einstein

Seinfeld este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    20th May 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    44
    Posturi
    863
    Putere Rep
    39

Implicit

Mie mi se pare penibila metoda aia cu "Up" "Up" "Up". E ca si cum te-ai milogi sa ti-l cumpere cineva.
    Vrei sa mai atragi atentia asupra anuntului tau, macar mai aduci ceva detalii. De exemplu cum s-au mai modificat statisticile si alte informatii utile. Nu dai ca bou "Up".
    Vă mai aduceți aminte de jocurile copilăriei ?

Aurel Dragut este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    27th August 2006
    Locaţie
    Bucharest
    Vârstă
    43
    Posturi
    1.077
    Putere Rep
    39

Implicit

Ma bucur sa vad ca nu sunt singurul agasat de chestia asta. Chiar incepuse sa ma enerveze si daca ati luat masuri e excelent.
    Promovez Produse și Servicii Auto si detin un Blog personal
    Twitter: @AurelDragut

Pagina 1 din 2 12 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Importanta tag-urilor
    De mamulea în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 10
    Ultimul Post: 28th March 2009, 14:22
  2. Rercursivitatea inlinks-urilor
    De Nosfer în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 7
    Ultimul Post: 18th February 2009, 23:31
  3. Schimbarea link-urilor
    De Federals în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 17th April 2008, 14:02
  4. cum opresc incarcarea pdf-urilor
    De enisal în forumul Utile
    Răspunsuri: 9
    Ultimul Post: 30th January 2008, 18:52
  5. Importanta backlink-urilor .edu
    De thefan în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 8
    Ultimul Post: 9th November 2007, 12:14

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •