Rezultate 1 la 10 din 938

Subiect: Aprecierea valorii unui domeniu web (eng.: domain appraisal)

Afișare hibrid

Cristi U este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    53
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    37
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    53

Implicit

Citat Postat în original de Dragos Nicu Vezi Post
    eturistic.ro - Eu iti dau sugestii moca, ca tu sa le pui la vanzare apoi? Gust amar.. daca nu-l poti dezvolta atunci da-l mai departe free, cu taxa de transfer platita de urmatorul.
    Pai daca ceri o opinie aici, inseamna ca-l si vinzi? Eu la ce-am cerut pana acuma oricum n-am de gand sa le vand ci am cerut mai mult de curiozitate (sau ca sa vad cum ii vad altii potentialul).

Hai sa mai incerc eu cu unul La cat ati evalua pariuri.org ? Si daca s-ar putea cu analiza cum o face Broscoi ar fi perfect. Daca nu, nu-i bai merge si pret doar asa.
    Ultima modificare făcută de Cristi U; 17th November 2010 la 17:48.
    Mai dau cate-un sfat juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de nutritie.

Dragos Nicu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    44
    Data înscrierii
    20th January 2008
    Locaţie
    Sibiu, RO
    Posturi
    2.011
    Putere Rep
    44

Implicit

Citat Postat în original de Cristi Ursut Vezi Post
    Pai daca ceri o opinie aici, inseamna ca-l si vinzi? Eu la ce-am cerut pana acuma oricum n-am de gand sa le vand ci am cerut mai mult de curiozitate (sau ca sa vad cum ii vad altii potentialul).

Hai sa mai incerc eu cu unul La cat ati evalua pariuri.org ?
    In alt thread eturistic.ro este pus la vanzare.
    Poti sa dai de mine usor, @contact.

edy12006 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    26th January 2009
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    34
    Posturi
    3.260
    Putere Rep
    42

Implicit

Citat Postat în original de Dragos Nicu Vezi Post
    In alt thread eturistic.ro este pus la vanzare.
    Dragos, eturistic.ro l-am luat pentru un proiect personal, insa fiecare dintre domeniile mele poate fi cumparat daca se face o oferta buna. NU intentionez sa fac asta in mod special.

--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")

Citat Postat în original de Cristian Mezei Vezi Post
    Eu as plati:
    Cristi, incearca sa vezi si potentialul lor, mi se pare putin absurd pretul pentru primele doua domenii, cel putin.

- bakerolls.ro - rondelele prajite sunt un produs extrem de mult comercializat de catre 7days si nu numai. Daca vreodata cei de la 7days s-ar gandi sa faca un concurs pentru acest produs, atunci ar fi un domeniu potrivit, sau pur si simplu pot fi interesati chiar si asa in mod general. Eu unul il vad a avea un foarte mare potential si il estimez la minim 600e.

- mobilaveche.ro - referitor la pretul de domeniu - gandeste-te ca e un domeniu extrem de bun, cu keyworduri importante, pe o nisa ce poate face conversii bune. Gandeste-te daca ai avea o firma in acest domeniu si ai face magazin pe el, ai putea castiga enorm. Ce ai face in acest caz? Nu ai oferi pe acest domeniu cat ar trebui ci ai lua altul? Eu zic ca e cel mai potrivit pentru asta.

- freehugs.ro - la noi cum ziceam chestia asta este la inceput insa se practica. Fiind o activitate organizata pentru inveselirea oamenilor, una frumoasa la care se aduna tot mai multi adepti, in urmatorii ani garantez ca va lua amploare. Se poate face un portal pe acest domeniu. estimez domeniul la peste 200e in momentul actual insa nu sunt dispus sa il dau pentru ca stiu ca va avea o crestere mare

- bravo-girl.ro - in mod normal nu ai cum sa iei trademark pe cuvinte de dex si nici nu cred ca s-a facu asta. Cei de la ringier sunt cei mai neseriosi oameni cu care am putut discuta de cand sunt in online. In ultimul an i-am contactat telefonic si mi-au confirmat ca nu au nimic impotriva sa dezvolt un blog feminin pe acest domeniu, ca ei oricum au bravonet.ro ci nu bravogirl, iar siteul lor este dedicat fanilor, asa ca pot face site cu articole. Le-am spus ca am nevoie de o confirmare scrisa si au zis sa le trimit un email si mi-o vor atasa la raspuns. Am trimis, am aste[tat, am retrimis, am asteptat si ... nimic. Cand am sunat nu au mai raspuns, timp de 2 saptamani. Am dat mail din nou, saptamana trecuta, de aceasta data catre director si lafel, nu s-a raspuns. Tind sa cred ca atata timp cat ei nu au interesul sa raspunda la un telefon sau un email, nu este cazul sa imi fac probleme cu altceva. estimez domeniul la 200e

Nu vreau sa crezi ca ma pricep prea bine, incerc insa sa iti explic putin referitor la potentialul lor. Iti multumesc frumos pentru evaluare.
    Într-o zi, riscând, poți să rămâi fericit pentru toată viața !
    Contează ce produci nu cine pretinzi a fi.

Cristian Mezei este deconectat Administrator
    Reputatie:
    65
    Data înscrierii
    20th February 2005
    Locaţie
    Everywhere
    Posturi
    6.975
    Putere Rep
    65

Implicit

Citat Postat în original de edy12006 Vezi Post
    - bakerolls.ro - rondelele prajite sunt un produs extrem de mult comercializat de catre 7days si nu numai. Daca vreodata cei de la 7days s-ar gandi sa faca un concurs pentru acest produs, atunci ar fi un domeniu potrivit, sau pur si simplu pot fi interesati chiar si asa in mod general. Eu unul il vad a avea un foarte mare potential si il estimez la minim 600e.
    Trade mark name : BAKE ROLLS
    Trade mark No : 000228874
    Trade mark basis: CTM
    Date of receipt : 16/04/1996
    Number of results: 2 of 2
    Filing date: 16/04/1996
    Nice Classification: 30 ( Nice classification)
    Trade mark: Individual
    Type of mark: Figurative
    Vienna Classification: 27.5.1 ( Vienna Classification)
    Acquired distinctiveness: No
    Applicant’s reference: COMTM/2
    Status of trade mark:
    Application refused ( Glossary)
    ( Refused trade marks decision database)
    ( History of statuses)
    Filing language: English
    Second language: French

Pentru EU poti cauta aici: OAMI-ONLINE - CTM-ONLINE - Trade mark consultation service - Basic

Pentru US poti cauta aici: Trademark Electronic Search System (TESS)

Eu inainte sa cumpar un domeniu, intotdeauna caut numele ales in ambele. Ma feresc de probleme astfel.

Revin la ideea mea initiala. BravoGirl si Bakerolls sunt, din punctul meu de vedere, domenii moarte, pe care le poti pierde oricand, destul de usor.

- mobilaveche.ro - referitor la pretul de domeniu - gandeste-te ca e un domeniu extrem de bun, cu keyworduri importante
    Este bun doar pentru un anticariat. Eu nu vad keyword-urile importante, daca nu esti un anticariat. O fabrica / comercializant de mobila, nu poate vinde sunt pseudonimul "mobila veche", cand ei vand mobila noua.

- freehugs.ro - la noi cum ziceam chestia asta este la inceput insa se practica. Fiind o activitate organizata pentru inveselirea oamenilor, una frumoasa la care se aduna tot mai multi adepti, in urmatorii ani garantez ca va lua amploare. Se poate face un portal pe acest domeniu. estimez domeniul la peste 200e in momentul actual insa nu sunt dispus sa il dau pentru ca stiu ca va avea o crestere mare
    Ce spui poate fi real, dar eu fiind indreptat catre business si web real estate, nu stau sa-mi fac scenarii despre "free hugs". Eu ti-am spus un pret, atat cat as da eu. Eu nu sunt vreo autoritate in domeniu

- bravo-girl.ro - in mod normal nu ai cum sa iei trademark pe cuvinte de dex si nici nu cred ca s-a facu asta.
    Gresit. Nu poti inregistra un cuvant sau mai multe din dictionar, daca oferi servicii/produse exact pe tema cuvantului. Merg un pic mai departe aici, ca sa fii sigur ca ai inteles:

I've been operating under the assumption that; if a word is in the dictionary, then it can not be registered as a trademark. Therefore is it safe for me to use it as a domain name?

The existence of a word in a dictionary could be a strong argument in favour of registration. Let me explain.

The dictionary gives words a meaning. You can not register the mark for products of that description. You can register the mark for all other products. Allow me to demonstrate. Start by taking any dictionary and opening it to any page. Now select any word from the page and read its definition. I have done this and selected the word "muller" defined as being "a stone or piece of metal, wood, or glass used as a pestle".

Therefore, by definition, you can not register the word "muller" to cover "a stone or piece of metal, wood, or glass used as a pestle". However, the word "muller" could be registered to cover clothing, or ice cream or a long list of items that are not made of "a stone or piece of metal, wood, or glass used as a pestle".

Let's assume you wish to offer web site development services and use the name "muller" as your domain name. When you start marketing you web site services using this the name "muller" you are in fact creating a whole new definition for the word. The word "muller" now means web site services and thus it has a secondary meaning. Words taken from a dictionary and given a secondary meaning become strong marks as there is a truly unique new meaning to the dictionary word that did not exist prior to your use.

Now that the word "muller" has a unique new meaning, and is associated with the services you offer, it becomes your trademark. It clearly distinguishes your web site services not only from all other web sites but also from any item made of stone or a piece of metal, wood or glass.
    Ultima modificare făcută de Cristian Mezei; 17th November 2010 la 22:24.
    Co-founder of Deepstash. Tech lover. Dinosaur. Dad. Chef.

Broscoi este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    40
    Data înscrierii
    17th July 2008
    Locaţie
    Braila
    Posturi
    1.295
    Putere Rep
    40

Implicit pariuri.org

Citat Postat în original de Cristi Ursut Vezi Post
    La cat ati evalua pariuri.org ? Si daca s-ar putea cu analiza cum o face Broscoi ar fi perfect. Daca nu, nu-i bai merge si pret doar asa.
    Ma vad obligat de aprecierile lui Cristi Ursut sa fac eu o " analiza cum o face Broscoi " desi sunt sigur ca o asemenea analiza ar face-o mai bine multi useri de pe acest forum . Se spune ca Charlie Chaplin a participat la un concurs de Charlie Chaplin unde a reusit sa se claseze doar pe locul 7...
    Lungime domeniu : Scurt ( doar un singiur cuvant , 7 litere ), curat ( fara diacritice ) , usor de tastat , dar mai ales usor de memorat
    Descriptivitate : superdescriptiv , clar ( esential pentru un domeniu web , asta e si unul din motivele pentru care locuridemunca.com s-a vandut mult mai bine decat munca.com in ciuda faptului ca acesta din urma este mult mai scurt )
    keyword : foarte popular ( un numar mare de cautari exacte )
    Alte Tld-uri : TLD-urile care conteaza luate ( asta reflectand popularitatea keywordului in randul webmasterilor dar si o pozitie favorabila a eventualui vanzator fata de un potential cumparator )
    Un numar mare de rezultate in Google pentru pariuri insemnand frecventa cuvantului in vorbirea/scrierea curenta ( plus la memorabilitate ) sau/si interesul comercial pentru pariuri
    Trend/potential/moda : trend crescator indicat de Google Trend ( aproape tot atat de important ca numarul cautarilor , prefer uneori un domeniu bazat pe un keyword cu mai putine cautare ,dar cu un trend crescator ) , potential enorm pe fondul a ceea ce putem numi o moda a caselor de pariuri ce apar tot mai des la fiecare colt de strada
    Vanzari similare : desi in general pe cuvinte romanesti nu prea sunt tranzactii aici avem pariuri.com cu 825 $ ( Sedo , iuliie 2007 ) ; daca nu am avea in vedere momentul tranzactiei , trendul precum si alte aspecte asupra carora nu insist , am putea trage concluzii eronate asupra valorii de piata actuale a domeniului pariuri.com ; consider ca pretul la care este scos acum pariuri.com este mai mult decat decent ( asta ca sa folosesc un termen utilizat chiar de catre detinatorul domeniului )
    TLD : e singurul repros ce se poate aduce domeniului ( org este o extensie puternica la nivel international , in Romania este insa mai putin popular )
    Avand in vedere cele de mai sus consider ca valoarea domeniului gol ,fara site ,( in ipoteza in care nu ar fi avut niciodata un continut pe el ) e 1200-1500 $
    Ultima modificare făcută de Broscoi; 18th November 2010 la 00:11.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Denumirea Unui Domeniu
    De dbk în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 44
    Ultimul Post: 23rd July 2009, 00:07
  2. Despre inregistrarea unui domeniu .ro
    De Iulian în forumul Domenii
    Răspunsuri: 18
    Ultimul Post: 15th September 2008, 15:18
  3. Parcarea unui domeniu
    De Catalin Andrei Bunduc în forumul Domenii
    Răspunsuri: 10
    Ultimul Post: 2nd September 2008, 14:15
  4. Ajutati-ma la alegerea unui domeniu !!
    De onshop în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 7th May 2007, 17:30
  5. Help In Alegerea Numelui Unui Domeniu
    De EPoX în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 3
    Ultimul Post: 4th March 2006, 10:05

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •