2 out of 2 members found this post helpful.
Domeniu dotcom de trei caractere inregistrat in 1985 vandut cu suma de..
Zilele trecute s-a incheiat licitatia de la Heritage Auctions in care era scos la vanzare de catre HP domeniul DEC.COM inregistrat in 1985. Pretul final a fost de.. de doar 57.500$.
Poate aceasta informatie va ajuta antunci cand estimati domenii pe baza numarului de caractere si pe baza vechimii. Cred ca multi dintre vanzatori ar trebui sa-si adjusteze preturile mai aproape de realitate, daca vor sa vanda cu adevarat.
1 out of 1 members found this post helpful.
Nu putem să impunem cuiva un anumit preț, nici măcar o anumită conduită de business. Problema e fix a lor, chiar dacă naște frustrare. Sunt multe domenii și pe .com pentru care se cer sume absurde, nu doar în .ro. Fiecare e liber să ceară cât dorește, însă succesul unui domeniu nu stă în numărul de caractere. Nu știu de unde atâta tamtam cu chestia asta. Sunt de acord că e rău să ai vreo 12 litere într-un domeniu, dar sunt site-uri cu și mai multe litere care fac mai mult de 57.500.000 de dolari. Ce înseamnă, până la urmă, xwt.ro? Dar dec.ro? Ce poți să faci cu așa ceva? Faci mai ușor un brand? Eu am auzit e huffingtonpost.com (14 caractere), dar n-am auzit de dec.com. smashingmagazine.com e mai cunoscut decât dop.com sau dep.com. Câte litere au astea? Wordpress, Facebook înseamnă ceva? Ideile fac banii, nu 3 litere din domeniu.
La fel în .ro, ca și în .com.
Am văzut atractii.ro la 10k euro, ponta.ro la 25k! Să vândă ei atracții și politică de banii ăstia.

Postat în original de
designarti
Ideile fac banii, nu 3 litere din domeniu.
Ideile nu fac nici un ban. Implementarile bune fac (chiar pe idei vechi).

Postat în original de
haos
Zilele trecute s-a incheiat licitatia de la Heritage Auctions in care era scos la vanzare de catre HP domeniul
DEC.COM inregistrat in 1985. Pretul final a fost de.. de doar 57.500$.
Poate aceasta informatie va ajuta antunci cand estimati domenii pe baza numarului de caractere si pe baza vechimii. Cred ca multi dintre vanzatori ar trebui sa-si adjusteze preturile mai aproape de realitate, daca vor sa vanda cu adevarat.

Nisa asta e cam gata. Vanzatorii (domainerii
) trebuie sa investeasca acum enorm si inutil. Apar cate 100 tld noi pe an, in cate sa mai investesti?
Eu in ultima luna am lasat minim 20 de domenii sa "se duca" si am inregistrat doar tld noi. A trecut vremea cand plateam pe domeniu, gata! Site-ul e baza, nu domeniul.
Sunt urmatoarele probleme:
- multe tld noi, an de an
- google vrea brand, creste ponderea pentru citation
- preturi destul de acceptabile pentru tld noi. Am platit totusi si 100 euro pe un tld nou, dar merita
Com este 3 usd, dar gasesti doar junk, un tld nou este 10-20 usd, dar gasesti cam orice liber
- 90+ % din online nu are nevoie de domeniu premium (emd+junk)
Inca se mai fac bani cu:
- domenii premium, dar nu emd, cele premium = brandabile
- gaste, cei care inca nu inteleg ca net-ul se schimba
Cand google o sa scoata tld din serp, atunci chiar nu mai conteaza deloc ce extensie folosesti.

Postat în original de
puthre
Ideile nu fac nici un ban. Implementarile bune fac (chiar pe idei vechi).

Postat în original de
designarti
Facebook înseamnă ceva? Ideile fac banii, nu 3 litere din domeniu.
La fel în .ro, ca și în .com.
Exact!
incepi proiect pe decdecdec.rich, il dezvolti, are succes, cumperi dec.com peste 3-5 ani, cand o sa coste maxim 1000 usd!
Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.
0 out of 1 members found this post helpful.

Postat în original de
Tom
Apar cate 100
tld noi pe an, in cate sa mai investesti?
Eu in ultima luna am lasat minim 20 de domenii sa "se duca" si am inregistrat doar
tld noi. A trecut vremea cand plateam pe domeniu, gata! Site-ul e baza, nu domeniul.
.com cred ca va ramane in frunte, degeaba o sa apara noi tld-uri(.rich, .ventures, etc), ce sa faci cu ele, ca suna cam patetic, si au si acelasi pret
Ultima modificare făcută de cipriano200; 27th July 2014 la 01:06.