Rezultate 1 la 6 din 6

Subiect: Este timpul pentru SEO pe Facebook?

meetzah este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    1st October 2005
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    39
    Posturi
    976
    Putere Rep
    41

Implicit Este timpul pentru SEO pe Facebook?

Pe 22 octombrie, facebook a anuntat ca motorul de cautare al site-ului va afisa si rezultate din postari publice, apartinand unor persoane sau pagini cu care utilizatorul ce initiaza cautarea nu este conectat. Informatia apare pe blogul oficial facebook si am scris despre posibilele implicatii pe blogul DWF:

Practic, asa cum in acest moment cream in cadrul unui site landing-page-uri cu care ne dorim sa aparem pe prima pagina in Google, teoretic putem de acum crea postari in paginile de Facebook sau pe grupuri, pe care sa le optimizam astfel incat sa apara pe primele pozitii in cautarile Facebook - Este timpul sa ne gandim la Facebook SEO?
    DWF - Servicii complete de optimizare seo. Vezi oportunitatile de cariera in cadrul DWF.

edy12006 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    26th January 2009
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    34
    Posturi
    3.260
    Putere Rep
    42

Implicit

Eu zic mai intai sa vedem implementata functia si dupa aia sa vedem cu ce se mananca. Nu de alta, dar Facebook din cate stiu mai promisese si in trecut lucruri de genul. De aceasta data se pare totusi sa fie ceva oficial, si sper la asta. Oricum, de mult timp ma intrebam, de ce naiba nu implementeaza macar la cautarea asta de o au acum, ceva facilitati in plus pentru a gasi o persoana mai usor dupa anumite criterii cum ar fi varsta sau locatia? Ca aveau oricum acces la informatiile astea.
    Într-o zi, riscând, poți să rămâi fericit pentru toată viața !
    Contează ce produci nu cine pretinzi a fi.

Marius P. este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    28
    Data înscrierii
    25th December 2010
    Locaţie
    Hateg
    Posturi
    89
    Putere Rep
    28

Implicit

Citat Postat în original de meetzah Vezi Post
    Pe 22 octombrie, facebook a anuntat ca motorul de cautare al site-ului va afisa si rezultate din postari publice, apartinand unor persoane sau pagini cu care utilizatorul ce initiaza cautarea nu este conectat. Informatia apare pe blogul oficial facebook si am scris despre posibilele implicatii pe blogul DWF:
    Cum spune si Edy, cautarea pe Facebook cred ca are ca scop principal gasirea de persoane si mai putin de continut relevant. Poate ca este si o strategie prin care incearca sa aduca calitate continutului din Facebook, care este dupa parerea mea 90% junk.

Pe de alta parte nu vad de ce ai cauta continut in Facebook Search, cand poti folosi Google, care intoarce rezultate si din Facebook.

Referitor la articolul tau,
    Daca in urma cu cativa ani ideea de SEO pe YouTube parea de domeniul fantasticului, acum sunt aproape 10.000 de cautari lunar pentru expresii de forma “seo youtube” sau “youtube seo”, Bid-urile pe Adwords pentru aceste cuvinte ajungand in SUA la aprox. 10$/ click.
    Interesul pentru campanii de SEO in Facebook exista insa de mult timp si pare sa fie la un nivel chiar mai ridicat decat cel pentru campanii de Youtube SEO, lucru pe care il confirma datele disponibile in Google Trends

Cautarea "facebook seo" nu cred ca demonstreaza un interes pentru "campanii de SEO in Facebook", ci mai degraba un interes pentru optimizarea paginii Facebook a.i. sa apara in Google Search.
    :)

meetzah este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    1st October 2005
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    39
    Posturi
    976
    Putere Rep
    41

Implicit

Citat Postat în original de Marius P. Vezi Post
    Cautarea "facebook seo" nu cred ca demonstreaza un interes pentru "campanii de SEO in Facebook", ci mai degraba un interes pentru optimizarea paginii Facebook a.i. sa apara in Google Search.
    Da, cred ca ai dreptate in mare masura.

Cred insa ca postarile din facebook pot sa ofere o perspectiva interesanta pe anumite topics, iar daca reteaua face actiuni in aceasta directie, poate duce in timp la un comportament de genul "sa caut si pe facebook, sa vad ce zice lumea despre X produs, inainte sa-l cumpar".
    DWF - Servicii complete de optimizare seo. Vezi oportunitatile de cariera in cadrul DWF.

Sorin Frumuseanu este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    65
    Data înscrierii
    2nd August 2005
    Locaţie
    Orsova
    Vârstă
    53
    Posturi
    3.946
    Putere Rep
    65

Implicit

Pe moment pe facebook.com nu pot face cautari decat persoanele inregistrate.
    Daca erau asa de siguri de "implicarea" utilizatorilor, puneau stirea in facebuc, nu pe un subdomeniu indexabil de google: https://newsroom.fb.com/
    Deci?
    Credinta la institutiile specializate. Aici facem Servicii de seo
    Mi se spunea 1nesco

edy12006 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    42
    Data înscrierii
    26th January 2009
    Locaţie
    Brasov
    Vârstă
    34
    Posturi
    3.260
    Putere Rep
    42

Implicit

Sanse de a fi utila functia ar fi, mai ales daca ne gandim la cate mici afaceri comerciale s-au lansat in ultima vreme pe pages/profile de pe acest site. O cautare mai avansata, ar putea doar sa redirecteze traficul fix spre ceea ce cauta, in momentul de fata procesul este prea sumar, fara criterii.

Paginile ar fi putut fi selectionate (pe bune) in functie de obiectivul lor principal, sa se stie clar care isi vinde chilotii si sutienele purtate, care ofera documentare, cine posteaza stiri, cine altcineva. Daca tot au adoptat comertul asta fantoma pe acolo, macar sa le ofere si niste butoane call to action, sa fie tacamul complet.

Ramane de vazut, iar in cazul implementarii, cu siguranta vor fi cativa care vor trage bani buni din nisa de fashion.
    Într-o zi, riscând, poți să rămâi fericit pentru toată viața !
    Contează ce produci nu cine pretinzi a fi.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Facebook = O mare hotie! Reach-ul este fals.
    De ovidiu_negoescu în forumul Subiecte pentru incepatori
    Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 23rd October 2014, 11:16
  2. Facebook ne trage in piept sau este prea plin de spam ca sa mai conteze?
    De barzafurioasa în forumul Discutii Social Media
    Răspunsuri: 16
    Ultimul Post: 20th June 2014, 00:13
  3. Cat de Sigur este Traficul din Facebook Pentru Adsense?
    De Hakuna Matata în forumul Adsense
    Răspunsuri: 13
    Ultimul Post: 4th April 2013, 17:09
  4. Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 25th March 2013, 10:11
  5. Platesc pentru 2 minute din timpul vostru pe Google+
    De radu4us în forumul Continut web
    Răspunsuri: 4
    Ultimul Post: 3rd March 2012, 22:31

Etichete pentru acest subiect

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.