Rezultate 1 la 10 din 10

Subiect: Cochetez cu ideea urmatorului test ...

dascalescu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    19th August 2006
    Posturi
    364
    Putere Rep
    41

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit Cochetez cu ideea urmatorului test ...

Ma bate gandul sa fac urmatorul test:
    1. Cumpar 50 de domenii .com de la diversi registrari cu privacy whois, domenii care sa contina numele (imaginar) al unor persoane. Ceva de genul tinasmith.com , marywhite.com (exemplele sunt absolut imaginare, nici nu stiu daca exista site-urile astea, sunt pur si simplu inventate de mine acum pe loc, nu incercati deci sa le vizitati daca cumva exista sunt irelevante). Le gazduiesc pe 50 de conturi de shared hosting diferite
    2. Creez pe ele niste bloguri personale, nu ceva extraordinar , maxim 10 articole in care sa scriu ca fac fitness de placere, gatesc prajituri delicioase etc ; le fac frumos, sa arate bibilite, aranjate, cred ca o sa platesc ~ 50$/blog;
    3. Incep sa le construiesc backlinkuri. Aici e cheia de bolta. Eu cred ca fiind ceva super personal, n-o sa intampin absolut nicio problema in a-mi fi aprobate nici blog comments in high authority blogs, nici guest posting, nici inscrierea in vreo resursa web din astea mai belicoase unde iti este verificat la sange site-ul inainte de aprobare;
    4. Dupa 6 luni de lucru, ar trebui ca fiecare din cele 50 de domenii sa fie bine infipte pe picioare si sa aiba putere, tintesc spre PR 2-3, MOZ DA>25, Majestic TF & CF > 20
    5. O data ce au fost verificate si au vazut ca e blog personal, nu cred ca le mai verifica nimeni ulterior, asa ca pot sa incep sa ma folosesc de aceste 50 domenii pentru a imi publica articole care sa-mi impinga /promoveze money-site-uri.

Cheia de bolta este daca reusesc sau nu sa obtin in primele 6 luni un numar mai mare de backlinkuri decat normal datorita faptului ca blogurile in sine nu vor avea intr-o prima faza nimic comercial in ele, usurandu-mi in acest fel rata de acceptare pana la un nivel minim care sa-mi permita cresterea puternica a puterii fiecarui blog.

Financiar vorbind, intreg proiectul va costa ~ 5.000$.

Ce parere aveti, merita ?

Credeti ca rata de acceptare in resurse web contrabalanseaza costul initial ?
    Teoretic, un astfel de domeniu vechi de 6-7 luni si cu backlinkuri puternice pe el poate fi vandut cu usurinta cu tot cu continut (transfer domeniu) la macar 200$ ceea ce inseamna 200$ x 50 domenii = 10.000 $ deci chiar daca nu fac promovarea altor money-site-uri ci doar vand domeniile crescute, tot ar trebui cu usurinta sa-mi scot si investitia si sa am si un profit.

Astept pareri.
    Multumesc anticipat.

Rapsodia este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    33
    Data înscrierii
    18th March 2013
    Locaţie
    Hungary + Chișinău + Câmpina
    Posturi
    2.790
    Putere Rep
    33

Implicit

Eu zic ca la PR 6 luni e putin, din decembrie anul trecut nu a mai fost update. Iar cu 10 articole pe ele va fi greu a le vinzi cu 200 de USD, in rest socoteala s-ar putea sa mearga.
    Ofer servicii Social Media Marketing!. Articole contra cost Oferta generala, ro, fr si ru aici!

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

1. Nu-ti ies costurile corect. domeniu+hosting+blog ~ 100 usd, comentarii + links ~ 50-100 usd, continut pt blogs ~ 50 usd (10-20 articole ca sa arate a blog, ca doar nu mergi cu 1 articol)

Ajungi la un minim de 200-300 usd de blog.

Vrei 50 =10-15k usd.

2. Tu stii daca merita, nu stiu ce nisa/e promovezi de nu poti face seo cu 10k .

3. De vandut? Am dubii mari ca cineva da 200 usd pe cateva articole. Singura monetizare reala este "seo", trebuie sa vinzi advertoriale, iar cand o sa realizezi ca trece timpul si costurile cresc, o sa vinzi la bani putin, pentru orice nisa. Atunci blogurile o sa fie spam si fara valoarea!
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

dascalescu este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    19th August 2006
    Posturi
    364
    Putere Rep
    41

Implicit

@ rapsodia
    Corect, asa e , nu se mai face update de mult dar plec de la ideea cand se va face ca va avea acel pagerank; pana se face update ne ghidam doar dupa celelalte metrics-uri, Moz, Majestic, Ahrefs

@ tom

1. Costurile
    - 9$ domeniul;
    - hostingul e f mic pentru ca am deja 60 de shared hostinguri platite si in functiune, daca mai adaug inca un domeniu pe fiecare din ele nu-mi creste cu nimic costul , cele 60 de conturi fiind deja platite/sustinute din alte surse, nu socotesc mai mult de 2$;
    - blog aranjat frumos: 15$ - am mai facut si au iesit foarte bine;
    - 10 articole x 3$ = 30$;
    Pana acum am cheltuit 56$.
    Ma incadrez in restul de 44$ pentru link building. Poate mai depasesc un pic dar oricum suma finala e ~ 100$

2. Merita doar daca reusesc sa imi fie acceptate un numar mai mare de linkuri decat in mod normal cu un domeniu comercial. Cum spuneam, asta-i marea intrebare, cu cat la % la mult voi prinde mai multe linkuri din simplul fapt ca la inceput blogul nu va avea caracter comercial si va trece mai usor de "Awaiting moderation..." sau similar.

3. De vandut, daca atinge metrics-urile anterior mentionate, categoric da se poate vinde cu 200$. Sunt o groaza de licitatii unde se vinde doar domeniul cu 200$ doar pentru ca are niste backlinkuri, eu vanzand un site functional am clar un avantaj si mi-ar fi mai usor sa-l vand. Cei care cumpara doar domeniul ar trebui dupa aia sa cheltuiasca cei 56$ de mai sus si apoi sa astepte reindexare care poate vine, poate nu , e mereu un semn de intrebare, pe cand daca ar cumpara de la mine le-as face un simplu "registrar push" cu sanse f mici de a ii fi deindexat site-ul in cazul schimbarii proprietarului.
    Uite ca exemplu la ce preturi vinde David portofoliul sau de domenii: http*//domains.prnator.com

Polo este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    3rd March 2014
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    61
    Putere Rep
    24

Implicit

Si eu zic ca cifrele date de Tom sunt cam mari: se pot face economii folosind teme de WP free care sa arate bine, hosting se gaseste si la 10-15 E/an (ar costa mai mult daca ai vrea IP dedicat) dar cum tu deja il ai este un avantaj mare, unele articole si backlinkuri le poti face si singur daca iti permite timpul.

@ dascalescu:
    Ai omis in calculul tau si costul pentru privacy whois (sper sa nu gresesc, dar din cate stiu acesta trebuie achitat separat de domeniu).
    Eu nu am observat nicio diferenta intre rata de aceptare a unui comentariu facut cu un link catre blogul personal sau cu cel catre siteul firmei, atata timp cat in semnatura nu am utilizat cuvinte cheie si comentariul a fost la subiectul articolului.
    Nu stiu exact daca la asta te-ai gandit: sa comentezi cu aceste bloguri "personale" pe blogurile concurentei pentru a aduce linkuri related, aici cred ca poate fi un plus la rata de acceptare a comentariilor fata de cele catre un site concurent.
    Daca blogurile vor avea continut romanesc ar trebui ca numele din domenii sa fie tot romanesti (mariapopescu.com) altfel ridica niste semne de intrebare.

Daca se merita sau nu?
    Eu as tine cont mai mult de valuarea linkurilor pe care le poti trimite din aceste bloguri catre money site, decat de rata de aprobare a backlinkurilor: daca le faci related cu siteul comercial principal eu zic ca se merita.

JoeBikerul este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    25
    Data înscrierii
    25th November 2013
    Posturi
    226
    Putere Rep
    25

Implicit

Citat Postat în original de Polo Vezi Post
    Ai omis in calculul tau si costul pentru privacy whois (sper sa nu gresesc, dar din cate stiu acesta trebuie achitat separat de domeniu).
    Nu e o regulă, eu am hosting cu privacy inclus în prețul domeniului.

Tom
    Tom este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    131
    Data înscrierii
    25th September 2010
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    48
    Posturi
    3.169
    Putere Rep
    131

Implicit

Citat Postat în original de Polo Vezi Post
    Si eu zic ca cifrele date de Tom sunt cam mari: se pot face economii folosind teme de WP free care sa arate bine, hosting se gaseste si la 10-15 E/an (ar costa mai mult daca ai vrea IP dedicat) dar cum tu deja il ai este un avantaj mare, unele articole si backlinkuri le poti face si singur daca iti permite timpul.
    .
    Daca "iti permite timpul" e gratuit? Daca timpul tau e "gratis", atunci merita sa-ti faci o retea, cat sa dureze? 50 de site-uri, faci 2 pe zi, intr-o luna e gata. Le dai cu 200 bucata, sunt 10k pe luna, merita!

Dar daca timpul e pe bani si incepi sa "platesti", e foarte probabil sa nu vrei thema free, pentru ca scopul final este sa vinzi site-ul si e destul de greu sa ceri bani multi pe o thema free.

Citat Postat în original de JoeBikerul Vezi Post
    Cate site-uri ai? 50? Daca ai doar 1 e irelevant. Incearca sa gasesti 50 de pachete de hosting cu ip dedicat (ideal), privacy si totul la sub 20 usd pe an, sa vedem cum reusesti.

Citat Postat în original de dascalescu Vezi Post
    @ rapsodia
    Corect, asa e , nu se mai face update de mult dar plec de la ideea cand se va face ca va avea acel pagerank; pana se face update ne ghidam doar dupa celelalte metrics-uri, Moz, Majestic, Ahrefs

@ tom

1. Costurile
    - 9$ domeniul;
    - hostingul e f mic pentru ca am deja 60 de shared hostinguri platite si in functiune, daca mai adaug inca un domeniu pe fiecare din ele nu-mi creste cu nimic costul , cele 60 de conturi fiind deja platite/sustinute din alte surse, nu socotesc mai mult de 2$;
    - blog aranjat frumos: 15$ - am mai facut si au iesit foarte bine;
    - 10 articole x 3$ = 30$;
    Pana acum am cheltuit 56$.
    Ma incadrez in restul de 44$ pentru link building. Poate mai depasesc un pic dar oricum suma finala e ~ 100$

2. Merita doar daca reusesc sa imi fie acceptate un numar mai mare de linkuri decat in mod normal cu un domeniu comercial. Cum spuneam, asta-i marea intrebare, cu cat la % la mult voi prinde mai multe linkuri din simplul fapt ca la inceput blogul nu va avea caracter comercial si va trece mai usor de "Awaiting moderation..." sau similar.

3. De vandut, daca atinge metrics-urile anterior mentionate, categoric da se poate vinde cu 200$. Sunt o groaza de licitatii unde se vinde doar domeniul cu 200$ doar pentru ca are niste backlinkuri, eu vanzand un site functional am clar un avantaj si mi-ar fi mai usor sa-l vand. Cei care cumpara doar domeniul ar trebui dupa aia sa cheltuiasca cei 56$ de mai sus si apoi sa astepte reindexare care poate vine, poate nu , e mereu un semn de intrebare, pe cand daca ar cumpara de la mine le-as face un simplu "registrar push" cu sanse f mici de a ii fi deindexat site-ul in cazul schimbarii proprietarului.
    Uite ca exemplu la ce preturi vinde David portofoliul sau de domenii: http*//domains.prnator.com
    0. Daca te ghidezi dupa PA si DA, atunci ai nevoie doar de 1 singur link. PA si DA sunt fake, deci oricum nu conteaza. Dar daca cine cumpara se uita la PA si DA, pune cat mai putine links, astfel incat totalul sa se imparta la o cifra cat mai mica.

1. Nu stiam ca ai deja hosting, eu am facut calculele normale pentru o retea. Daca tu ai hosting deja, mai scazi din costuri. Blog cu 15 usd = banuiesc ca e thema free, sau codat basic ca sa fie un pic diferit, etc.

2+3. Merita doar daca le vinzi, altfel nu. Suma totala, indiferent de "reducerile" tale, sare de 50 usd. Cu 50 usd poti cumpara un link ok, ce rost are sa cumperi un blog cu 200? Sa vinzi mai multe links! Deci doar daca le vinzi are sens, pt linkbuilding nu merita investitia. Cu 10k faci minuni.

Comentariile tale au un PA si DA, astazi, dar aceste date se schimba destul de repede. Cu cat articolul pierde din link-uri, cu atat PA scade, implicit ceea ce transmite, asa ca trebuie sa le vinzi rapid

Daca lumea cumpara PA si DA, atunci poate e vremea sa fac si eu niste "bloguri" Mai am si PR peste, asa ca cine stie, poate "iese de o ciorba".

----------------

Daca ai 60 de pachete deja (reigstrar diferit/ip diferit), putem face schimb de ip-uri, daca te intereseaza (.ro) sau poti sa-mi faci oferta sa pun si eu cate 1 site (resurse minime). Mai scazi din costuri! Da-mi un pret pe PM, pe 20/30/50 de clase. Merci
    Ultima modificare făcută de Tom; 29th September 2014 la 19:19.
    Nu trimite PM cu intrebari, posteaza pe forum! Nu ofer sfaturi, audit sau raspunsuri pe PM.

Polo este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    3rd March 2014
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    61
    Putere Rep
    24

Implicit

Citat Postat în original de JoeBikerul Vezi Post
    Salut Joe,
    Poti spune de unde ai achizitionat domeniul care include si privacy-ul ?

MariusS este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    24
    Data înscrierii
    22nd February 2014
    Posturi
    75
    Putere Rep
    24

Implicit

Nu stiu la care se referea el dar si pe mxhost.ro poti lua domeniu cu privacy inclus in pret. Eu numai de la ei imi cumpar domenii.

barzafurioasa este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    26th May 2011
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    43
    Posturi
    282
    Putere Rep
    34

Implicit

@dascalescu vezi acest articol https://www.seroundtable.com/google-...ead-19256.html. Nu prea sunt eu sigur ca o lasa ei asa insa trebuie sa ai in vedere si acest aspect inainte sa te apuci de treaba.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Eu cumpar domeniul tu vii cu ideea .ro
    De Aradean în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 110
    Ultimul Post: 31st January 2011, 19:48
  2. Eu cumpar domeniul tu vii cu ideea .ro
    De Aradean în forumul Google
    Răspunsuri: 1
    Ultimul Post: 22nd January 2011, 11:52
  3. Se merita ? Daca da care ar fi ideea ?
    De CODEX în forumul Bar, lobby...
    Răspunsuri: 10
    Ultimul Post: 9th May 2009, 16:53
  4. rogirls.net - totusi, este interesanta ideea
    De meetzah în forumul SPAM made in .RO
    Răspunsuri: 13
    Ultimul Post: 11th July 2007, 21:55
  5. www.ideea.net
    De dsa în forumul Studii de caz
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 7th April 2005, 23:05

Permisiuni postare