Observ de ceva timp (5-6 luni) cum imi scade numarul de la Total Reach din pagina de facebook dupa fiecare post.
Momentul in care a inceput scaderea (sensibil) a cam coincis cu momentul in care am zis sa fac de proba ceva promovare pe facebook.
In acest moment am mult mai putine persoane care dau like la post sau care il vad decat atunci cand aveam cu 40-50% mai putine like-uri, iar din ele 80% erau cumparate.
Ca sa dau date clare:
Aveam undeva la 4.5k like-uri (3000 cumparate - fara sa fie targhetate), acum am peste 10k (cresterea este din like natural si din promovare targhetata facebook).
Atunci imi vedeau postul undeva la 7-800 persoane (daca nu primeam like-uri si era un post slab - daca primeam like-uri la post ajungeam la peste 2k) acum imi vad articolul doar 1-200, iar like-urile au un impact minor).
Scaderea a inceput prin octombrie - noiembrie 2013 si initial am crezut ca si-au schimbat sistemul de numarare al afisarilor insa acesta scade pe masura ce primesc noi like-uri
Am mai observat ca daca pun pe pagina de facebook articole ce apartin altor site-uri numarul de afisari creste de 2-6 ori.
Intrebari:
1. Este pagina penalizata sau ceva de acest gen? (nu fac spam si domeniul este sanatate-nutritie).
2. Este facebook hot si incearca sa ma faca sa achizitionez reclama?
3. Sunt eu prost informat si exista altceva ce afecteaza vizualizarile?
4. Nu sunt vazute pentru ca exista prea mult spam, clickjacking etc. si persoanele au dat prea multe like-uri (la pagini) si dispare repede de pe wall? (incerc sa public doar la orele de audienta maxima). Putin probabil din moment ce postarile ce includ link-uri ale altor site-uri merg mult mai bine (probabil are si asta un mic efect care oricum sa va accentua in timp cand toata lumea a dat like la tot ce misca pe web).
5. A mai patit cineva ceva similar?
Ca si comparatie - pe g+ din 850 persoane sunt zile in care primesc 7-8 plusuri, un reshare si un comentariu iar pe facebook nu misca nimic.
P.S.: cunosc acea regula a facebook cu 20% din cei care au dat like primesc postul.

Răspunde cu citat