Salutare!
Am o mare dilema in legatura cu optimizarea SEO, deschid un topic care poate fi interesant si pentru altii, sper.
Am un site care are aproximativ 700 de articole originale, intr-o singura categorie: site.ro/stiri/titluri_diferite_stiri
Vreau ca de acum inainte sa am categorii la aceste stiri, gen:
site.ro/stiri/categorie1/sectiune5/titlu_stire
site.ro/stiri/categorie2/sectiune9/alt_titlu_stire
.................................................. ....
s.a.m.d.
Link-urile sunt indexate bine in google, unele articole, si nu sunt putine, apar in prima pagina de rezultate pe google. Nu am facut ceva special pt SEO, am avut un sitemap pt google,dar de cateva luni nici nu am mai intrat in contul Google, dar am continuat sa postez articole originale si paginile au fost indexate f bine, datorita continutului.
Daca vreau sa schimb link-urile acum, dupa modelul de mai sus, ar insemna sa-mi fac praf toata vizibilitatea Google, poate fi site-ul penalizat, poate intra in blacklist? Daca imediat dupa ce schimb link-urile uploadez un Google sitemap , scap usor de penalizari? Este recomandat sa fac aceasta schimbare sau nu?
Sa folosesc url removal tool de la google? se pierde din pagerank? cat timp ar dura sa indexeze cele 700 de articole din nou, cu alte url-uri? 700 de articole deodata nu ar insemna spam? Nu stiu prea multe de SEO, fiind incepator, am preferat sa ma concentrez pe continut. Am citit intr-un alt thread ca ar fi bine sa redirectionez manual fiecare link vechi catre noua pagina; citisem mai demult ca "motoarelor de cautare nu le plac redirectionarile", nu ar fi alta belea la atatea articole?
Ma puteti ajuta cu niste sfaturi?
Multumesc anticipat!

Răspunde cu citat